Marques comercials

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Els usuaris de Display & Video 360 han de complir aquesta política de Google Ads. Visiteu el Centre d'ajuda de Display & Video 360 per consultar restriccions addicionals.

Atès que ens regim per la legislació local de marques comercials i protegim els drets dels propietaris de marques comercials, no permetem els anuncis que els infringeixen. Tanmateix, és possible que els anunciants utilitzin marques comercials que pertanyen a altres persones en les situacions que es descriuen més avall, com ara en identificar un producte que revenen. Si el propietari d'una marca comercial envia una reclamació a Google sobre l'ús de la seva marca en anuncis de Google Ads, la revisarem i podrem restringir l'ús que se'n faci.

Criteris de la política de marques comercials

Quan revisem la reclamació del propietari d'una marca comercial, considerem tots els criteris que s'especifiquen a continuació per determinar si s'ha de restringir l'ús de la marca comercial als anuncis.

On s'utilitza la marca comercial als anuncis

La marca comercial s'ha d'utilitzar a l'anunci (no només a la pàgina de destinació de l'anunci).

No aplicarem restriccions en els casos següents:

• Ús de marques comercials com a paraules clau
  • Marques comercials que s'utilitzin al domini de segon nivell de l'URL visible de l'anunci.

Com s'utilitza una marca comercial

Aplicarem restriccions en els casos següents:

• Si la marca comercial s'utilitza en un anunci d'un competidor directe.
  • Si l'anunci utilitza una marca comercial d'una manera confusa o enganyosa.

No aplicarem restriccions en els casos següents:

• Si la pàgina de destinació de l'anunci que utilitza la marca comercial es dedica principalment a la venda de productes o serveis, components, peces de recanvi, o bé productes o serveis compatibles que corresponen a la marca comercial (o en facilita la venda clarament).

• La pàgina de destinació de l'anunci ha de proporcionar clarament una manera de comprar els productes o serveis, i mostrar-ne informació comercial, com ara tarifes o preus.

• L'anunci i la pàgina de destinació han de deixar clar si l'anunciant és un distribuïdor o un lloc web informatiu.

• Si la finalitat principal de la pàgina de destinació de l'anunci que utilitza la marca comercial és proporcionar detalls informatius sobre productes o serveis que corresponen a la marca comercial, o bé un índex dels resultats de cerca relacionats amb la marca comercial.
  • Si l'anunci utilitza la marca comercial de manera descriptiva amb el seu significat habitual.

Enviar una reclamació per ús de marca comercial

Si sou propietari d'una marca comercial i voleu enviar una reclamació per ús de marca comercial, consulteu com podeu informar de contingut a Google.

Si després de revisar una reclamació determinem que hauríem de restringir l'ús de la marca comercial en un anunci, normalment aplicarem les restriccions de manera contínua en qualsevol anunci que utilitzi el mateix domini de segon nivell al seu URL final.

Apel·lar contra una restricció de la política de marques comercials

Els anunciants que creguin que s'han restringit els seus anuncis de forma incorrecta en virtut d'aquesta política poden enviar una apel·lació seguint les instruccions a les notificacions associades a aquelles restriccions. Allà on el compte de l'anunciant mostri anuncis que infringeixen la política, a més dels que no, poden suprimir els anuncis que la infringeixen i enviar una apel·lació per aixecar la restricció dels anuncis que no infringeixen la política. Tot i això, si aquest mateix anunciant més endavant crea anuncis nous que infringeixen la política, qualsevol restricció de política de marques comercials subseqüent en general es mantindrà, independentment dels canvis fets al compte de l'anunciant.

Reclamacions per ús de marca comercial enviades abans del 24 de juliol de 2023

És possible que alguns anuncis es restringeixin a causa de reclamacions per ús de marca comercial enviades abans del 24 de juliol de 2023. Tal com es descriu al registre de canvis de la política de Google Ads, aquestes restriccions es retiraran durant el 2024. Els anunciants poden enviar una apel·lació seguint les instruccions de les notificacions associades a les restriccions, o el propietari de la marca comercial pot autoritzar el compte de l'anunciant emplenant el formulari de sol·licitud d'autorització a tercers.

Si teniu més preguntes després de revisar detingudament aquesta pàgina de la política, podeu utilitzar l'eina de Google Ads de resolució de problemes relacionats amb marques comercials, que us dirigirà als recursos correctes.