Muut rajoitetut toimialat

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Display & Video 360 ‑käyttäjien on noudatettava tätä Google Ads ‑käytäntöä. Tietoa muista rajoituksista on Display & Video 360:n ohjekeskuksessa.

Jotta käyttäjät eivät joudu väärinkäytösten kohteeksi, olemme rajoittaneet tietynlaisten yritysten mainontaa palveluissamme, vaikka yksittäiset yritykset noudattaisivatkin muita käytäntöjämme. Oman jatkuvan seurannan sekä käyttäjien, sääntelyviranomaisten ja kuluttajansuojaviranomaisten antaman palautteen perusteella havaitsemme toisinaan tuotteita tai palveluita, joihin liittyy helposti väärinkäyttöä. Jos katsomme, että tietynlaiset yritykset aiheuttavat kohtuuttoman riskin käyttäjien turvallisuudelle tai käyttökokemukselle, saatamme rajoittaa tällaisiin yrityksiin liittyvien mainosten näyttämistä tai lopettaa sen kokonaan.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Toistuva käytäntöjen vastainen toiminta voi johtaa tilin jäädytykseen.

Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Näiden käytäntöjen rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.

Rahankeruu

Varoja tai lahjoituksia saa pyytää vain poliitikkojen, poliittisten puolueiden tai verovapauden saaneiden hyväntekeväisyysjärjestöjen puolesta. Verovapaudesta on kerrottava klikkauksen kohteessa selkeästi ilmoittamalla rahankeräysluvan numero tai verovapausnumero.

Lue lisää rahankeruuta koskevasta käytännöstä.

Maksuttomat tietokoneohjelmistot

Olemme rajoittaneet maksuttomien tietokoneohjelmistojen mainostamista. Sinun on haettava lupaa maksuttomien tietokoneohjelmistojen mainostamiseen valtuutettuna jakelusivustona ja varmistettava, että mainos sisältää ohjelmiston nimen.

Lue lisää maksuttomia tietokoneohjelmistoja koskevasta käytännöstä.

Paikalliset palvelut

Joissain maissa paikallisten palvelujen mainostaminen ei ole sallittua tai edellyttää tarkennetun todennuksen läpäisemistä.

Lue lisää paikallisia palveluja koskevasta käytännöstä.

Ohjeet kuluttajille

Google voi rajoittaa tuotteiden ja palvelujen mainontatapoja toimialoilla, joilla annetaan usein ohjeita kuluttajille.

Lue lisää kuluttajille suunnattuja ohjeita koskevasta käytännöstä.

Viranomaisasiakirjat ja ‑palvelut

Vain mainontaluvan saaneet viranomaiset ja valtuutetut palveluntarjoajat voivat mainostaa tiettyjen viranomaisasiakirjojen ja ‑palveluiden suoraa hankintaa.

Viranomaisasiakirjat ja ‑palvelut ovat viranomaisen myöntämiä virallisia asiakirjoja ja viranomaisen tarjoamia virallisia palveluita.

Valtuutettu palveluntarjoaja on mainostaja, jolle viranomainen on myöntänyt nimenomaisen luvan tietyn viranomaisasiakirjan tai ‐palvelun tarjoamiseen. Sinut voidaan katsoa valtuutetuksi palveluntarjoajaksi, jos viranomaisen sivustolla on linkki verkkotunnukseesi ja viranomainen viittaa siihen nimenomaisesti tietyn viranomaisasiakirjan tai ‐palvelun valtuutettuna tarjoajana.

Lue lisää viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluja koskevasta käytännöstä.

Numeropalvelut, soitonsiirtopalvelut ja puheluiden tallennuspalvelut

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Numeropalveluiden, soitonsiirtopalveluiden ja puheluiden tallennuspalveluiden mainostaminen

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.

Lue lisää numeropalveluja, soitonsiirtopalveluja ja puheluiden tallennuspalveluja koskevasta käytännöstä.

Tapahtumalippujen myynti

Livetapahtumalippujen myynnin mainostaminen on sallittua vain tileillä, jotka ovat saaneet Googlelta asianmukaisen kelpoisuusvahvistuksen. Voit tutustua kelpoisuusehtoihin täällä ja pyytää kelpoisuusvahvistusta täyttämällä tämän lomakkeen.

Lue lisää tapahtumalippujen myyntiä koskevasta käytännöstä.

Takuiden maksuun liittyvät palvelut

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Sellaisten takuiden maksuun liittyvien palvelujen mainostaminen, joiden väitetään takaavan vastaajan vapauttamisen takuita vastaan

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.

Lue lisää takuiden maksuun liittyviä palveluja koskevasta käytännöstä.

Kuluttajille suunnattu kolmannen osapuolen tekninen tuki

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Kolmantena osapuolena toimivien palveluntarjoajien teknisen tuen mainostaminen kuluttajille suunnattujen teknologiatuotteiden ja verkkopalveluiden yhteydessä

Näiden käytäntöjen rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.

Lue lisää asiakkaille suunnattua kolmannen osapuolen teknistä tukea koskevasta käytännöstä.

Runsaasti rasvaa, suolaa tai sokeria sisältävien ruokien ja juomien mainokset

Runsaasti rasvaa, suolaa tai sokeria sisältävien ruokien ja juomien (HFSS-tuotteiden) mainontaa Google Display ‑verkostossa ja YouTubessa on rajoitettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja EU:n alueella.

Lue lisää runsaasti rasvaa, suolaa tai sokeria sisältävien ruokien ja juomien mainoksia koskevasta käytännöstä.

Deittailupalvelut Japanissa

Nettideittailupalveluiden mainontaa Japaniin kohdistavien mainostajien on saatava Googlelta mainontalupa ennen Google Ads ‑mainonnan aloittamista. Hae mainontalupaa täältä.

Lisäksi mainoksissa on oltava varoitus "18禁" tai "18+".

Lue lisää Japanissa mainostettavia deittailupalveluita koskevasta käytännöstä.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen .