Recopilació i ús de les dades

Volem que els usuaris tinguin la seguretat que les seves dades es respectaran i es tractaran amb la cautela pertinent. Per això, no permetem que els nostres partners publicitaris facin un mal ús de les dades o que les recopilin amb finalitats poc clares o sense les mesures de seguretat convenients.

A continuació teniu alguns exemples del que no heu de fer amb els vostres anuncis. Descobriu què succeeix si infringiu les nostres polítiques.

Recordeu que hi ha polítiques específiques per a les llistes de remàrqueting i per als anuncis personalitzats (abans anomenats anuncis basats en interessos). Si utilitzeu anuncis personalitzats, assegureu-vos de revisar les polítiques addicionals sobre recopilació de dades que també s'apliquen a l'ús d'informació personal en publicitat.

Seguretat de dades no adequada

No es permet:

Ús de mesures de seguretat inadequades per al tipus d'informació que s'està recopilant

Exemples: recopilació d'informació com ara números de targetes de crèdit o de dèbit, comptes bancaris i d'inversió, transferències bancàries, documents nacionals d'identitat, números d'identificació fiscal, pensions, assistència sanitària, carnets de conduir o números de la seguretat social mitjançant pàgines sense garantia de seguretat que no disposen de protecció SSL ni d'un certificat vàlid

Eina de resolució de problemes: seguretat de dades no adequada
  1. Corregiu la pàgina de destinació de l'anunci. Deixeu de recopilar informació personal dels usuaris o bé recopileu-ne mitjançant un servidor SSL segur per mantenir-la protegida.
    • Opció 1: utilitzeu un servidor segur.
      A l'hora de recopilar informació personal, utilitzeu un servidor de processament segur (anomenat "SSL"). D'aquesta manera, l'URL de la vostra pàgina web anirà introduït per https:// i no per http://. Obteniu més informació sobre com configurar un servidor SSL al vostre lloc web.
    • Opció 2: no recopileu dades d'usuari.
      Modifiqueu el vostre lloc web o la vostra aplicació perquè no sol·licitin informació personal als usuaris que accedeixin al vostre contingut.
  2. Editeu l'anunci. Això farà que l'anunci i la pàgina de destinació corresponent es tornin a enviar a revisió.

La majoria d'anuncis es revisen en el termini d'un dia laborable, però és possible que per a alguns calgui més temps si requereixen una revisió més complexa.

Informació compartida de manera inacceptable

No es permet:

Compartir informació d'identificació personal (PII) amb Google, ja sigui mitjançant etiquetes de remàrqueting o de seguiment de conversions, o a través de qualsevol feed de dades de producte que pugui estar associat als anuncis.

Exemple: compartir les adreces electròniques dels usuaris a través d'URL que continguin etiquetes de remàrqueting.

Eina de resolució de problemes: informació compartida de manera inacceptable
  1. Identifiqueu la font. Utilitzeu l'avís d'incompliment que Google us ha enviat per correu electrònic per identificar els URL que incompleixen la política. Sovint s'inclou PII accidentalment als URL que s'envien a Google a través de formularis web, pàgines d'inici de sessió i paràmetres personalitzats de campanyes de màrqueting enviades per correu electrònic.
  2. Traieu la PII de les dades que compartiu. Modifiqueu els vostres sistemes de manera que els URL no incloguin PII. A continuació us indiquem els mètodes més habituals per treure aquesta PII dels URL.

Formularis web: els formularis HTML s'han d'enviar amb el protocol POST. Si feu servir el protocol GET, els paràmetres del formulari acabaran formant part de l'URL a la barra d'adreces. Modifiqueu el codi font de la pàgina o el component que genera l'HTML per tal que l'etiqueta del formulari inclogui method=”post” a l'atribut. Més informació sobre el mètode del formulari

Pàgines d'inici de sessió: alguns llocs web, especialment els que tenen perfils d'usuari o requereixen inici de sessió, fan servir patrons d'URL que inclouen PII en el disseny. Substituïu la PII de l'URL per un identificador de lloc web únic o un identificador d'usuari únic (UUID).

Paràmetres personalitzats de campanyes de màrqueting enviades per correu electrònic: examineu els URL que genera una campanya de màrqueting enviada per correu electrònic de prova per veure si els paràmetres d'aquests URL inclouen adreces electròniques o algun altre tipus de PII. Assigneu a cada usuari un identificador de lloc web únic o un identificador d'usuari únic (UUID) i feu un seguiment de l'UUID mitjançant els paràmetres de l'URL.

Podeu implementar un UUID per evitar que s'enviï PII a Google. Per exemple, site.com/my_settings/sample@email.com es pot substituir per site.com/my_settings/43231, en què 43231 és un número que identifica de manera exclusiva el compte amb l'adreça sample@email.com.
  3. Empleneu el formulari de resposta. Utilitzeu el formulari per indicar que heu fet els passos necessaris per resoldre el problema. D'aquesta manera, Google pot saber en quina etapa del procés us trobeu.
  4. Comproveu que el problema s'hagi solucionat. Quan hàgiu enviat una resposta a través del formulari, Google comprovarà si els canvis que heu fet al lloc web han solucionat el problema. En un termini de dues setmanes, rebreu un altre avís per confirmar-vos que el problema s'ha resolt o per informar-vos que els URL associats al vostre compte encara envien PII. Si encara es detecta PII, examineu la llista actualitzada dels URL que no compleixen la política per tal de determinar la causa del problema.

Recordeu que, abans de modificar el codi al lloc web real, podeu comprovar en un lloc web de prova si funcionen els canvis. Etiqueteu el lloc web de prova amb etiquetes del mateix identificador de client de Google Ads que feu servir amb la publicitat personalitzada. Quan el lloc web de prova es mostri a la llista dels URL en què s'ha detectat PII, podreu fer canvis de prova. Si ja no detectem PII al lloc web de prova, deixarem d'incloure'l en els informes i podreu fer els canvis al lloc web real.

Desactivarem les llistes de remàrqueting i altres llistes basades en el remàrqueting, com ara les llistes de combinacions personalitzades o els públics similars, si no compleixen aquesta política. Més informació sobre què succeeix si infringiu les nostres polítiques

Mal ús de la informació personal

No es permet:

Ús d'informació personal en activitats per a les quals els usuaris no han donat el seu consentiment

Exemples: revenda d'informació de contacte d'usuaris o ús d'imatges d'usuaris en anuncis sense el seu consentiment

Promocions que s'adrecen directament a l'usuari mitjançant l'ús d'informació personal

Exemples: anuncis que s'adrecen a l'usuari pel nom, el tractament o el càrrec

Exemple específic: "Hola, Andreu Font. Compra flors aquí."

Promocions en què s'utilitza informació personal dels usuaris o que impliquen el coneixement d'aquesta informació

Exemples: promocions en què s'afirma que es coneix la situació financera o les afiliacions polítiques de l'usuari

Exemple específic: "No pots fer front als deutes. Et podem ajudar ara mateix."

Consentiment de l'usuari (Unió Europea)

No es permet:

Promocions que infringeixen la nostra política sobre el consentiment dels usuaris de la UE per a l'ús de galetes

Exemple: utilitzar les funcions de Google Ads com ara el remàrqueting o el seguiment de conversions sense haver obtingut el consentiment dels usuaris de la UE per a l'ús de galetes

Galetes no autoritzades en dominis de Google

No es permet:

Emmagatzemar una galeta en un domini de Google

Exemple: permetre que un tercer emmagatzemi una galeta a doubleclick.net o a googlesyndication.com

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.