Kansspelen: Verenigd Koninkrijk

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Sinds de publicatie van onderstaande mededeling zijn de beleidsvereisten voor het weergeven van kansspelgerelateerde advertenties in het Verenigd Koninkrijk gewijzigd. Lees daarom de recentere mededeling.

We werken onze eerdere berichtgeving over de Britse wet inzake kansspelen (licenties en advertenties) uit 2014 bij. Als gevolg van de uitgestelde implementatie van de wet hebben adverteerders tijd om een aanvraag voor Britse kansspelcertificering in te dienen zonder voortzettingslicentie, op voorwaarde dat ze voldoen aan de volgende vereisten:

• Een geldige kansspellicentie die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie Gambling Commission; of
  • Een geldige kansspellicentie die is uitgegeven door de kansspelcommissie in een van de volgende rechtsgebieden: Ierland, Italië, Oostenrijk, België, Alderney, Isle of Man, Gibraltar, Malta of Antigua en Barbuda.

Wat moeten adverteerders in de nabije toekomst doen?

Op het moment dat de Britse wet inzake kansspelen (licenties en advertenties) uit 2014 wordt geïmplementeerd, accepteren we niet langer kansspellicenties die niet zijn uitgegeven door de Britse kansspelcommissie, tenzij ze worden begeleid door een voortzettingslicentie die is uitgegeven door de commissie.

Wat verandert er nadat de Britse wet inzake kansspelen (licenties en advertenties) uit 2014 is geïmplementeerd?

We werken de aanvraagvereisten bij voor adverteerders die Google om goedkeuring vragen het Verenigd Koninkrijk te targeten met online kansspeladvertenties. Kansspelexploitanten die geen kansspellicentie hebben die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie, moeten ook het volgende verstrekken:

• een voortzettingslicentie die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie; of
  • een nieuwe licentie voor buitenlandse exploitanten die is uitgegeven door de Britse kansspelcommissie (zodra dergelijke licenties beschikbaar zijn).

Google vereist dat adverteerders voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving in alle landen waarop hun advertenties zijn getarget.

(Geplaatst: oktober 2014)