Belangrijke update: Beleid voor advertenties op basis van interesse en locatie

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Eind mei 2016 updaten we ons Beleid voor advertenties op basis van interesse en locatie.

Google Ads-functies waarop dit van invloed is

Alle huidige Google Ads-functies die voldoen aan ons Beleid voor advertenties op basis van interesse, moeten aan de komende beleidswijzigingen blijven voldoen. Deze functies zijn:

• Remarketing
  • Affiniteitsdoelgroepen
  • Aangepaste affiniteitsdoelgroepen
  • In-market doelgroepen
  • Vergelijkbare segmenten
  • Demografische targeting en targeting op locatie

Dit is een algemene beleidswijziging.

Vanaf 1 mei 2023 worden vergelijkbare doelgroepen (of segmenten) geleidelijk afgeschaft als targetingfunctie. Meer informatie over deze nieuwste wijziging in doelgroeptargeting

Wat dit voor u betekent

We willen ons beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren toegankelijker, duidelijker en begrijpelijker maken voor adverteerders en gebruikers. De volgende wijzigingen worden doorgevoerd in het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren:

• meer transparantie met betrekking tot waarom we elk contentbeleid voeren,
  • extra beleidsvoorbeelden voor meer duidelijkheid,
  • meer details in onze beleidsdefinities.

Bovendien introduceren we enkele nieuwe beleidsregels voor advertenties op basis van interesse, waardoor adverteerders deze advertenties niet meer kunnen maken voor het volgende:

Voorbeeld: producten of services met betrekking tot overlijden en rouwverwerking
Voorbeeld: opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld of ondersteuningsservices voor slachtoffers
Voorbeeld: immigratiediensten en juridische dienstverlening voor vluchtelingen
Voorbeeld: informatie over gendertransitie of advocaten die gespecialiseerd zijn in discriminatie van transgender mensen
  • Content waardoor moeilijke persoonlijke omstandigheden met betrekking tot relaties en familie bekend worden
  • Content waardoor moeilijke persoonlijke omstandigheden met betrekking tot slachtofferhulp bekend worden
  • Content waardoor de identiteit van de gebruiker met betrekking tot mogelijk gemarginaliseerde sociale groepen bekend wordt
  • Content waardoor de identiteit van de gebruiker met betrekking tot transgender-identiteit bekend wordt

Als het gewijzigde beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving geüpdatet op basis van deze wijziging.

(Gepost in maart 2016)