Policy för Kundmatchning

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Den här policyn gäller annonsörer som använder Kundmatchning för kampanjer i söknätverket, Shopping, Display, YouTube, Discovery och Gmail.

Krav för att använda Kundmatchning

För att du ska kunna använda Kundmatchning måste ditt konto
  • ha följt våra policyer under lång tid
  • ha god betalningshistorik.

Vilka funktioner som är tillgängliga beror på vilka krav ditt konto uppfyller:

• Alla annonsörer som följer våra policyer kan använda Kundmatchning och Liknande målgrupper för Kundmatchning i inställningen Observation och i uteslutningar.
  • Om du har 90 dagars Google Ads-historik och mer än 50 000 USD i totala utgifter sedan din registrering kan du använda Kundmatchning och Liknande målgrupper för Kundmatchning i inställningarna Inriktning och Observation, manuella budjusteringar och uteslutningar. För annonsörer med konton som hanteras i andra valutor än USD konverteras utgiftsbeloppet till USD enligt den genomsnittliga månatliga växlingskursen för den aktuella valutan.
Tillgängliga kundmatchningsfunktioner Konton med 90 dagars historik i Google Ads och mer än 50 000 USD i totala utgifter sedan registrering Alla konton som följer våra policyer*
Inställningen Inriktning Ja Nej
Inställningen Observation Ja Ja
Liknande målgrupper Ja

Ja (i inställningen Observation)

Manuella budjusteringar Ja Nej
Uteslutningar Ja Ja

*Dina konton måste ha följt våra policyer under lång tid och uppvisa god betalningshistorik.

Om ditt konto inte har följt våra policyer under lång tid och inte uppfyller kriterierna ovan kan du inte använda Kundmatchning.

För anpassade annonser på Google Sök, Shopping, Gmail och YouTube gäller användningspolicyer för data från första och tredje part.

Samla in kunddata

När du använder Kundmatchning får du endast ladda upp kunduppgifter som du har samlat in som första part, till exempel information som du har samlat in från dina webbplatser, appar, fysiska butiker och andra situationer där kunder har uppgett sina uppgifter direkt till dig.

Exempel:

• Du samlade in information från en kund som köpte en vara från din webbplats.
  • Du samlade in information från en kund som registrerade sig för att få marknadsföringsmeddelanden via dina appar.
  • Du samlade in information från en kund som registrerade sig för ett bonusprogram i din fysiska butik.

Du måste även göra detta:

• Kontrollera att
    • din integritetspolicy informerar om att du lämnar ut kunddata till tredje part som utför tjänster åt dig
    • du inhämtar samtycke till datadelningen där lagen kräver det eller om det finns aktuella Google-policyer som rör anpassade annonser och/eller användarsamtycke, t.ex. Googles policy för användares medgivande inom EU.
  • Använd bara Googles godkända API eller gränssnitt för att ladda upp kunddata.
  • Följ alla tillämpliga lagar och regler, inklusive eventuella självregleringar eller branschstandarder som kan tänkas gälla.

Ytterligare krav

Du får inte

• visa annonser som samlar in uppgifter som kan kopplas till en specifik individ, förutom Gmail-annonser med HTML-formulär som följer policyn för Gmail-annonser
  • ladda upp information om någon kund som är under 13 år eller som har samlats in från en webbplats eller app som är riktad till barn under 13 år
  • skapa annonsinnehåll som antyder att du har kännedom om uppgifter som kan kopplas till en specifik individ eller känsliga uppgifter om dina kunder (se nedan för mer information)
  • använda en kundlista som inriktar sig på en alltför smal eller specifik målgrupp. Du får till exempel inte kombinera en kundlista med andra inriktningskriterier (till exempel geografiska begränsningar) om detta leder till att annonsen inriktas på ett relativt litet antal användare
  • marknadsföra produkter som har anknytning till känsliga uppgifter, till exempel läkemedel, i en kundmatchningskampanj (se nedan för mer information)
  • visa annonser som är förbjudna enligt våra Google Ads-policyer.

Begränsningar för känsliga kategorier

Enligt de principer i policyn för anpassade annonser som gäller remarketing får annonsörer inte använda känsliga intressekategorier för att inrikta annonser på användare eller marknadsföra annonsörers produkter eller tjänster. Dessa policyer gäller också remarketing med Kundmatchning.

Du får inte heller använda data från dina kundmatchningskampanjer för att identifiera känsliga intressekategorier som är relaterade till dina kunder.

Mer information om vad som betraktas som känsliga intressekategorier enligt policyerna för anpassade annonser och Kundmatchning finns i policyerna för anpassade annonser.

Vad som händer om du bryter mot våra policyer

• Granskning av efterlevnad: Vi kan när som helst kontrollera att ditt företag följer policyn för Kundmatchning. Om vi kontaktar dig och begär information om efterlevnad måste du svara i god tid och skyndsamt vidta eventuella åtgärder. Om det gäller ett förvaltarkonto kan vi även kontakta dina hanterade konton för att verifiera efterlevnad.
  • Meddelande om bristande efterlevnad: Om vi anser att du bryter mot policyn för kundmatchning kontaktar vi dig för att kräva åtgärder. Om du inte utför begärda korrigeringar kanske du inte får använda Kundmatchning, eller så kan du stängas av från dina Google Ads-konton. Du kan kontakta oss om du vill överklaga överträdelsen av Kundmatchningspolicyn. Vid allvarliga eller upprepade överträdelser kan ditt konto stängas av omedelbart och utan föregående meddelande. Läs mer om avstängda konton.

Hjälp

Hör av dig till oss om du har frågor om denna policy: Kontakta Google Ads-supporten