Terveydenhoito: Riippuvuuksien hoitoon liittyvät palvelut (huhtikuu 2018)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Googlen terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaa käytäntöä päivitetään toukokuussa 2018. Päivityksen myötä käytäntöön lisätään rajoituksia, jotka koskevat huume- ja alkoholiriippuvuuksien hoitoon liittyvien palveluiden mainontaa. Tätä käytäntöä sovelletaan maailmanlaajuisesti kaikkiin riippuvuuksien hoitopalveluita mainostaviin tileihin.

Seuraavassa on esimerkkejä riippuvuuksien hoitoon liittyvistä palveluista, joita rajoitetaan uuden käytännön mukaisesti:

• huume- ja alkoholiriippuvuuksien kliinisten hoitopalveluiden tarjoajat (mukaan lukien laitos-, asumispalvelu- ja avohoito-ohjelmat)
  • huume- ja alkoholiriippuvuuksista toipumista edistävät palvelut, kuten päihteettömät asuinympäristöt ja vertaistukea tarjoavat organisaatiot
  • huume- ja alkoholiriippuvuuksien hoitopalveluille liidejä luovat tahot sekä toimistot, jotka ohjaavat näihin palveluihin asiakkaita
  • huume- ja alkoholiriippuvuuksiin liittyvät apua tarjoavat puhelinpalvelut.

Riippuvuuksien hoitoon liittyvien palveluiden mainonta ei ole tällä hetkellä sallittua Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Yhdysvalloissa mainostajien on oltava LegitScriptin sertifioimia riippuvuuksien hoitoon liittyvien palveluiden tarjoajia, ennen kuin he voivat mainostaa Google Adsin kautta. Kaikki huume- ja alkoholiriippuvuuksien hoitopalvelut eivät voi saada LegitScript-sertifiointia. Hoitopalveluiden tarjoajat, jotka eivät voi saada sertifiointia (kuten päihteettömät asuntolat sekä riippuvuuksien hoitopalveluihin asiakkaita ohjaavat toimistot) eivät voi mainostaa huume- ja alkoholiriippuvuuksien hoitopalveluita Googlessa. LegitScript veloittaa maksun hakemusten käsittelystä ja valvomisesta mutta saattaa tarjota mahdollisuuden maksuvapautukseen tietyissä tapauksissa. Jos haluat lisätietoja LegitScript-sertifioinnista tai haluat lähettää hakemuksen, käy LegitScriptin verkkosivustolla

LegitScriptin sertifioimilla yhdysvaltalaisilla mainostajilla on oltava myös Googlen sertifiointi, ennen kuin he voivat aloittaa mainonnan. Mainostajat, joilla on LegitScript-sertifiointi, voivat pyytää Googlelta sertifiointia heinäkuusta alkaen, jolloin hakemuslomake julkaistaan.

(Julkaistu huhtikuussa 2018)