Kansspelen: Verenigd Koninkrijk

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Nu de Britse wet inzake kansspelen (licenties en advertenties) uit 2014 is aangenomen, werken we de aanvraagvereisten bij voor adverteerders die Google om goedkeuring vragen het Verenigd Koninkrijk te targeten met online kansspeladvertenties.

Omdat we ernaar streven het ongemak tot een minimum te beperken, vragen we alle adverteerders die momenteel online kansspeladvertenties weergeven in het Verenigd Koninkrijk, om onderstaande instructies te lezen.

Wat verandert er?

Met ingang van 1 november kunnen adverteerders alleen een aanvraag indienen voor Britse kansspelcertificering als zij beschikken over een van deze licenties:

• Een geldige kansspellicentie die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie (Gambling Commission)
  • Een geldige voortzettingslicentie voor kansspelen die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie

Met ingang van november 2014 staan we alleen adverteerders die een Britse kansspellicentie of een Britse voortzettingslicentie hebben verstrekt (en van wie de aanvraag is goedgekeurd), toe om het Verenigd Koninkrijk te targeten met online kansspeladvertenties.

Met ingang van juni 2015 staan we alleen adverteerders die een volledige, door de Britse kansspelcommissie uitgegeven licentie hebben verstrekt, toe om het Verenigd Koninkrijk te targeten met online kansspeladvertenties.

Wat u kunt doen

Als u al toestemming heeft van Google om online kansspeladvertenties op het Verenigd Koninkrijk te targeten, doet u het volgende:

• Adverteerders die bij hun aanvraag een door de Britse kansspelcommissie uitgegeven licentie hebben verstrekt, hoeven geen verdere actie te ondernemen.
  • Adverteerders die bij hun aanvraag een licentie hebben verstrekt die is uitgegeven door een andere autoriteit, moeten vóór 1 november 2014 een nieuwe aanvraag indienen. Hierbij moet een van de volgende documenten worden verstrekt:
    • Een kansspellicentie die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie
    • Een voortzettingslicentie die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie

Google vereist dat adverteerders voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving in alle landen waarop hun advertenties zijn getarget.

(Geplaatst: oktober 2014)