Misbruk av annonsenettverket

Vi ønsker at annonsene i Google-nettverket skal være nyttige, varierte, relevante og trygge for brukerne. Derfor tillater vi ikke annonser, innhold eller destinasjoner der man forsøker å lure eller omgå prosessene våre for annonsevurdering.

Nedenfor ser du eksempler på ting du må unngå i annonsene dine. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Skadelig eller uønsket programvare

Disse kravene gjelder for annonser og eventuell programvare som nettstedet ditt eller appen din er vert for eller har linker til, uavhengig av om programvaren markedsføres via Googles annonseringsnettverk. Vi tillater ikke

programvare som kan skade eller gi uautorisert tilgang til datamaskiner, enheter eller nettverk

Eksempler: datavirus, løsepengevirus, ormer, trojanske hester, rootkits, tasteloggere, oppringningsprogrammer, spionprogrammer, falsk sikkerhetsprogramvare og andre skadelige apper eller programmer

Feilsøkingstrinn for problemer med skadelig programvare
  1. Sjekk statusen for nettstedet ditt i Google Search Console. Hvis du ikke har brukt Search Console før, kan du se statusen for nettstedet ditt ved å oppgi nettadressen for nettstedet og så klikke på «Legg til et område». Du kan bli nødt til å bekrefte at du er eieren av nettstedet.

Selv om Search Console ikke finner noen problemer, kan det fortsatt være problemer med sikkerheten på siden din som fanges opp i Google Ads-systemet. Snakk med nettredaktøren din eller netthotellet ditt om dette, og undersøk dette videre med verktøy som Stop Badware. Finn ut mer om hvordan vi identifiserer skadelig eller uønsket programvare.

2. Fjern eventuell skadelig eller uønsket programvare.

Google har gjort tilgjengelig diverse ressurser og veiledninger du kan bruke for å løse problemene med nettstedet ditt. Du finner disse i brukerstøtten for nettsteder som er hacket. Hvis du ikke får korrigert annonsens destinasjon, må du oppdatere annonsen med en ny destinasjon som er i tråd med disse retningslinjene.

3. Rediger annonsen.

Når du redigerer annonsen, sendes annonsen og destinasjonen til ny gjennomgang. Vi gjennomgår de fleste annonsene innen én virkedag, men det kan ta lengre tid om det kreves en grundigere gjennomgang.

annonser eller destinasjoner som er i strid med Googles retningslinjer for uønsket programvare

Eksempler: manglende åpenhet rundt funksjonaliteten i programvaren eller alle konsekvensene som følger av å installere programvaren, utelatelse av vilkår for bruk eller en sluttbrukeravtale, bunting av programvare eller programmer uten at brukeren informeres om dette, iverksettelse av systemendringer uten brukerens samtykke, vanskeliggjøring av brukernes mulighet til å deaktivere eller avinstallere programvaren, manglende bruk av offentlig tilgjengelige Google-API-er ved interaksjon med Google-tjenester eller -produkter

Feilsøkingstrinn for problemer med uønsket programvare
  1. Kontrollér at annonsen og destinasjonen din er i tråd med Googles retningslinjer for uønsket programvare.

2. Rediger annonsen og/eller destinasjonen.

Når du redigerer annonsen, sendes annonsen og destinasjonen til ny gjennomgang. Vi gjennomgår de fleste annonsene innen én virkedag, men det kan ta lengre tid om det kreves en grundigere gjennomgang.

Urettmessige fordeler

Vi tillater ikke

Bruk av Google-nettverket for å få en urettmessig trafikkfordel i forhold til andre deltakere i auksjonen

Eksempler: samarbeidspartnere som annonserer med Google Ads i strid med de gjeldende retningslinjene for agentprogrammer, markedsføring av samme eller lignende innhold fra flere kontoer for samme eller lignende søk, forsøk på å vise flere annonser samtidig for bedriften din, appen din eller nettstedet ditt

Merk: Søkeord skal samsvare med den sannsynlige intensjonen hos målgruppen når de søker, og brukerne skal kunne finne innhold med klar verdi på hvert nettsted eller hver app du markedsfører. Du bør for eksempel unngå å promotere lignende produkter og priser på beslektede destinasjoner.

Vi tar brudd på disse retningslinjene svært alvorlig, og vi anser dem som grove ettersom de utgjør en risiko for sikkerheten til brukerne eller brukernes eiendom (f.eks. fra kriminelle aktiviteter og/eller skadelige annonser). Når vi skal fastslå hvorvidt du som annonsør eller nettstedet ditt er i strid med disse retningslinjene, vurderer vi informasjon fra flere kilder, blant annet annonsen din, nettstedet ditt, kontoene dine og tredjepartskilder. Kontoer som bryter med disse retningslinjene, kan bli suspendert og miste muligheten til å annonsere gjennom oss igjen. Hvis du mener at dette er en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, ber vi deg sende inn en anke og forklare hvorfor du mener vi har gjort en feil. Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, så det er viktig at du tar deg tid til å gi en ærlig, grundig og nøyaktig forklaring. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Omgåelse av systemer

Vi tillater ikke

Ikke tillatt Fremgangsmåter der man forsøker å omgå eller forstyrre Googles annonseringssystemer og -prosesser

Eksempel: Maskering (cloaking) – som er å vise ulikt innhold til forskjellige brukere, inkludert Google – der intensjonen eller resultatet er at Googles system for gjennomgang manipuleres for å skjule at Google Ads-retningslinjer ikke overholdes (f.eks. omdirigere til innhold som bryter med retningslinjene, bruke dynamisk DNS for å bytte side- eller annonseinnhold, manipulere nettstedsinnhold eller blokkere tilgangen til så mange landingssider at det blir vanskelig å utføre en meningsfylt gjennomgang av annonsen din, nettstedet ditt eller kontoen din).

Konkret eksempel: En katalogtjeneste som tar betalt for oppringinger de genererer til bedrifter, legger til og fjerner gjentatte ganger søkeord/innhold relatert til ikke-tilknyttede bedrifter og/eller offentlige tjenester (som bryter med retningslinjene for salg av gratisprodukter) etter at en annonse er godkjent. Eller at de bytter ut et ordinært telefonnummer med et spesialnummer på en landingsside som er knyttet til en annonse, etter at den er godkjent.

Merk: Det å tilpasse innhold slik at det gir en ekstra verdi for enkelte brukere, anses ikke som maskering så lenge tilbudet i all hovedsak er det samme, det tilpassede innholdet fortsatt er i samsvar med Google Ads-retningslinjene, og Google er i stand til å gjennomgå den tilpassede versjonen. Et eksempel på dette kan være å tilby forskjellige språkversjoner av samme innhold.

Eksempel: Gjentatte brudd på retningslinjene i hvilken som helst av kontoene dine, som eksempelvis å opprette nye domener eller kontoer for å legge ut annonser som ligner på annonser som ikke er godkjent (gjelder for alle Google Ads-retningslinjer)

Vi tar brudd på disse retningslinjene svært alvorlig, og vi anser dem som grove ettersom de utgjør en risiko for sikkerheten til brukerne eller brukernes eiendom (f.eks. fra kriminelle aktiviteter og/eller skadelige annonser). Når vi skal fastslå hvorvidt du som annonsør eller nettstedet ditt er i strid med disse retningslinjene, vurderer vi informasjon fra flere kilder, blant annet annonsen din, nettstedet ditt, kontoene dine og tredjepartskilder. Kontoer som bryter med disse retningslinjene, kan bli suspendert og miste muligheten til å annonsere gjennom oss igjen. Hvis du mener at dette er en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, ber vi deg sende inn en anke og forklare hvorfor du mener vi har gjort en feil. Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, så det er viktig at du tar deg tid til å gi en ærlig, grundig og nøyaktig forklaring. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Ikke tillatt Manipulering av annonsetekst for å omgå de automatiske systemkontrollene våre

Eksempler: feilstaving av forbudte ord eller uttrykk for å unngå at annonser ikke blir godkjent, manipulering av varemerketermer i annonseteksten for å unngå begrensningene knyttet til bruken av det aktuelle varemerket

Hvis vi registrerer at kontoen din gjentatte ganger manipulerer annonsetekst som beskrevet ovenfor, kan kontoen din bli suspendert.

Feilsøkingstrinn for problemer knyttet til omgåelse av systemer

Det hender at annonser ikke blir godkjent som følge av brudd på disse retningslinjene, uten at hele kontoen blir suspendert. Dette skjer som regel fordi et ord eller uttrykk i annonsen ser ut til å være for likt et forbudt ord eller en varemerkebeskyttet term du ikke har rett til å bruke i annonsene dine. I slike tilfeller fjerner du bare det aktuelle ordet eller uttrykket fra annonsen din. Når du har redigert og lagret annonsen, blir den gjennomgått automatisk og kan bli godkjent for å kjøre hvis vi finner ut at den ikke lenger bryter med disse retningslinjene.

Retningslinjer for nettredaktører

Vi tillater ikke

Praksis som bryter med Googles retningslinjer for nettredaktører

Eksempler: søkeordeksess, maskering (cloaking), fordekte viderekoblinger, døråpningssider, spredning av nettsøppel på sosiale medier