Helsetjenester: tjenester knyttet til rusavhengighet (april 2018)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mai 2018 oppdaterer Google retningslinjene for helsetjenester og legemidler for å begrense markedsføringen av rehabiliteringstjenester for rusmiddel- og alkoholavhengighet. Disse retningslinjene er globale og gjelder for alle kontoer som markedsfører tjenester knyttet til rusavhengighet.

Her er noen eksempler på bedrifter og tjenester knyttet til rusavhengighet som omfattes av begrensningene i de nye retningslinjene:

• leverandører av klinisk behandling for rusmiddel- og alkoholavhengighet, innbefattet behandlingsprogrammer på sykehus, i hjemmet eller på poliklinikk
  • rehabiliteringsstøtte for rusmiddel- og alkoholavhengighet, innbefattet rusfrie bomiljøer og organisasjoner som driver støttegrupper
  • henvisningsbyråer eller bedrifter som setter folk i kontakt med tjenester knyttet til rusavhengighet
  • bedrifter som driver krisetelefoner for rusmiddel- og alkoholavhengighet

Annonser for tjenester knyttet til rusavhengighet er foreløpig ikke tillatt utenfor USA.

Innenfor USA må annonsører være sertifisert av LegitScript som leverandører av tjenester knyttet til rusavhengighet før de kan annonsere via Google Ads. Ikke alle tjenester knyttet til rusavhengighet er kvalifisert for LegitScript-sertifisering. Bedrifter som ikke er kvalifisert, for eksempel rusfrie boliger og henvisningsbyråer, kan ikke annonsere for tjenester knyttet til rusmiddel- og alkoholavhengighet på Google. LegitScript krever et gebyr for behandling og oppfølging av søknader, men kan under visse omstendigheter gi avkall på dette kravet. Gå til nettstedet for LegitScript hvis du vil ha mer informasjon om LegitScript-sertifisering og sende inn en søknad.

Annonsører i USA som er sertifisert av LegitScript, må også sertifiseres av Google før de kan begynne å annonsere. LegitScript-sertifiserte annonsører kan søke om Google-sertifisering fra og med juli, når søknadsskjemaet blir publisert.

(Lagt ut i april 2018)