Endringer i retningslinjene for innhold i Gmail-annonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Gmail-annonsekampanjer er nå «skrivebeskyttet», noe som betyr at annonsører ikke kan opprette nye Gmail-kampanjer eller gjøre endringer i eksisterende kampanjer. Dette omfatter endringer i eksisterende Gmail-annonser.

Vi anbefaler at du oppretter en Discovery-kampanje hvis du fortsatt vil vise annonser i Gmail. Med Discovery-annonser kan du få en rekkevidde som omfatter mer enn bare Gmail. Disse annonsene kan også vises på andre plattformer som Google eier, blant annet YouTube og Discover. Dermed kan du nå ut til tre milliarder mennesker over hele verden hver måned. Finn ut hvordan du oppretter og administrerer Discovery-annonser

For å oppnå større grad av samsvar mellom ulike produkter for annonsemålretting oppdateres retningslinjene for innhold i Gmail-annonser i slutten av mai eller begynnelsen av juni 2016. Retningslinjene justeres slik at de samsvarer med retningslinjene for innhold i Googles interessebaserte annonsering. Når endringene trer i kraft, fjernes retningslinjene for innhold som ikke er tillatt i Gmail-annonser, og Gmail-annonser blir underlagt retningslinjene for innhold i interessebasert annonsering.

Endringen av retningslinjene gjelder globalt.

Hva innebærer dette for Gmail-annonsene dine?

Flere av retningslinjene for innhold i Gmail-annonser blir mindre strenge. Dette innebærer at annonsører kan opprette Gmail-annonser i følgende innholdskategorier:
  • Innhold som er knyttet til merkevarebygging av alkohol
  • Innhold som er knyttet til målretting mot bestemte kroppstyper og personligheter
    • Eksempler: behandlinger mot aldring, fine linjer og rynker, store kroppsstørrelser, frodige former osv.
    • Vær oppmerksom på at formidling av et negativt budskap til brukeren, slik som latterliggjøring eller fremprovosering av skam knyttet til fedme, fortsatt ikke godtas i henhold til retningslinjene for interessebasert annonsering (IBA-retningslinjene).
  • Produkter og tjenester som markedsfører vekttap knyttet til kosthold og trening
    • Vær oppmerksom på at vekttapsprodukter som lokker brukeren med usannsynlige resultater, fortsatt ikke godtas i henhold til Google Ads-retningslinjene om villedende eller urealistisk markedsføring.
  • Produkter og tjenester for undersøkelser ved sikkerhetsbrudd
    • Eksempel: «Vi hjelper deg å finne stjålne data».
  • Kilder til offentlige arkivopplysninger knyttet til en person eller eiendom
    • Eksempel: «Gratis søk i offentlige arkiver».
  • Produkter og tjenester knyttet til åndelige evner og åndelig veiledning
    • Eksempler: mystikk, synske evner og magi

Dette må du vite om de kommende endringene i retningslinjene for interessebasert annonsering

Før Gmail-annonser underlegges retningslinjene for interessebasert annonsering, kommer også retningslinjene for interessebasert annonsering (IBA-retningslinjene) til å endres i utforming og innhold.

Formålet med endringene er å gjøre retningslinjene for interessebasert annonsering mer tilgjengelige, klarere og enklere å forstå både for annonsører og brukere. Du kommer til å se følgende endringer:

• Større innsyn i årsakene til de enkelte retningslinjene for innhold
  • Nye eksempler for å øke forståelsen
  • Mer spesifikke definisjoner av retningslinjene

I tillegg introduserer vi noen nye retningslinjer for innhold i interessebasert annonsering som gjør at annonsørene ikke lenger kan bruke informasjonen nedenfor for å målrette annonser mot brukere. Innholdet i annonsene kan heller ikke være relatert til disse emnene. Når Gmail-annonser underlegges retningslinjene for interessebasert annonsering, gjelder disse retningslinjene også for Gmail-annonser:

• Personlige problemer knyttet til overgrep og traumer
    • Eksempler: krisesentre eller støttetjenester for ofre
  • Brukeridentitet knyttet til potensielt marginaliserte samfunnsgrupper
    • Eksempler: immigrasjonstjenester eller juridisk bistand til flyktninger
  • Brukeridentitet knyttet til personer som identifiserer seg som transpersoner
    • Eksempler: informasjon om kjønnsskifte eller advokater som jobber mot diskriminering av transpersoner
Når de nye IBA-retningslinjene trer i kraft, oppdateres beskrivelsen av retningslinjene slik at den gjenspeiler disse endringene.

(Lagt ut i april 2016)