Annonsekrav for Gmail

Du kan målrette Gmail-annonser mot brukere med avanserte målrettingssignaler og et virkningsfullt annonseformat der annonsene ser ut som meldinger. Brukerne får se en minimert annonse i Kampanjer- og Sosialt-fanen i Gmail-kontoen sin. Når de klikker på den minimerte annonsen, åpnes en utvidet annonse du kan tilpasse for å markedsføre en rekke mål (deriblant innebygde skjemaer eller videoer). Du kan også ta med linker til et eksterne nettsteder, markedsplasser for apper eller «klikk for å ringe»-funksjonalitet.

Gmail-annonser er underlagt standardretningslinjene for Google Ads, retningslinjene for personlig tilpasset annonsering og vilkårene nedenfor.

Datainnsamling i Gmail-annonser

Følgende er ikke tillatt:

Innsamling av brukerspesifikk statistikk

Merk: Dette innbefatter pikselplassering og enhver tilknytning til informasjonskapselen i nettleseren til en bruker som forekommer mens vedkommende bruker Gmail, før et klikk som leder brukeren ut av Gmail. Det er tillatt å samle inn brukerstatistikk etter det aktuelle klikket, i samsvar med personvernreglene som gjelder for nettstedet ditt.

Manglende link til annonsørens personvernregler ved bruk av innebygde skjemaer

Forespørsler om informasjon fra brukerne som ikke er tillatt, gjennom et innebygd skjema

Liste over tillatte skjemafelt

Skjemafeltene nedenfor er tillatt i HTML-skjemaer for Gmail-annonser.

Grunnleggende informasjon Tillatte skjemafelt
Kategori Navn (fornavn, etternavn)
Adresse
By
Delstat
Postnummer
Land
E-postadresse
Telefonnummer
Aldersgruppe
13–18
18–24
25–34
35–44
45–54
55–64
65 eller eldre
Kjønn
Beste tidspunkt å ringe på
Program eller produkt av interesse
Utdanning Avgangsår
Høyeste utdannelse
Lokale annonser og rubrikkannonser Ønsket tjenestested
Tjenestetype
Finans/forsikring
intervaller for pengebeløpsfelt:
0–149 990
150 000–249 99
250 000–399 990
400 000–599 990
600 000–749 990
750 000–999 990
1 000 000 eller mer
Lånebeløp (intervall)
Valuta
Finansieringstype (lån, boliglån, kredittkort)
Husholdningsinntekt (intervall)
Investerbare aktiva (intervall)
Dekningsbeløp for livsforsikring (intervall)
Militærmedlem
Eie eller leie (bil, bolig osv.)
Vurder din kredittverdighet
svært dårlig
dårlig
akseptabel
god
utmerket
Hva er boligen din verdt? (prisklasse)
Motor Bilmerke/modell
Reiseliv Avreisested eller destinasjon
Avreise-/returdato
Virksomhet til virksomhet (B2B) Firma
Jobb
Tittel
Antall ansatte
1–10
10–50
50–100
100–500
mer enn 500

Tredjepartsvisning i Gmail-annonser

Følgende er ikke tillatt:

Annonselevering og visningssporing fra tredjeparter

Animasjoner i Gmail-annonser

Følgende er ikke tillatt:

Animerte bilder eller animasjonseffekter

Relaterte retningslinjer og vanlige årsaker til avslag

Google Ads-retningslinjene nedenfor er særlig relevante for Gmail-annonser. Når annonser ikke godkjennes, skyldes det ofte brudd på disse retningslinjene. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Personlig tilpasset annonsering

Gmail-annonsører må overholde retningslinjene for personlig tilpasset annonsering for alle Gmail-annonser. Gmail-annonsører kan ikke bruke kategorier knyttet til retningslinjene for personlig tilpasset annonsering for å målrette annonser mot brukere eller promotere produkter eller tjenester fra annonsører. Disse retningslinjene gjelder også Gmail-annonser som ikke målrettes mot brukere ved hjelp av søkeord.

Innsamling og bruk av data

Alle annonser og utvidelser må samsvare med retningslinjene for innsamling og bruk av data. Disse definerer hvor mye informasjon du kan samle inn, og hvilke spesifikke måter du kan bruke informasjonen på.

Seksuelt innhold

Google begrenser seksuelt innhold i visse tilfeller for å sikre at annonsene er relevante og trygge for brukerne. Du finner mer informasjon i retningslinjene for seksuelt innhold.

Villedende innhold

All informasjon skal være riktig og gjenspeile det du annonserer for. Du finner mer informasjon i retningslinjene under punktet Villedende innhold. Navnet på bedriften må for eksempel tydelig gjenspeile bedriften som markedsføres.

Uklar relevans

All informasjon må være relevant for produktet eller tjenesten du annonserer for. For eksempel må alle annonsefeltene som sendes inn, representere den samme annonsøren og være relevante for produktet som markedsføres. Du finner mer informasjon i retningslinjene for uklar relevans.

Redaksjonelle krav

Standardkravene knyttet til klarhet, rettskrivning og bruk av store forbokstaver og symboler gjelder for alle annonser. Du finner mer informasjon i de redaksjonelle kravene.

Varemerker

Det kan hende at Google fjerner annonser eller utvidelser etter klager fra varemerkeeiere. Annonsørene har ansvar for å bruke varemerker på riktig måte i annonsetekst, appressurser og bedriftsinformasjon. Du finner mer informasjon i retningslinjene for varemerker.

Hvis annonsene dine er merket med «Godkjent (begrenset)», må du lese informasjonen om hvordan denne statusen påvirker hvor annonsene dine kan vises.