Sovellusmainoksia koskevat vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Sovellusmainoksilla voit kannustaa ihmisiä asentamaan sovelluksen tai käyttämään sitä. Sovellusmainoksiin, elementteihin ja sovelluksiin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä sekä alla olevia vaatimuksia.

Tarkastamme sovellusmainosten yhteydessä esimerkiksi kehittäjän tai sovelluksen nimen, sovelluskuvakkeen, sovelluksen asennussivun ja itse mainoksen ja sovelluksen. Kaikkien näiden on oltava käytäntöjen mukaisia.

Huomaa, että Google Play Kauppa saattaa estää tiettyjen sovellusten mainostamisen kaupassa, vaikka sovellus olisi edelleen saatavilla. Kyseisten sovellusten kampanjamainokset eivät näy Google Play Kaupassa.

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti sovellusmainoksia. Mainosten hylkääminen johtuu usein näiden käytäntöjen rikkomisesta.

Sovelluksen lataussivun on oltava mainostuskäytäntöjemme mukainen, koska sovellusten sisällönkuvaustietoja saatetaan käyttää mainoksessa sen esittämisen aikana.

Koska samasta sovelluksesta voi olla useita versioita esimerkiksi eri laitteille, saatamme edellyttää, että kaikki versiot ovat käytäntöjen mukaisia, jotta sovelluksen mainoksia voidaan näyttää. Tämä johtuu siitä, että sovelluskaupat voivat julkaista useita sovellusversioita samaan aikaan eri laitteille, ja sovelluksen sitouttamismainokset voivat toimia saman sovelluksen eri versioissa.

Jos sovelluksesi hylätään, noudata mainoksen kohteeseen liittyvien vaatimusten käytännössä annettuja ohjeita ja korjaa ongelmat.

Seksuaalinen sisältö

Google rajoittaa seksuaalisen sisällön näkymistä tietyissä tilanteissa, jotta mainokset ovat käyttäjien kannalta osuvia ja turvallisia. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Sovellusmainosten mainostekstissä näytetään toisinaan sovelluksen ja sen kehittäjien nimet, joten näiden on oltava oikeakielisyyttä koskevan käytännön mukaisia. Käytäntö koskee muun muassa isojen kirjainten ja välimerkkien käyttöä sekä tyyliä ja oikeinkirjoitusta.

Tyyliä ja oikeinkirjoitusta koskevan käytännön mukaan mainosten tulee olla selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. Esimerkiksi interaktiivisten sovellusmainosten tulee ehdottaa käyttäjälle tältä odotettua toimintaa, jos annetut vaihtoehdot ovat hämmentäviä tai epäselviä.

Sovellusmainoksissa tulee noudattaa tuntemattomia yrityksiä koskevaa käytäntöä, ja sovelluksen nimen pitää näkyä selkeästi koko mainosinteraktion ajan.

Kuvien on oltava kuvien laatua koskevan käytännön mukaisia. Emme esimerkiksi salli vilkkuvia, välkkyviä tai muulla tavalla häiritseviä kuvia. Jos HTML5-sovellusmainoksessa on pelin tai sovelluksen ominaisuuksia esittelevä interaktiivinen esittely, tässä esittelyssä voidaan käyttää vilkkuvia tai välkkyviä kuvia, mutta mainoksen muun sisällön (esim. lataus- ja asennuspainikkeiden) osalta on noudatettava edellä mainittua käytäntöä.

Täsmälinkkimainoksissa on varmistettava, että täsmälinkin URL-osoite on määritetty oikein. Sovelluksen käyttöön aktivoivissa mainoksissa ei tällä hetkellä voi käyttää verkko-osoitteiden uudelleenohjauksia (esim. goo.gl-osoitteita tai kolmannen osapuolen seurantalinkkejä). Sovelluksen kampanjamainoksissa on varmistettava, että kaikki kolmannen osapuolen seurannan uudelleenohjausosoitteet ohjaavat käyttäjän oikeaan sovellukseen ja sovelluskauppaan. Sovelluksia ei saa mainostaa paikoissa, joissa niiden lataaminen ei ole mahdollista. Lue mainoksen kohteeseen liittyvien vaatimusten käytännöstä lisätietoja.

Sovellusten on oltava mainoksen kohteen käyttökokemusta koskevan käytännön mukaisia. Emme esimerkiksi salli, että mainostettavaan sisältöön siirtyminen mainoksen kautta edellyttää kirjautumista. Jos sovelluksen käyttö edellyttää kirjautumista tai aktivoimista, varmista, että sovellus ei enää ensimmäisen käyttökerran jälkeen vaadi kirjautumista tai aktivoimista mainosinteraktion aikana. Käyttäjälle on tarjottava mahdollisuus sovellusmainoksen sulkemiseen viiden sekunnin kuluessa sen näyttämisestä.

Varmista, että sovelluksesi on harhaanjohtavaa sisältöä koskevan käytännön mukainen. Kerro selkeästi sovelluksen sisältö ja toiminnot sekä kaikki mahdolliset edellytykset, joita sovelluksen käyttö vaatii, kuten muut sovellukset, oheislaitteet tai laitteen anturit. Vaadittujen sovellusten täytyy olla saatavana sovelluskaupasta, ja niiden on oltava käytäntöjemme mukaisia. Älä yritä huijata käyttäjää klikkaamaan mainosta vahingossa. Asennuspainiketta ei esimerkiksi saa näyttää yllättäen tai odottamattomasti mainosinteraktion aikana.

Sovellusten on noudatettava Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä. Tämä koskee myös laitteistojen ja verkon käyttöä, joka voidaan tulkita haitalliseksi tai jonka vaikutukset ovat odottamattomia.

Google saattaa poistaa mainoksia tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, sovelluskuvakkeessa, sovelluksen nimessä ja kehittäjän nimessä. Lue lisätietoja tavaramerkkikäytäntöjä käsittelevältä sivulta.

Jos mainoksen kohde käyttää universaaleja linkkejä tai sovelluslinkkejä, varmista, että verkko- ja sovelluskohteet ovat käytäntöjemme mukaisia.