Algemene Voorwaarden van Google Ads

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

De Algemene Voorwaarden kunnen per locatie verschillen. Google-adverteerders kunnen de Algemene Voorwaarden voor hun land zoeken via de zoektool voor de Algemene Voorwaarden van Google Ads.

Voor adverteerders in India:

In overeenstemming met de vereisten van Regel 5 van de Indian Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 (Intermediary and Digital Media Rules, 2021) is Google verplicht om u te laten weten dat uitgevers van nieuws- en actualiteitencontent zich niet alleen moeten houden aan de toepasselijke Servicevoorwaarden, maar op grond van Regel 18 van de Intermediary and Digital Media Rules misschien ook verplicht zijn de gegevens van hun accounts op Google Ads te delen met het Ministry of Information and Broadcasting van de Indiase regering.

Voor adverteerders in Australië:

Op 9 november 2023 zijn de Voorwaarden voor Google Advertentieprogramma's gewijzigd die gelden voor in Australië gevestigde klanten. Hieronder vindt u een kopie van de geüpdatete voorwaarden:

Voorwaarden voor Advertentieprogramma's

Deze Voorwaarden voor Advertentieprogramma's ('Voorwaarden') worden aangegaan tussen Google Australia Pty Ltd ('Google') en de entiteit die deze Voorwaarden uitvoert of elektronisch akkoord gaat met deze Voorwaarden ('Klant'). Deze Voorwaarden zijn van toepassing op de deelname van de Klant aan de advertentieprogramma's en services van Google (i) die toegankelijk zijn via de een of meer in verband met deze Voorwaarden aan de Klant verstrekte accounts of (ii) die door middel van verwijzing deze Voorwaarden opnemen (gezamenlijk 'Programma's'). Neem deze Voorwaarden aandachtig door.

1 Programma's. De Klant geeft toestemming aan Google en aangesloten entiteiten om advertentiemateriaal, feedgegevens en technologie (gezamenlijk, 'Advertenties' of 'Advertentiemateriaal') van de Klant in elke content of property (elk een 'Property') te plaatsen die wordt geleverd door Google of aangesloten entiteiten namens Google of, indien van toepassing, een externe partner ('Partner'). De Klant is als enige verantwoordelijk voor alle: (i) Advertenties, (ii) Advertentietrafficking of targetingbeslissingen (bijvoorbeeld zoekwoorden) ('Targets'), (iii) bestemmingen waar Advertenties kijkers naartoe brengen (bijvoorbeeld landingspagina's, mobiele apps) samen met de bijbehorende URL's, waypoints en omleidingen ('Bestemmingen'), en (iv) services en producten die worden geadverteerd op Bestemmingen (gezamenlijk 'Services'). Het Programma is een advertentieplatform waarop de Klant Google en aangesloten entiteiten toestemming geeft geautomatiseerde tools te gebruiken om Advertenties op te maken. Google en aangesloten entiteiten kunnen ook bepaalde optionele Programmafuncties beschikbaar stellen aan de Klant om de Klant te helpen Targets, Advertenties en Bestemmingen te selecteren of te maken. De Klant hoeft geen toestemming te geven voor het gebruik van deze optionele functies en kan zich, indien van toepassing, aanmelden of afmelden voor het gebruik hiervan. Als de Klant deze functies wel gebruikt, is de Klant als enige verantwoordelijk voor de Targets, Advertenties en Bestemmingen. Google en aangesloten entiteiten kunnen, in alle redelijkheid, op elk moment een Target, Advertentie of Bestemming afwijzen of verwijderen: (i) als de relevante Advertentie, Target of Bestemming in strijd is met of als Google redelijkerwijs van mening is dat deze in strijd is met het Beleid of deze Voorwaarden, (ii) in verband met naleving van de toepasselijke wetgeving, (iii) als dit wordt vereist of verzocht door een Partner, (iv) als Google redelijkerwijs van mening is dat de relevante Advertentie, Target of Bestemming schade kan toebrengen aan een gebruiker, derde of Google, of (v) om de gerechtvaardigde belangen van Google te beschermen. Google en aangesloten entiteiten ontwikkelen en maken doorlopend nieuwe technologieën, functies en services, en kunnen Programma's op elk moment wijzigen of annuleren. Als de Klant niet akkoord gaat met een wijziging, kan de Klant deze Voorwaarden beëindigen zoals aangegeven in Artikel 12. De Klant erkent dat Google of aangesloten entiteiten kunnen deelnemen aan Programmaveilingen ten behoeve van de eigen services en producten. Bepaalde Programmafuncties worden aangeduid als 'Bèta' of anderszins als niet-ondersteund of vertrouwelijk (gezamenlijk 'Bètafuncties'). De Klant mag informatie uit Bètafuncties of de voorwaarden of het bestaan van niet-openbare Bètafuncties niet openbaar maken.

2 Beleid. De Klant is als enige verantwoordelijk voor het gebruik van de Programma's (bijvoorbeeld toegang tot en gebruik van Programma-accounts en bescherming van gebruikersnamen en wachtwoorden) ('Gebruik'). Het Programmagebruik valt onder het toepasselijke beleid van Google, dat beschikbaar is op google.com/ads/policies, en al het andere beleid dat Google beschikbaar stelt aan de Klant, inclusief beleidsmaatregelen van Partners, en voor zover van toepassing het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google op privacy.google.com/businesses/userconsentpolicy (in elk geval, zoals van tijd tot tijd aangepast, 'Beleid'). De Klant staat het Google ook toe om Advertenties te wijzigen zoals beschreven in het Beleid met als doel het leveren van de Programma's, bijvoorbeeld Advertentie-indelingen. In verband met het Programma zal Google voldoen aan het Privacybeleid van Google, dat te vinden is op google.com/policies/privacy (zoals van tijd tot tijd gewijzigd). Voor zover het Programmagebruik binnen het toepassingsgebied valt, gaan Google en de Klant akkoord met, waar van toepassing, (i) de Voorwaarden voor gegevensbescherming als verwerkingsverantwoordelijke van Google Ads beschikbaar op privacy.google.com/businesses/controllerterms of (ii) de Voorwaarden voor verwerking van advertentiegegevens op Google beschikbaar op privacy.google.com/businesses/processorterms (gezamenlijk de 'Voorwaarden voor EU-gegevens'). Google wijzigt de Voorwaarden voor EU-gegevens niet, tenzij dat uitdrukkelijk toegestaan is in de Voorwaarden voor EU-gegevens. De Klant zal het volgende niet doen en zal derden geen toestemming geven het volgende te doen: (i) geautomatiseerde, bedrieglijke of anderszins ongeldige vertoningen, verzoeken, klikken of conversies genereren, (ii) conversies voor Programma's verbergen in gevallen waar deze openbaar moeten worden gemaakt, (iii) geautomatiseerde middelen of een vorm van 'scraping' of gegevensextractie gebruiken om informatie met betrekking tot advertenties van Google te openen, te analyseren of anderszins te verzamelen van een Property, behalve voor zover uitdrukkelijk toegestaan is door Google, of (iv) proberen om de werking van de Programma's te verstoren. De Klant richt communicatie met betrekking tot Advertenties op Property's van Partners onder deze Voorwaarden uitsluitend aan Google.

3 Advertentieweergave. (a) De Klant zal geen Advertenties leveren die malware, spyware, ongewenste software of andere schadelijke code bevatten of daar verbinding mee maken of bewust de beveiligingsmaatregelen van een Programma schenden of omzeilen. (b) De Klant mag een Advertentieserver uitsluitend gebruiken voor het weergeven of bijhouden van Advertenties in Programma's die Advertentieweergave door derden toestaan en alleen als de Advertentieserver door Google toestemming heeft voor deelname aan het Programma. Google implementeert Advertentieservertags van de Klant zodat deze functioneel zijn. (c) Voor vertoningen van online Display-advertenties die worden gefactureerd op CPM- of vCPM-basis ('Display-advertenties'), geldt dat als de toepasselijke vertoningsaantallen ('VA') van Google voor een Programma meer dan 10% hoger zijn gedurende de factuurperiode dan de VA van de Advertentieserver van derden ('3PAS') van de Klant, de Klant zal proberen Google en de 3PAS in overeenstemming te brengen. Als dit verschil niet wordt opgelost, moet de Klant binnen 60 dagen na de factuurdatum ('Claimperiode') een claim indienen. Als Google bepaalt, in alle redelijkheid, dat de claim geldig is, verstrekt Google, onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b), een advertentietegoed aan de Klant dat gelijk is aan (90% van de VA van Google, minus de VA van de 3PAS) vermenigvuldigd met de door Google gerapporteerde gemiddelde CPM, of indien toepasselijk vCPM, voor de campagne gedurende de factuurperiode. Elk advertentietegoed moet binnen 60 dagen na de uitgifte (de 'Uiterste gebruiksdatum') door de Klant worden gebruikt. Google mag de toestemming opschorten die aan de Klant is verleend voor het gebruik van die 3PAS-provider en mag de toepassing van bepalingen voor het oplossen van verschillen in dit Artikel met betrekking tot die 3PAS-provider opschorten. Statistieken van de 3PAS waarvan de Advertentieservertags zijn geleverd aan Google, worden gebruikt bij de bovenstaande berekeningen voor het oplossen van verschillen. Google kan vereisen dat de 3PAS gegevens met betrekking tot het verschil rechtstreeks levert aan Google. De Klant ontvangt geen tegoed voor verschillen die worden veroorzaakt door het onvermogen van de 3PAS om Advertenties weer te geven.

4 Testen. De Klant geeft Google en aangesloten entiteiten toestemming om periodiek tests uit te voeren die het Gebruik van de Klant van Programma's kunnen beïnvloeden, waaronder Advertentie-indeling, Targets, Bestemmingen, kwaliteit, positie, prestaties, prijzen en bodaanpassingen tijdens de veiling. Ter waarborging van de tijdigheid en de geldigheid van de testresultaten en onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b) staat de Klant Google toe dergelijke tests uit te voeren zonder kennisgeving of vergoeding aan de Klant.

5 Annulering van Advertenties. Tenzij het Beleid, de gebruikersinterface van het Programma of een overeenkomst waarin wordt verwezen naar deze Voorwaarden (een invoegopdracht, 'IO') anders aangeeft, mag elk van de partijen een Advertentie op elk moment annuleren voordat de Advertentieveiling of plaatsing plaatsvindt. Als de Klant een Advertentie annuleert nadat een toezeggingsdatum is aangegeven door Google (bijvoorbeeld een campagne op basis van reservering), is de Klant verantwoordelijk voor alle annuleringskosten die Google doorgeeft aan de Klant voorafgaand aan de toezeggingsdatum (behalve in gevallen waarin de Klant de Advertentie heeft geannuleerd en deze Voorwaarden te goeder trouw heeft beëindigd vanwege een materiële wijziging in het toepasselijke Programma of deze Voorwaarden) en kan de Advertentie nog steeds worden gepubliceerd. Google of aangesloten entiteiten kunnen, in alle redelijkheid, een Advertentie annuleren in overeenstemming met Artikel 5: (i) als de relevante Advertentie in strijd is met of als Google redelijkerwijs van mening is dat deze in strijd is met het Beleid of deze Voorwaarden, (ii) in verband met naleving van de toepasselijke wetgeving, (iii) als dit wordt vereist of verzocht door een Partner, (iv) als Google redelijkerwijs van mening is dat de relevante Advertentie schade kan toebrengen aan een gebruiker, derde of Google, of (v) om de gerechtvaardigde belangen van Google te beschermen. De weergave van geannuleerde Advertenties wordt gewoonlijk binnen acht (8) werkuren stopgezet of zoals beschreven in het Beleid of de IO en de Klant blijft verplicht alle kosten te betalen die het gevolg zijn van weergegeven Advertenties (bijvoorbeeld kosten op basis van conversies). De Klant moet Advertenties zo annuleren: (i) online via het account van de Klant als die functie beschikbaar is, (ii) als deze functie niet beschikbaar is, met kennisgeving aan Google via e-mail naar de accountvertegenwoordiger van de Klant of (iii) als deze functie niet beschikbaar is en als de Klant geen accountvertegenwoordiger heeft, met kennisgeving aan Google via e-mail naar ads-support@google.com (gezamenlijk, het 'Advertentie-annuleringsproces'). De Klant wordt niet ontheven van betalingsverplichtingen voor Advertenties die niet zijn ingediend of die zijn ingediend door de Klant na de deadline die Google heeft aangegeven. Google is niet gebonden aan een door de Klant verstrekte IO.

6 Garantie, rechten en verplichtingen. De Klant garandeert dat (a) de Klant in het bezit is van de rechten op de Advertenties, Bestemmingen en Targets en verleent hierbij deze rechten aan Google, aangesloten entiteiten en Partners zodat Google, aangesloten entiteiten en Partners de Google-programma's kunnen uitvoeren (waaronder, in het geval van feedgegevens, nadat de Klant is opgehouden de Programma's te gebruiken), en (b) alle informatie en autorisaties die worden geleverd door de Klant volledig, correct en actueel zijn. De Klant geeft Google en aangesloten entiteiten toestemming Bestemmingen automatisch op te halen en te analyseren en hiervoor testgegevens te maken ten behoeve van de Programma's. Door een mobiel of ander telefoonnummer aan Google te verstrekken in verband met de Programma's, geeft de Klant Google, aangesloten entiteiten en hun vertegenwoordigers toestemming om te bellen en tekstberichten te sturen (waarop standaard bericht- en datatarieven van toepassing kunnen zijn) naar de verstrekte telefoonnummers, inclusief via een automatisch belsysteem, ten behoeve van het Programma. Google zal niet op basis van deze toestemming gesprekken initiëren of tekstberichten sturen voor marketingdoeleinden. De Klant geeft Google, aangesloten entiteiten en hun vertegenwoordigers bovendien toestemming om e-mails naar de Klant te sturen ten behoeve van de Programma's. De Klant garandeert dat die toestemming heeft om op te treden namens de derden, indien van toepassing, waarvoor de Klant adverteert in verband met deze Voorwaarden ('Adverteerder') en eventuele verwijzingen naar 'Klant' in deze Voorwaarden zijn ook van toepassing op de Adverteerder, zoals van toepassing. De Klant garandeert ook dat die deze derden heeft gebonden aan deze Voorwaarden. Indien de Klant om welke reden dan ook een Adverteerder niet aan deze Voorwaarden heeft gebonden, is de Klant aansprakelijk voor de uitvoering van verplichtingen die de Adverteerder zou hebben gehad op grond van deze Voorwaarden als de Adverteerder wel gebonden was geweest. Als de Klant voor zichzelf een Programma gebruikt om te adverteren, wordt de Klant voor dat gebruik beschouwd als zowel Klant als Adverteerder. De Klant voorziet de Adverteerder minstens maandelijks van rapportagegegevens. In deze rapportage moeten het totale geldbedrag dat is besteed aan Google en de prestaties (minimaal de kosten, klikken en vertoningen van gebruikers in het account van die Adverteerder) openbaar worden gemaakt op een redelijk prominente locatie. Google kan, op verzoek van een Adverteerder, adverteerdersspecifieke informatie delen met de Adverteerder.

7 Compensatie. Voor Display-advertenties op basis van reservering zal Google een overeengekomen cumulatief aantal Display-advertenties leveren vóór het einde van de campagne. Als Google dit niet doet, moet een Klant, onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b), een claim indienen tijdens de Claimperiode als de Klant een betaling betwist die aan Google is gedaan voor dergelijke Display-advertenties. Als Google, in alle redelijkheid, bevestigt dat de claim juist is, zal Google geen kosten aan de Klant in rekening brengen voor de niet-weergegeven Display-advertenties of zal Google, als de Klant al heeft betaald, naar eigen goeddunken van Google en onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b), zorgen voor (i) advertentietegoed, dat de Klant vóór de Uiterste gebruiksdatum moet gebruiken, (ii) plaatsing van de Display-advertenties op een vergelijkbare positie binnen 60 dagen na bevestiging van Google van de juistheid van de claim of (iii) een verlenging van de duur van de campagne. Waar toegestaan in overeenstemming met het Beleid van Google kan advertentietegoed worden terugbetaald als de Klant het account sluit. Google kan niet garanderen dat op veiling gebaseerde Advertenties worden geleverd en compensaties gelden daarom niet voor op veiling gebaseerde Advertenties.

8 Betaling. De Klant betaalt alle kosten die worden opgebouwd in verband met een Programma, met een betaalmethode die Google heeft goedgekeurd voor die Klant (zoals gewijzigd van tijd tot tijd), binnen een periode die aanvaardbaar binnen de grenzen van het handelsverkeer is en die Google heeft aangegeven (bijvoorbeeld in de gebruikersinterface van het Programma of de IO). Bij achterstallige betalingen is een rente verschuldigd van 1,5 procent per maand (of de hoogst wettelijk toegestane rente indien deze lager is). De kosten zijn exclusief belastingen. De Klant betaalt (i) alle belastingen en andere door de overheid opgelegde kosten en (ii) redelijke uitgaven en juridische kosten die Google maakt bij het innen van achterstallige betalingen die niet te goeder trouw worden betwist. Kosten worden gebaseerd op de criteria voor facturering van het toepasselijke Programma (bijvoorbeeld gebaseerd op klikken, vertoningen of conversies). Elk deel van een heffing dat niet te goeder trouw wordt betwist, moet volledig worden betaald. Geen partij mag een betaling die is verschuldigd onder deze Voorwaarden, verrekenen met een andere betaling die moet worden gedaan onder deze Voorwaarden. Google kan, in alle redelijkheid, op elk moment een tegoed verlengen, herzien of intrekken. Google is niet verplicht Advertenties te leveren als daardoor de kredietlimiet wordt overschreden. Indien Google geen Advertenties levert aan de geselecteerde Targets of Bestemmingen, moet de Klant, onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b), binnen de Claimperiode een claim indienen voor advertentietegoed, waarna Google, in alle redelijkheid, na validatie van de claim het tegoed zal verstrekken, dat moet worden gebruikt vóór de Uiterste gebruiksdatum. De Klant begrijpt dat derden vertoningen of klikken op de Advertenties van de Klant kunnen genereren voor verboden of ongepaste doeleinden en dat de Klant als dat gebeurt, onder voorbehoud van het bepaalde in Artikel 9(b), een claim kan indienen voor het advertentietegoed binnen de Claimperiode, waarna Google, in alle redelijkheid, na validatie van de claim het tegoed zal verstrekken, dat moet worden gebruikt vóór de Uiterste gebruiksdatum. Waar toegestaan in overeenstemming met het Beleid van Google kan advertentietegoed worden terugbetaald als de Klant het account sluit. VOOR ZOVER TOEGESTAAN ZONDER ENIGE BELEMMERING EN ONDER VOORBEHOUD VAN HET BEPAALDE IN ARTIKEL 9(B), ZIET DE KLANT AF VAN ALLE CLAIMS MET BETREKKING TOT ENIGE PROGRAMMAKOSTEN TENZIJ BINNEN DE CLAIMPERIODE EEN CLAIM WORDT INGEDIEND.

9 Disclaimers. (a) VOOR ZOVER TOEGESTAAN ZONDER ENIGE BELEMMERING EN ONDER VOORBEHOUD VAN ARTIKEL 9(b) HIERNA, SLUIT ELKE PARTIJ NAMENS ZICHZELF EN AANGESLOTEN ENTITEITEN ALLE IMPLICIETE GARANTIES UIT, WAARONDER ZONDER ENIGE BEPERKING VOOR NIET-INBREUKMAKENDHEID, VOLDOENDE KWALITEIT, VERHANDELBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN DOEL. VOOR ZOVER TOEGESTAAN ZONDER ENIGE BELEMMERING EN ONDER VOORBEHOUD VAN HET BEPAALDE IN ARTIKEL 9(b) HIERNA, WORDEN DE PROGRAMMA'S EN PROPERTY'S VAN GOOGLE, AANGESLOTEN ENTITEITEN EN PARTNERS ALS ZODANIG ('AS IS') GELEVERD EN OP VERZOEK EN RISICO VAN DE KLANT EN DE ADVERTEERDER. GOOGLE, AANGESLOTEN ENTITEITEN EN PARTNERS GEVEN GEEN ENKELE GARANTIE EN VERSTREKKEN GEEN VERKLARINGEN IN VERBAND MET DE PROGRAMMA'S OF DE PROGRAMMARESULTATEN. (b) BEPAALDE WETGEVING IN DE JURISDICTIE WAAR DE KLANT VERBLIJFT, ZOALS DE AUSTRALISCHE CONSUMENTENWETGEVING, KAN RECHTEN EN VERHAALSMIDDELEN TOEKENNEN EN VOORWAARDEN IN DEZE VOORWAARDEN IMPLICEREN DIE NIET KUNNEN WORDEN UITGESLOTEN. DEZE RECHTEN, VERHAALSMIDDELEN EN IMPLICIETE VOORWAARDEN WORDEN DOOR DEZE VOORWAARDEN NIET UITGESLOTEN. VOOR ZOVER DE RELEVANTE WETGEVING GOOGLE TOESTAAT DE WERKING ERVAN TE BEPERKEN, WORDT DE AANSPRAKELIJKHEID VAN GOOGLE OP GROND VAN DEZE WETGEVING BEPERKT TOT, NAAR KEUZE VAN GOOGLE, HET OPNIEUW LEVEREN VAN DE SERVICES OF BETALING VAN DE KOSTEN VOOR HET OPNIEUW LEVEREN VAN DE SERVICES. INDIEN HET CONTRACT DAT OP BASIS VAN DEZE VOORWAARDEN WORDT GESLOTEN EEN 'CONTRACT VOOR KLEINE BEDRIJVEN' IS OP GROND VAN DE AUSTRALISCHE CONSUMENTENWETGEVING, KAN DE KLANT ERVOOR KIEZEN OM DE PROCESSEN TE VOLGEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN CLAIM VOOR ADVERTENTIETEGOED, ZOALS AANGEGEVEN IN ARTIKEL 3, 7 OF 8; OF KAN GOOGLE BESLUITEN, NAAR EIGEN GOEDDUNKEN, OM DE SERVICES DIE ONDERWERP VAN DE CLAIM ZIJN OPNIEUW TE LEVEREN OF OM AAN DE KLANT DE KOSTEN TE BETALEN VOOR HET OPNIEUW LEVEREN VAN DE SERVICES DIE ONDERWERP ZIJN VAN DE CLAIM.

10 Beperking van wettelijke aansprakelijkheid. NIETS IN DE VOORWAARDEN OF ENIGE IO ZAL DE AANSPRAKELIJKHEID VAN EEN VAN DE PARTIJEN UITSLUITEN OF BEPERKEN: (I) VOOR LICHAMELIJK LETSEL OF DE DOOD ALS GEVOLG VAN DE NALATIGHEID VAN EEN VAN DE PARTIJEN OF HUN ONDERGESCHIKTEN, VERTEGENWOORDIGERS OF WERKNEMERS; (II) VOOR FRAUDE OF BEDRIEGLIJKE VERKEERDE VOORSTELLING; (III) ONDER ARTIKEL 11 (SCHADELOOSSTELLING); (IV) VOOR SCHENDING DOOR DE KLANT VAN ARTIKEL 3(A), 14(D) OF DE LAATSTE ZIN VAN ARTIKEL 1; (V) VOOR BETALING VAN BEDRAGEN DIE VERSCHULDIGD ZIJN IN HET KADER VAN NORMALE UITVOERING VAN DE VOORWAARDEN; OF (VI) VOOR IETS DAT NIET WETTELIJK UITGESLOTEN OF BEPERKT KAN WORDEN. HET VOLGENDE IS TOEGESTAAN ZONDER ENIGE BELEMMERING, MAAR ALTIJD ONDER VOORBEHOUD VAN DE VOORGAANDE ZIN EN ARTIKEL 9(b): (a) GEEN VAN DE PARTIJEN OF DE DAARBIJ AANGESLOTEN ENTITEITEN KAN AANSPRAKELIJK WORDEN GEHOUDEN OP GROND VAN OF IN VERBAND MET DEZE VOORWAARDEN (ZIJ HET VIA EEN CONTRACT, EEN ONRECHTMATIGE DAAD, WAARONDER ZONDER ENIGE BEPERKING NALATIGHEID, OF ANDERSZINS) VOOR (I) WINSTDERVING, (II) VERLIES VAN VERWACHTE BESPARINGEN, (III) VERLIES VAN ZAKELIJKE KANSEN, (IV) VERLIES OF BESCHADIGING VAN GEGEVENS, (V) VERLIES OF SCHADE ALS GEVOLG VAN CLAIMS VAN DERDEN, OF (VI) INDIRECTE, SPECIALE OF GEVOLGSCHADE; GELEDEN DOOR DE ANDERE PARTIJ (ONGEACHT OF EEN DERGELIJK VERLIES IS OVERWOGEN DOOR DE PARTIJEN OP HET MOMENT VAN AANVAARDING VAN DEZE VOORWAARDEN DOOR DE KLANT), EN (b) ONDER VOORBEHOUD VAN HET BEPAALDE IN ARTIKEL 10(a) IS DE MAXIMALE AANSPRAKELIJKHEID VAN ELKE PARTIJ JEGENS DE ANDERE PARTIJ ALS GEVOLG VAN EEN GEBEURTENIS OF EEN REEKS GERELATEERDE GEBEURTENISSEN OP GROND VAN OF IN VERBAND MET DEZE VOORWAARDEN BEPERKT TOT DE HOOGSTE VAN DE VOLGENDE TWEE BEDRAGEN: (I) HET DOOR DE KLANT AAN GOOGLE TE BETALEN BEDRAG OP GROND VAN DE VOORWAARDEN IN DE DRIE MAANDEN DIE ONMIDDELLIJK VOORAFGAAN AAN DE MAAND WAARIN DE GEBEURTENIS (OF DE EERSTE VAN EEN REEKS GEBEURTENISSEN) ZICH HEEFT VOORGEDAAN, OF (II) 25.000 AUD.

11 Schadeloosstelling. De Klant zal Google, Partners, vertegenwoordigers, aangesloten entiteiten en licentiegevers (elk een 'Gevrijwaarde persoon') verdedigen tegen en schadeloosstellen van alle aansprakelijkheden, schade, verliezen, kostenvergoedingen (inclusief juridische kosten), en kosten in verband met eventuele beweringen van derden of juridische procedures voor zover die voortvloeien uit of gerelateerd zijn aan Advertenties, Targets, Bestemmingen, Services, Gebruik of enige breuk van deze Voorwaarden door de Klant, behalve, voor elke Gevrijwaarde persoon, voor zover de claim van een derde of de aansprakelijkheid zich voordoet als rechtstreeks gevolg van: (a) nalatigheid of wangedrag van die Gevrijwaarde persoon, of (b) een breuk van de Voorwaarden door die Gevrijwaarde persoon. Partners zijn de beoogde begunstigde derden van dit Artikel.

12 Wijzigingen in de Voorwaarden. Google kan op elk moment niet-significante wijzigingen aanbrengen in deze Voorwaarden. Bij iedere significante wijziging in deze Voorwaarden biedt Google u een redelijke vooraankondiging. Wijzigingen in de Voorwaarden worden gepost op google.com/ads/terms en Google biedt verdere redelijke kennisgevingen van significante wijzigingen. Wijzigingen in de Voorwaarden worden niet met terugwerkende kracht van toepassing en gaan niet eerder dan 30 dagen na de kennisgeving in. Urgente wijzigingen die om juridische redenen worden doorgevoerd, worden onmiddellijk na kennisgeving van kracht. Elke partij mag deze Voorwaarden altijd beëindigen met kennisgeving aan de andere partij, maar (i) campagnes die niet geannuleerd zijn in overeenstemming met Artikel 5, evenals nieuwe campagnes, kunnen worden uitgevoerd en gereserveerd, en (ii) het voortdurende Programmagebruik valt in elk geval onder de op dat moment geldende Algemene Voorwaarden van Google voor de Programma's, welke beschikbaar zijn op google.com/ads/terms. Google mag, in alle redelijkheid, de deelname van de Klant aan de Programma's op elk moment opschorten in het geval van betalingsproblemen, vermoedelijke of daadwerkelijke schendingen van het Beleid of deze Voorwaarden, om juridische redenen, of waarbij Google van mening is dat hiermee schade of aansprakelijkheid richting een gebruiker, derde of Google wordt voorkomen. In alle gevallen worden klantcampagnes na beëindiging uitgevoerd naar redelijk goeddunken van Google.

13 Geschillenbeslechting. Indien zich een geschil voordoet dat voortvloeit uit of verband houdt met deze Voorwaarden ('Geschil'), zullen de partijen zich te goeder trouw inspannen om het Geschil binnen 60 dagen na de schriftelijke kennisgeving van het Geschil aan de andere partij te beslechten. Niets in deze Voorwaarden belet de andere partij om een geïndividualiseerde voorlopige of tijdelijke uitspraak te verkrijgen van een rechtbank met de bevoegde jurisdictie.

14 Diversen. (a) ALLE CLAIMS DIE VOORTVLOEIEN UIT OF VERBAND HOUDEN MET DEZE VOORWAARDEN OF DE PROGRAMMA'S, ZIJN ONDERWORPEN AAN DE WETGEVING VAN CALIFORNIË, MET UITZONDERING VAN DE CALIFORNISCHE REGELS VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT, BEHALVE VOOR ZOVER DE WETGEVING VAN CALIFORNIË IN STRIJD IS MET OF WORDT UITGESLOTEN DOOR DE FEDERALE WETGEVING VAN DE VERENIGDE STATEN. (b) ONDER VOORBEHOUD VAN HET BEPAALDE IN ARTIKEL 13 WORDEN ALLE CLAIMS DIE VOORTVLOEIEN UIT OF VERBAND HOUDEN MET DEZE VOORWAARDEN OF DE PROGRAMMA'S, EXCLUSIEF AANHANGIG GEMAAKT BIJ DE FEDERALE OF STAATSRECHTBANKEN VAN SANTA CLARA COUNTY, CALIFORNIË, VERENIGDE STATEN. DE PARTIJEN STEMMEN IN MET PERSOONLIJKE JURISDICTIE IN DEZE RECHTBANKEN. VOOR ZOVER TOEPASSELIJKE LOKALE WETGEVING DE OPLOSSING VAN BEPAALDE GESCHILLEN IN EEN RECHTBANK VAN CALIFORNIË VOORKOMT, KAN DE KLANT DERGELIJKE GESCHILLEN VOORLEGGEN AAN DE LOKALE RECHTBANK VAN DE KLANT. OP EENZELFDE MANIER, WAAR TOEPASSELIJKE LOKALE WETGEVING VOORKOMT DAT DE LOKALE RECHTBANK VAN DE KLANT DE WETGEVING VAN CALIFORNIË KAN TOEPASSEN OM DEZE GESCHILLEN OP TE LOSSEN, VALLEN DEZE GESCHILLEN ONDER DE TOEPASSELIJKE LOKALE WETGEVING VAN HET LAND, DE STAAT OF EEN ANDERE BEDRIJFSLOCATIE VAN DE KLANT. (c) Deze Voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de partijen aangaande dit onderwerp en vervangen eventuele eerdere of contemporaine overeenkomsten over hetzelfde onderwerp. Dit heeft geen invloed op de aansprakelijkheid van eerdere valse, misleidende of bedrieglijke verklaringen of verkeerde voorstellingen. (d) De Klant mag geen openbare uitspraken doen met betrekking tot de relatie die wordt geïmpliceerd door deze Voorwaarden (behalve indien wettelijk vereist of toegestaan). (e) Alle kennisgevingen over beëindiging of een breuk, of op grond van Artikel 13, moeten schriftelijk zijn en worden geadresseerd aan de juridische afdeling van de andere partij (of, als niet bekend is of de andere partij een juridische afdeling heeft, aan het primaire contact van die andere partij of een ander adres dat beschikbaar is). Het volgende e-mailadres moet worden gebruikt om kennisgevingen naar de juridische afdeling van Google te sturen: legal-notices@google.com. Alle andere kennisgevingen aan de Klant moeten schriftelijk worden verstuurd naar een e-mailadres dat aan het account van de Klant verbonden is. Alle andere kennisgevingen aan Google moeten schriftelijk worden gedaan aan het primaire contact van de Klant bij Google of een andere methode die door Google beschikbaar is gesteld. Een kennisgeving wordt beschouwd als gedaan na ontvangst, zoals bevestigd op schriftelijke of elektronische wijze. Deze vereisten voor kennisgevingen zijn niet van toepassing op juridische dagvaardingsprocedures, die onderworpen zijn aan de toepasselijke wetgeving. (f) Met uitzondering van aanpassingen in deze Voorwaarden door Google in overeenstemming met Artikel 12, moet elke aanpassing door beide partijen worden geaccepteerd en moet bij elke aanpassing duidelijk worden aangegeven dat deze Voorwaarden hierdoor worden aangepast. Als wordt nagelaten rechten onder deze Voorwaarden uit te oefenen of als hierbij vertraging optreedt, mag dit niet worden beschouwd als een verklaring van afstand van deze rechten door een van de partijen. Indien wordt vastgesteld dat een bepaling in deze Voorwaarden niet afdwingbaar is, wordt die bepaling gescheiden van deze Voorwaarden en blijft de rest van deze Voorwaarden van kracht. (g) Geen van de partijen mag enig deel van deze Voorwaarden zonder schriftelijke toestemming van de andere partij toewijzen dan behalve aan een aangesloten entiteit, maar alleen indien (i) de rechtverkrijgende entiteit schriftelijk ermee akkoord gaat gebonden te zijn aan deze Voorwaarden, (ii) de overdragende partij aansprakelijk blijft voor verplichtingen onder deze Voorwaarden als de rechtverkrijgende entiteit deze verplichtingen niet nakomt en (iii) de overdragende partij de andere partij op de hoogte heeft gebracht van de toewijzing. Elke andere poging tot overdracht of toewijzing is ongeldig. (h) Behalve voor zover expliciet aangegeven in Artikel 11 zijn er geen begunstigde derden voor deze Voorwaarden. (i) Deze Voorwaarden leiden niet tot het ontstaan van een agentschap, partnerschap of joint venture tussen de partijen. (j) Artikel 1 (uitsluitend de laatste zin) en Artikel 8 tot en met 14 blijven ook na beëindiging van deze Voorwaarden voortbestaan. (k) Geen van de partijen of hun Aangesloten entiteiten is aansprakelijk voor niet leveren van of vertraging in prestaties veroorzaakt door omstandigheden buiten hun redelijke macht.

9 november 2023