Mainosverkoston väärinkäyttö

Haluamme, että käyttäjien Google-verkostossa näkemät mainokset ovat hyödyllisiä, monipuolisia, asianmukaisia ja turvallisia. Emme salli mainostajien näyttää mainoksia, sisältöjä tai mainosten kohteita, jotka ovat haitallisia tai joilla yritetään huijata tai kiertää mainosten tarkistusprosessejamme.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Tutustu käytäntörikkomusten seurauksiin.

Haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat

Nämä vaatimukset koskevat mainoksiasi ja ohjelmistoja, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi. Sillä ei ole merkitystä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Tämä ei ole sallittua:

Haitalliset ohjelmistot eli haittaohjelmat, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta, laitetta tai verkkoa taikka käyttää niitä luvatta

Joitakin esimerkkejä: Tietokonevirukset, kiristyshaittaohjelmat, madot, troijalaiset, rootkit- eli piilohallintaohjelmat, näppäilytallentimet, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, petolliset tietoturvaohjelmat sekä muut haittaohjelmat ja ‑sovellukset

Vianetsintä: Haittaohjelmat
  1. Tarkista sivustosi tila Google Search Consolesta. Ellet ole käyttänyt Search Consolea aiemmin, kirjoita sivustosi URL-osoite ja klikkaa Lisää omaisuus, niin näet sen tilan. Sinun on ehkä vahvistettava, että omistat sivuston.

Vaikka Search Console ei ilmoittaisi ongelmista, sivustollasi saattaa silti olla Google Adsin havaitsemia tietoturvaongelmia. Ota yhteyttä verkkovastaavaan tai hosting-palvelun tarjoajaan ja tutki asiaa tarkemmin. Lue lisää haitallisten ja ei-toivottujen ohjelmien tunnistamisesta.

2. Poista mahdolliset haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat.

Google tarjoaa materiaaleja ja ohjeita sivuston korjaamiseen hakkeroitujen sivustojen ohjesivulla. Jos et voi korjata mainoksen kohdetta, päivitä mainokselle uusi, tämän käytännön mukainen kohde.

3. Muokkaa mainosta.

Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi. Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Mainokset tai kohteet, jotka ovat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia

Joitakin esimerkkejä: Ohjelmiston sisältämiä toimintoja tai ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia ei kerrota avoimesti, käyttöehdot puuttuvat tai loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus puuttuu, ohjelmistot tai sovellukset niputetaan käyttäjän tietämättä, järjestelmämuutoksia tehdään ilman käyttäjän suostumusta, ohjelmiston käytöstä poistamista ja asennuksen poistamista hankaloitetaan, julkisesti käytettävissä olevia Google-sovellusliittymiä käytetään epäasianmukaisesti Googlen palveluiden tai tuotteiden käytön yhteydessä

Vianetsintä: Ei-toivotut ohjelmat
  1. Tarkista, että mainoksesi ja sen kohde noudattavat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä.

2. Muokkaa mainosta ja/tai sen kohdetta.

Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi. Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Epäoikeudenmukainen etu

Tämä ei ole sallittua:

Google-verkoston käyttäminen epäoikeudenmukaisen edun saamiseen liikennemäärissä huutokaupan muihin osallistujiin verrattuna

Joitakin esimerkkejä: Kumppanijäsenet, jotka mainostavat Google Adsissa kumppanuusohjelman sääntöjen vastaisesti; saman tai samankaltaisen sisällön mainostaminen useilta tileiltä samojen tai samankaltaisen hakulausekkeiden yhteydessä eli pyrkimys näyttää samanaikaisesti useita yrityksesi, sovelluksesi tai sivustosi mainoksia

Huom. Avainsanojen tulisi liittyä kohdeyleisön todennäköiseen tavoitteeseen haun yhteydessä. Kunkin mainostamasi verkkosivuston tai sovelluksen tulee tarjota selvää lisäarvoa käyttäjille. Esimerkiksi samankaltaisten tuotteiden ja hintojen mainostamista toisiinsa liittyvissä kohteissa pitäisi välttää.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Järjestelmien kiertäminen

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Toiminta, joka kiertää tai häiritsee tai jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen mainontajärjestelmiä ja -prosesseja

Joitakin esimerkkejä:

• Sisällön naamiointi (eri sisällön näyttäminen tietyille käyttäjille, mukaan lukien Google), jonka tavoitteena tai seurauksena on Googlen tarkistusjärjestelmien häiritseminen tai jonka avulla peitetään tai yritetään peittää Google Adsin käytäntöjen vastaisuus. Sisällön naamiointia on esimerkiksi
    • Uudelleenohjaus käytäntöjen vastaiseen sisältöön
    • Sivun tai mainoksen sisällön muuttaminen dynaamisen nimipalvelun avulla
    • Mainoksen, sivuston tai tilin kattavan tarkistuksen hankaloittaminen manipuloimalla sivuston sisältöä tai rajoittamalla pääsyä useille laskeutumissivuille

Huom. Sisällön naamiointina ei pidetä sellaista sisällön personointia, joka tuo todellista lisäarvoa tietyille käyttäjille (esimerkiksi saman sisällön erikieliset versiot tai saman sisällön eri versiot käyttäjän internetpalveluntarjoajasta riippuen), kunhan tarjonta on pääpiirteittäin sama, sisällön vaihtelu on Google Adsin käytäntöjen mukaista ja Google pystyy tarkistamaan sisältöversion.

• Tilillä toistuvasti havaitut käytäntörikkomukset, mukaan lukien uusien verkkotunnusten tai tilien luominen sellaisten mainosten julkaisemista varten, jotka ovat samankaltaisia kuin aiemmin hylätyt mainokset (riippumatta siitä, onko mainokset hylätty tämän vai jonkin muun Google Ads ‑käytännön rikkomuksen vuoksi)
  • Sanktiomenettelyjen ohittaminen ja tunnistaminen luomalla muunnelmia aiemmin hylätyistä mainoksista, verkkotunnuksista tai sisällöstä (riippumatta siitä, onko mainokset hylätty tämän vai jonkin muun Google Ads ‑käytännön rikkomuksen vuoksi)
  • Yritykset käyttää Google Ads ‑järjestelmää uudelleen aiemman jäädytyspäätöksen jälkeen luomalla uusia tilejä järjestelmään uudelleenkirjautumista varten
  • Google Ads ‑tuotteiden ominaisuuksien väärinkäyttö käytäntöjen vastaisen sisällön näyttämiseksi käyttäjille ja/tai liikenteen määrään kasvattamiseksi
  • Virheellisten tietojen ilmoittaminen Googlen vahvistusohjelmien yhteydessä.

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin hyvin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä. Google Ads ‑käytäntöjen törkeä rikkomus on niin vakava rikkomus, että sen katsotaan olevan lainvastainen tai aiheuttavan merkittävää vahinkoa käyttäjillemme. Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta.  Jos havaitsemme tämän käytännön rikkomuksia, jäädytämme Google Ads ‑tilisi välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta. Et myöskään voi enää mainostaa Googlessa. Jos kyseessä on erehdys etkä mielestäsi ole rikkonut tätä käytäntöä, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista ja perustelluista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Ei sallittu Mainostekstin manipulointi Googlen automaattisten järjestelmätarkastusten ohittamiseksi

Joitakin esimerkkejä: Kiellettyjen sanojen tai ilmausten kirjoittaminen väärin mainoksen hylkäämisen estämiseksi tai mainostekstin sisältämien tavaramerkkitermien manipulointi kyseisen tavaramerkin käyttöä koskevien rajoitusten välttämiseksi.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.
Vianetsintä: Järjestelmien kiertäminen

On mahdollista, että käytännön rikkominen johtaa vain mainoksen hylkäämiseen eikä koko tilin jäädyttämiseen. Yleensä syy on se, että mainoksen sisältämä sana tai ilmaus muistuttaa liikaa kiellettyä sanaa tai tavaramerkillä suojattua termiä, jota sinulla ei ole lupa mainostaa. Tällaisessa tapauksessa voit yksinkertaisesti poistaa mainoksestasi kyseisen sanan tai ilmauksen. Kun olet korjannut ja tallentanut mainoksen, se tarkistetaan automaattisesti. Jos mainos ei enää ole tämän käytännön vastainen, se hyväksytään näytettäväksi.

Verkkovastaavan ohjeet

Tämä ei ole sallittua:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, joka rikkoo Googlen Verkkovastaavan ohjeita

Joitakin esimerkkejä: Avainsanoilla täyttäminen, sisällön naamiointi, harhaanjohtava uudelleenohjaus, porttisivut ja roskapostin lähettäminen sosiaalisen verkoston sivustoille

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Adsin tukeen.