Certificering voor resellers van kaartjes (feb. 2018)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In februari 2018 updatet Google het beleid ten aanzien van andere beperkte bedrijven, waardoor resellers van evenementkaartjes moeten zijn gecertificeerd door Google voordat ze via Google Ads kunnen adverteren. Dit beleid is vervolgens wereldwijd van toepassing, in alle accounts die de wederverkoop van kaartjes adverteren.

Resellers kunnen alleen worden gecertificeerd als ze niet de indruk wekken dat ze de primaire of oorspronkelijke verkoper van de kaartjes zijn. Ze moeten aan klanten bekendmaken dat ze een reseller zijn. Resellers moeten ook aan klanten bekendmaken dat hun prijzen hoger kunnen zijn dan de nominale waarde (de prijs die de primaire verkoper heeft bepaald). De prijzen moeten worden uitgesplitst, zodat bij het afrekenen, maar voordat de klant betalingsgegevens verstrekt, duidelijk is welke kosten en belastingen zijn inbegrepen.

In de toekomst verplicht Google gecertificeerde resellers om de nominale waarde van de kaartjes te vermelden, evenals de prijs van de reseller (en in dezelfde valuta).  Voordat deze vereiste wordt ingevoerd zullen we een nieuw item in het wijzigingslogboek publiceren met een kennisgeving vooraf.

Lees voor meer informatie het artikel Over certificering van resellers van kaartjes.

Resellers kunnen vanaf 8 januari 2018 certificering aanvragen bij Google. Op die datum publiceren we het aanvraagformulier.

(Gepost in november 2017)