Responsiivisia mainoksia koskevat vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Responsiivisten mainosten koko, ulkoasu ja muoto mukautuvat käytettävissä olevan mainospaikan mukaan automaattisesti. Responsiivinen mainos voi näkyä jollakin sivustolla natiivimainoksena ja toisella tekstimainoksena. Mainoksen tyyppi muuttuu automaattisesti vastaamaan valitsemaasi kohdistusta ja kampanjatavoitteita. Responsiivisiin mainoksiin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä ja alla olevia vaatimuksia.

Kuvateksti responsiivisissa mainoksissa

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Teksti (myös logot, joissa on tekstiä), joka peittää kuvasta yli 20 %

Lue lisää hylätyn mainoksen tai elementin korjaamisesta. Poista ylimääräinen teksti ja lataa kuva sitten uudelleen. Jos et voi muokata kuvaa tämän vaatimuksen mukaiseksi, lataa jokin toinen kuva, joka on käytännön mukainen.

Animaatiot responsiivisissa mainoksissa

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Animoidut kuvat (esim. GIF-animaatiot)

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti responsiivisia mainoksia. Mainosten hylkääminen johtuu usein näiden käytäntöjen vastaisesta toiminnasta.

Oikeakielisyys

Yleiset selkeyteen, oikeinkirjoitukseen, kirjainkokoon ja symbolien käyttöön liittyvät vaatimukset koskevat kaikkia mainoksia. Lue lisää oikeakielisyyttä koskevasta käytännöstä.

Vähäinen relevanssi

Kaikkien tietojen on oltava olennaisia mainostettavan tuotteen tai palvelun kannalta. Lähetettävien mainoskenttien on esimerkiksi edustettava samaa mainostajaa ja liityttävä mainostettavaan tuotteeseen. Lue lisää vähäistä relevanssia koskevasta käytännöstä.

Harhaanjohtava sisältö

Kaikkien tietojen on oltava paikkansapitäviä ja olennaisia mainostettavan tuotteen tai palvelun kannalta. Lue lisää harhaanjohtavaa sisältöä koskevasta käytännöstä.

Seksuaalinen sisältö

Google rajoittaa seksuaalisen sisällön näkymistä tietyissä tilanteissa, jotta mainokset ovat käyttäjien kannalta osuvia ja turvallisia. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Kuvanlaatu

Kaikkien mainonnassa käytettävien kuvien on täytettävä tietyt laatuvaatimukset. Kuvan asettelun on oltava Google Adsin standardien mukainen, ja itse kuva ei saa olla sumea. Lue lisää kuvanlaatua koskevasta käytännöstä.

Tavaramerkit

Google saattaa poistaa mainoksia tai elementtejä tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, elementeissä ja yritystiedoissa. Lue lisää tavaramerkkikäytännöstä.