Seksuele content

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Display & Video 360-gebruikers moeten voldoen aan dit Google Ads-beleid. Ga naar het Helpcentrum van Display & Video 360 voor aanvullende beperkingen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Advertenties moeten de voorkeuren van gebruikers respecteren en voldoen aan de wettelijke reguleringen. We beperken bepaalde soorten seksuele content in advertenties en op bestemmingen. Deze content wordt uitsluitend in beperkte scenario's weergegeven op basis van zoekopdrachten van gebruikers, de leeftijd van gebruikers en de lokale wetten op de locatie waar de advertentie wordt weergegeven. Advertenties mogen geen minderjarigen targeten.

Lees wat er gebeurt als u ons beleid schendt.

Sterk beperkte categorieën

Advertenties waarin de volgende typen seksuele content worden getoond of gepromoot, zijn sterk beperkt. Dergelijke advertenties mogen alleen onder de volgende voorwaarden worden weergegeven:

• De leeftijd van de gebruiker, de geldende wetgeving op de locatie waar de advertentie wordt weergegeven en de SafeSearch-instellingen van de gebruiker staan weergave toe.
  • De zoekopdracht van de gebruiker is gericht op seksuele content.

Naaktheid

Beperkt Afbeeldingen met mensen of voorstellingen van mensen waarop ontblote intieme lichaamsdelen te zien zijn, inclusief afbeeldingen die zijn vervaagd of gecensureerd

Voorbeelden: zichtbare geslachtsdelen, vrouwenborsten of billen

Seksdating

Beperkt Dating expliciet gericht op seksueel contact

Voorbeelden: sites voor swingers, onenightstands of 'fling dating'

Enigszins beperkte categorieën

Advertenties waarin de volgende typen seksuele content worden getoond of gepromoot, zijn enigszins beperkt. Dergelijke advertenties mogen alleen onder de volgende voorwaarden worden weergegeven:

• De leeftijd van de gebruiker, de geldende wetgeving op de locatie waar de advertentie wordt weergegeven en de SafeSearch-instellingen van de gebruiker staan weergave toe.

Gedeeltelijke naaktheid

Beperkt Afbeeldingen met mensen of voorstellingen van mensen waarop gedeeltelijk ontblote intieme lichaamsdelen te zien zijn

Voorbeelden: een deels ontblote vrouwenborst (de ronding onder of rondom), grotendeels ontblote billen

Dating rond seksuele thema's

Beperkt Expliciet op een seksueel thema gerichte dating

Voorbeelden: dating om een affaire te beginnen, dating voor liefhebbers van een bepaalde seksuele fetisj

Seksartikelen

Beperkt Verkoop van artikelen die zijn bedoeld voor seksuele stimulatie

Voorbeelden: seksspeeltjes, glijmiddelen, lustverhogende middelen, seksueel versterkende middelen, lingerie voor een seksuele fetisj

Seksueel entertainment

Beperkt Online of offline seksueel suggestief entertainment

Voorbeelden: stripclubs, seksfilmfestivals, seksueel suggestieve livestreaming of live chats, seksueel suggestieve roleplaying-games

Cosmetische ingrepen voor volwassenen

Beperkt Cosmetische services en plastische chirurgie gericht op intieme lichaamsdelen

Voorbeelden: borstvergroting, penisvergroting, vaginale laserbehandeling, bilimplantaten, schaamhaarverzorging

Seksueel suggestieve elementen en thema's

Beperkt Tekst, afbeeldingen, audio of video die kunnen worden geïnterpreteerd als seksueel suggestief of verwijzend naar seksuele bedoelingen. Content die seksueel suggestieve poses of houdingen bevat.

Voorbeelden: schunnig of seksueel taalgebruik, afbeeldingen met gespreide benen, aanraking van bedekte intieme lichaamsdelen, nabootsing van seksuele standjes of bewegingen, dating voor een algemeen publiek met seksueel suggestieve afbeeldingen

Landspecifieke beperkingen

Niet toegestaan Landen waar seksuele content helemaal niet wordt weergegeven: Niet toegestaan Landen waar sterk beperkte content niet wordt weergegeven:
Algerije
Bahrein
Djibouti
Egypte
India
Iran
Irak
Jordanië
Koeweit
Libanon
Libië
Marokko
Oman
Palestina
Qatar
Saudi-Arabië
Syrië
Tunesië
Verenigde Arabische Emiraten
Jemen
China
Duitsland
Hongkong
Indonesië
Maleisië
Peru
Filippijnen
Rusland
Singapore
Zuid-Korea
Taiwan
Thailand
Oekraïne
Vietnam

In aanvulling op de bovenstaande eisen moeten uw advertenties voldoen aan de lokale wetgeving in de regio's waarop de campagnes zijn getarget.

Gevolg van het beleid

Als uw advertentie aan bovenstaande vereisten voldoet en geschikt is, gelden de volgende beperkingen.

Advertentieplatform
rood kruis Advertenties met seksuele content kunt u niet laten lopen op:

AdMob
Google Ad Manager
YouTube

Toegestaan met beperkingen Advertenties met seksuele content kunt u laten lopen op:
Google Ads
Advertentienetwerk

rood kruis Advertenties met seksuele content kunt u niet laten lopen op:

Display Netwerk
Google Ad Manager-netwerk

Toegestaan met beperkingen Advertenties met seksuele content kunt u laten lopen op:

Zoeknetwerk van Google

Advertentie-indelingen

rood kruis Advertenties met seksuele content kunt u niet laten lopen, maar acceptabele advertentie-indelingen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het platform dat u gebruikt, de status van uw advertentie en of een uitgever of partner heeft gekozen om deze advertenties weer te geven:

App-advertenties en app-componenten
Annotaties met consumentenbeoordelingen
Dynamische display-advertenties
Gmail-advertenties
Beeldadvertenties
Display-advertenties op basis van reservering
Responsieve advertenties
TrueView-videoadvertenties

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over ons beleid, kunt u ons dat laten weten: neem contact op met Google Ads-support