Aankomende update van het beleid voor derden

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google-beleid voor derden is van toepassing op derde partijen die namens hun klanten Google-advertenties kopen of beheren. Dit beleid verschilt van het beleid van Google Ads. Als u advertentieproducten van Google gebruikt om alleen te adverteren voor uw eigen producten en diensten, is ons beleid voor derden niet op u van toepassing.

Wat verandert er?

Google lanceert in november 2014 een nieuw beleid voor derden. Als externe partner kunt u het volgende van dit nieuwe beleid verwachten:
  • Meer duidelijkheid over de verwachtingen van Google ten aanzien van derden.
  • Meer inzicht in de noodzaak van de verschillende beleidsonderdelen.
  • Meer transparantie over wat er gebeurt als u het beleid schendt.
  • Twee nieuwe vereisten die erop zijn gericht de transparantie en verantwoordelijkheid van externe partners te vergroten.

Nieuwe transparantievereisten

Het nieuwe beleid voor derden bevat de volgende nieuwe transparantievereisten:

Beheerkosten
Derden brengen vaak beheerkosten in rekening voor de waardevolle diensten die ze verlenen en eindadverteerders moeten weten of deze kosten in rekening worden gebracht. Als u naast de kosten voor Google Ads of AdWords Express beheerkosten in rekening brengt, moet u klanten hierover informeren. U moet de klanten tenminste voorafgaand aan elke eerste verkoop hiervan op de hoogte stellen en de hoogte van deze kosten vermelden op de klantfactuur.

Klant-ID's voor Google Ads of AdWords Express
Het is voor adverteerders belangrijk dat ze rechtstreeks contact met Google kunnen opnemen in het geval van problemen met een externe partner. We vereisen dat u uw klanten desgevraagd voorziet van de klant-ID voor hun Google Ads- of AdWords Express-account, zodat Google problemen goed kan onderzoeken en de adverteerder kan ondersteunen. Meer informatie over het zoeken van een Google Ads-klant-ID of AdWords Express-klant-ID.

Wat deze wijziging voor u betekent

Vrijwel alle externe partners die voldoen aan het huidige beleid voor derden, voldoen na implementatie van de bovenstaande aanvullende transparantievereisten ook aan het nieuwe beleid. We raden u aan het nieuwe beleid voor derden te lezen zodat u bekend bent met de vereisten. Tegelijkertijd moet u uw organisatie erop voorbereiden klanten te helpen die naar hun klant-ID voor Google-advertentieprogramma's vragen en nieuwe klanten op proactieve wijze informeren over de eventuele beheerkosten die u voor advertentiediensten van Google in rekening brengt.