Sertifisering for bedrifter som videreselger billetter (feb. 2018)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I februar 2018 endret Google retningslinjene for andre bedrifter med begrensninger. Dette medfører at bedrifter som videreselger billetter til arrangementer, må sertifiseres av Google før de kan annonsere via Google Ads. Disse retningslinjene er globale og gjelder for alle kontoer der videresalg av billetter markedsføres.

For at en bedrift skal kunne sertifiseres, kan bedriften ikke gi inntrykk av at de er den primære eller opprinnelige billettselgeren, men må informere kundene om at det er snakk om videresalg av billetter. Bedrifter som videreselger billetter, må også opplyse kundene om at prisene kan være høyere enn originalprisen (prisen som den primære selgeren tilbyr). Beløpene for inkluderte gebyrer, skatter og avgifter må spesifiseres i prisen, og denne informasjonen skal presenteres i kassen og før kunden oppgir betalingsopplysninger.

I fremtiden kommer Google også til å kreve at sertifiserte billettselgere oppgir originalprisen for billettene i tillegg til sin egen pris (i samme valuta).  Vi kommer til å publisere enda en oppføring i endringsloggen med et forhåndsvarsel før vi innfører dette kravet.

Du finner mer informasjon i artikkelen Om sertifisering av billettselgere.

Bedrifter som videreselger billetter, kan søke om Google-sertifisering fra og med 8. januar 2018, da søknadsskjemaet ble publisert.

(Lagt ut i november 2017, oppdatert i første halvdel av 2018)