Google Adsin käyttöehdot

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Käyttöehdot voivat vaihdella sijainnin mukaan. Google-mainostajat löytävät omaa maatansa koskevat käyttöehdot Google Adsin käyttöehtojen haulla.

Intiassa olevat mainostajat

Intian vuoden 2021 Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) ‑sääntöihin (Intermediary and Digital Media Rules, 2021) sisältyvän Säännön 5 mukaisesti Googlen on ilmoitettava sinulle, että sovellettavien Käyttöehtojen lisäksi uutis- ja ajankohtaissisällön julkaisijoita saatetaan vaatia Intermediary and Digital Media Rules ‑sääntöihin kuuluvan Säännön 18 mukaisesti ilmoittamaan Google Ads ‑tiliensä tiedot Intian tieto- ja viestintäministeriölle.

Australiassa olevat mainostajat

Australiassa olevia asiakkaita koskevat Googlen mainostusohjelmien ehdot muuttuivat 9.11.2023. Päivitetyt ehdot ovat luettavissa alta.

Mainostusohjelmien ehdot

Nämä mainostusohjelmien ehdot ("Ehdot") solmitaan Google Australia Pty Ltd:n ("Google") ja sen tahon välille, joka tekee näiden Ehtojen mukaisen sopimuksen tai hyväksyy nämä Ehdot sähköisesti ("Asiakas"). Ehtoja sovelletaan Asiakkaan käyttäessä Googlen mainostusohjelmia ja ‑palveluita, i) joihin Asiakas pääsee näihin Ehtoihin liittyvien tilien kautta tai ii) joissa viitataan näihin Ehtoihin (yhdessä "Ohjelmat"). Luethan Ehdot huolellisesti.

1. Ohjelmat. Asiakas valtuuttaa Googlen ja sen tytäryhtiöt sijoittamaan Asiakkaan mainontamateriaaleja, syötedataa ja teknologiaa (yhdessä "Mainokset" tai "Mainosaineisto") mihin tahansa sisältöön tai mittauskokonaisuuteen (kukin yksinään "Mittauskokonaisuus"), jonka tarjoaja on Google, Googlen tytäryhtiö Googlen puolesta tai soveltuvissa tapauksissa kolmas osapuoli ("Kumppani"). Asiakas on yksin vastuussa kaikista i) Mainoksista, ii) Mainosliikenteen ohjaukseen tai Mainosten kohdistamiseen liittyvistä päätöksistä (esim. avainsanoista) ("Kohteet"), iii) määränpäistä, joihin Mainokset ohjaavat katsojia (esim. laskeutumissivuista ja mobiilisovelluksista), sekä niihin liittyvistä URL-osoitteista, välietapeista ja uudelleenohjauksista ("Määränpäät") ja iv) Määränpäissä mainostettavista palveluista ja tuotteista (yhdessä "Palvelut"). Ohjelma on mainonta-alusta, jolla Asiakas valtuuttaa Googlen ja sen tytäryhtiöt muotoilemaan Mainoksia automaattisten työkalujen avulla. Google ja sen tytäryhtiöt voivat myös tuoda Asiakkaan saataville tiettyjä valinnaisia Ohjelman ominaisuuksia auttaakseen Asiakasta Kohteiden, Mainosten tai Määränpäiden valinnassa ja luonnissa. Asiakkaan ei tarvitse valtuuttaa tällaisten valinnaisten ominaisuuksien käyttöä, ja Asiakas voi soveltuvin osin käyttää tai olla käyttämättä kyseisiä ominaisuuksia. Jos Asiakas kuitenkin käyttää näitä ominaisuuksia, Asiakas on yksin vastuussa Kohteista, Mainoksista ja Määränpäistä. Google ja sen tytäryhtiöt voivat, kohtuullisesti toimien, hylätä tai poistaa Kohteen, Mainoksen tai Määränpään milloin tahansa seuraavissa tilanteissa: i) jos kyseinen Kohde, Mainos tai Määränpää rikkoo tai Google kohtuudella katsoo sen rikkovan Käytäntöjä tai näitä Ehtoja, ii) sovellettavien lakien noudattamiseen liittyen, iii) jos Kumppani sitä vaatii tai pyytää, iv) jos Google kohtuudella katsoo, että kyseinen Kohde, Mainos tai Määränpää voi aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle, kolmannelle osapuolelle tai Googlelle, tai v) Googlen oikeutettujen etujen suojaamiseksi. Google ja sen tytäryhtiöt kehittävät ja luovat jatkuvasti uusia teknologioita, ominaisuuksia ja palveluita, ja ne voivat tehdä Ohjelmiin muutoksia tai lakkauttaa Ohjelmia milloin tahansa. Jos Asiakas ei hyväksy muutoksia, se voi irtisanoa nämä Ehdot Kohdassa 12 kuvatulla tavalla. Asiakas hyväksyy, että Google tai sen tytäryhtiöt voivat osallistua Ohjelmien huutokauppoihin tukeakseen omia palveluitaan ja tuotteitaan. Ohjelmien tietyt ominaisuudet on merkitty betaominaisuuksiksi tai muutoin ei-tuetuiksi tai luottamuksellisiksi (yhdessä "Betaominaisuudet"). Asiakas ei saa paljastaa mitään Betaominaisuuksiin liittyviä tietoja eikä minkään ei-julkisten Betaominaisuuksien ehtoja tai olemassaoloa.

2. Käytännöt. Asiakas on yksin vastuussa Ohjelmien käytöstään (esim. Ohjelmien tileille pääsystä ja tilien käytöstä sekä käyttäjätunnusten ja salasanojen suojaamisesta) ("Käyttö"). Ohjelmien Käyttöön sovelletaan asianmukaisia Googlen käytäntöjä, jotka ovat luettavissa osoitteessa google.com/ads/policies, ja kaikkia muita käytäntöjä, jotka Google tuo Asiakkaan saataville, mukaan luettuina Kumppaneiden käytäntöjä sekä soveltuvin osin Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöä, joka on luettavissa osoitteessa privacy.google.com/businesses/userconsentpolicy (kulloisessakin muodossaan "Käytännöt"). Lisäksi Asiakas valtuuttaa Googlen muokkaamaan Mainoksia Käytännöissä kuvatulla tavalla, jotta Ohjelmia voidaan tarjota, esimerkiksi muotoilemaan Mainoksia. Google noudattaa Ohjelmaan liittyen Googlen tietosuojakäytäntöä, joka on luettavissa osoitteessa google.com/policies/privacy (kulloisessakin muodossaan). Siltä osin kuin Ohjelman Käyttö kuuluu kyseisten ehtojen piiriin, Google ja Asiakas sitoutuvat tilanteen mukaan noudattamaan i) Googlen mainospalveluiden rekisterinpitäjien tietosuojaehtoja, jotka ovat luettavissa osoitteessa privacy.google.com/businesses/controllerterms, tai ii) Googlen mainospalveluiden datankäsittelyä koskevia ehtoja, jotka ovat luettavissa osoitteessa privacy.google.com/businesses/processorterms (yhdessä "EU-dataehdot"). Google ei tee muutoksia EU-dataehtoihin, ellei muutosten tekemistä ole nimenomaisesti sallittu EU-dataehdoissa. Asiakas ei saa itse eikä saa sallia minkään kolmannen osapuolen i) kerryttää automatisoituja, vilpillisiä tai muutoin kelpaamattomia impressioita, tiedusteluja, klikkauksia tai konversioita, ii) salata Ohjelmiin liittyviä konversioita silloin, kun ne tulee paljastaa, iii) käyttää automatisoituja keinoja tai minkäänlaista haravointia tai datapoimintaa saadakseen pääsyn minkä tahansa Mittauskokonaisuuden Google-mainontaan liittyviin tietoihin tai tehdäkseen kyselyitä tällaisista tiedoista tai kerätäkseen niitä muulla tavoin, ellei Google ole antanut siihen nimenomaista lupaa, tai iv) yrittää häiritä Ohjelmien toimintaa. Asiakkaan tulee ohjata kaikki viestintä, joka liittyy näiden Ehtojen alaisiin Kumppanien Mittauskokonaisuuksissa näkyviin Mainoksiin, ainoastaan Googlelle.

3. Mainonta. a) Asiakas ei saa toimittaa Mainoksia, jotka sisältävät haittaohjelmia, vakoiluohjelmia, ei-toivottuja ohjelmistoja tai muuta haitallista koodia tai liittyvät sellaisiin, tai tietoisesti rikkoa tai kiertää mitään Ohjelmien turvallisuustoimia. b) Asiakas saa käyttää Mainospalvelinta ainoastaan Mainosten julkaisemiseen tai seuraamiseen sellaisten Ohjelmien kautta, joissa sallitaan kolmannen osapuolen toteuttama mainonta, ja vain jos Google on valtuuttanut kyseisen Mainospalvelimen osallistumaan Ohjelmaan. Google ottaa Asiakkaan Mainospalvelintagit käyttöön niin, että ne toimivat. c) Sellaisten Display-verkkomainosten impressioiden osalta, joista laskutetaan tuhannen impression hinnan (CPM) tai tuhannen näkyvän impression hinnan (vCPM) mukaan ("Display-mainokset"), jos Ohjelmaan liittyvä impressiomäärä ("Impressiomäärä") on Googlen tiedoissa laskutusjaksolla yli 10 prosenttia korkeampi kuin Asiakkaan kolmannen osapuolen Mainospalvelimen ("3PAS") tiedoissa, Asiakkaan tulee edistää täsmäytystä Googlen ja 3PAS:n välillä. Jos näitä eroja ei ratkaista, Asiakkaan on tehtävä vaatimus 60 päivän kuluessa laskun päiväyksestä ("Vaatimusaika"). Jos Google toteaa, kohtuullisesti toimien, vaatimuksen olevan oikeutettu, se myöntää Asiakkaalle Kohdan 9 b) mukaisesti mainoshyvityksiä, jotka lasketaan seuraavasti: (90 % Googlen Impressiomäärästä – 3PAS:n Impressiomäärä) x Googlen laskutusajalta raportoima kampanjan keskimääräinen CPM tai vCPM (tilanteen mukaan). Asiakkaan on käytettävä kaikki myönnetyt mainoshyvitykset 60 päivän kuluessa niiden myöntämisestä ("Viimeinen käyttöpäivä"), ja Google voi jäädyttää Asiakkaan luvan käyttää kyseistä 3PAS:ää sekä jäädyttää tässä Kohdassa kuvattujen, erojen ratkaisua koskevien ehtojen soveltamisen kyseisen 3PAS:n osalta. Niiden 3PAS:ien mittareita, joiden Mainospalvelintagit on toimitettu Googlelle, käytetään edellä mainituissa erojen ratkaisuun liittyvissä laskelmissa. Google voi vaatia 3PAS:ää toimittamaan eroihin liittyvät tiedot suoraan Googlelle. Asiakkaalle ei myönnetä hyvityksiä eroista, jotka johtuvat siitä, ettei 3PAS ole kyennyt toimittamaan Mainoksia.

4. Testaus. Asiakas valtuuttaa Googlen ja sen tytäryhtiöt tekemään ajoittain testejä, jotka voivat vaikuttaa Asiakkaan Ohjelmien käyttöön, esimerkiksi Mainosten muotoiluun, Kohteisiin, Määränpäihin, laatuun, sijoituksiin, tuloksiin, hintoihin ja Auction-time-hintatarjousmuokkauksiin. Testitulosten ajantasaisuuden ja pätevyyden varmistamiseksi ja Kohdan 9 b) mukaisesti Asiakas valtuuttaa Googlen tekemään kyseiset testit ilman Asiakkaalle annettavaa ilmoitusta tai korvausta.

5. Mainoksen peruminen. Ellei Käytännössä, Ohjelman käyttöliittymässä tai näihin Ehtoihin viittaavassa sopimuksessa ("Lisäystilaus") toisin todeta, kumpikin osapuoli voi perua minkä tahansa Mainoksen milloin tahansa ennen Mainoksen osallistumista huutokauppaan tai Mainoksen sijoittamista sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu ensin. Jos Asiakas kuitenkin peruu Mainoksen Googlen ilmoittaman sitoutumispäivän jälkeen (esim. varauspohjaisessa kampanjassa), Asiakas on vastuussa mahdollisista perumismaksuista, joista Google on ilmoittanut Asiakkaalle ennen sitoutumispäivää (paitsi jos Asiakas on perunut Mainoksen ja irtisanonut nämä Ehdot hyvässä uskossa, koska Ohjelmassa tai näissä Ehdoissa on tapahtunut olennainen muutos), ja Mainos saatetaan silti julkaista. Google tai sen tytäryhtiöt voivat, kohtuullisesti toimien, perua Mainoksen tämän Kohdan 5 mukaan seuraavissa tilanteissa: i) jos kyseinen Mainos rikkoo tai Google kohtuudella katsoo sen rikkovan Käytäntöjä tai näitä Ehtoja, ii) sovellettavien lakien noudattamiseen liittyen, iii) jos Kumppani sitä vaatii tai pyytää, iv) jos Google kohtuudella katsoo, että kyseinen Mainos voi aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle, kolmannelle osapuolelle tai Googlelle, tai v) Googlen oikeutettujen etujen suojaamiseksi. Perutut Mainokset lakkaavat yleensä näkymästä kahdeksan toimistoaikaan sijoittuvan tunnin kuluessa tai kuten Käytännössä tai Lisäystilauksessa on kuvattu, ja Asiakas on edelleen velvollinen maksamaan kaikki näkyneistä Mainoksista kertyneet kulut (esim. konversioihin perustuvat maksut). Asiakkaan on peruttava Mainokset i) verkossa Asiakkaan tilin kautta, jos se on mahdollista, ii) jos peruminen tilin kautta ei ole mahdollista, perumisesta on ilmoitettava Googlelle sähköpostilla, joka on osoitettu Asiakkaan asiakasedustajalle, tai iii) jos peruminen tilin kautta ei ole mahdollista ja Asiakkaalla ei ole asiakasedustajaa, perumisesta on ilmoitettava Googlelle sähköpostilla, joka lähetetään osoitteeseen ads-support@google.com (yhdessä "Mainoksen perumisprosessi"). Asiakasta ei vapauteta mistään sellaisia Mainoksia koskevista maksuvelvollisuuksista, joita Asiakas ei ole lähettänyt tai jotka Asiakas on lähettänyt Googlen ilmoittaman määräpäivän jälkeen. Asiakkaan toimittama Lisäystilaus ei sido Googlea.

6. Takuu, oikeudet ja velvollisuudet. Asiakas takaa, että a) sillä on ja että se täten myöntää Googlelle, sen tytäryhtiöille ja Kumppaneille Mainoksiin, Määränpäihin ja Kohteisiin liittyvät oikeudet, joita Google, sen tytäryhtiöt ja Kumppanit tarvitsevat Googlen Ohjelmissa (syötedatan osalta myös sen jälkeen, kun Asiakas on lopettanut Ohjelmien käytön), ja että b) kaikki Asiakkaan toimittamat tiedot ja valtuutukset ovat täydellisiä, paikkansapitäviä ja ajantasaisia. Asiakas valtuuttaa Googlen ja sen tytäryhtiöt automatisoimaan Määränpäiden haun ja analyysin sekä luomaan testauksen kirjautumistiedot saadakseen pääsyn Määränpäihin Ohjelmiin liittyvissä tarkoituksissa. Toimittamalla minkä tahansa matkapuhelinnumeron tai muun puhelinnumeron Googlelle Ohjelmien yhteydessä Asiakas valtuuttaa Googlen, sen tytäryhtiöt ja niiden edustajat, mukaan luettuina automaattiset puhelujärjestelmät, soittamaan puheluita ja lähettämään tekstiviestejä (joista voidaan veloittaa normaaleja viesti- ja datamaksuja) kyseisiin puhelinnumeroihin Ohjelmiin liittyvistä asioista. Google ei kuitenkaan käytä kyseistä lupaa perusteena automaattisille puheluille tai tekstiviesteille markkinointitarkoituksissa. Lisäksi Asiakas valtuuttaa Googlen, sen tytäryhtiöt ja niiden edustajat lähettämään Asiakkaalle sähköpostia Ohjelmiin liittyvistä asioista. Asiakas takaa, että sillä on valtuudet toimia sellaisten mahdollisten kolmansien osapuolten puolesta ja että se on velvoittanut sellaiset kolmannet osapuolet noudattamaan näitä Ehtoja, joiden puolesta Asiakas mainostaa näihin Ehtoihin liittyen ("Mainostaja"). Kaikki näiden Ehtojen viittaukset Asiakkaaseen koskevat myös mahdollista Mainostajaa. Jos Asiakas ei mistä tahansa syystä ole velvoittanut Mainostajaa noudattamaan näitä Ehtoja, Asiakas on vastuussa kaikista velvollisuuksista, jotka Mainostajalla olisi ollut näiden Ehtojen mukaisesti, jos Mainostaja olisi velvoitettu noudattamaan niitä. Jos Asiakas käyttää Ohjelmaa mainostaakseen omasta puolestaan, Asiakasta pidetään tällöin sekä Asiakkaana että Mainostajana. Asiakas toimittaa Mainostajalle vähintään kerran kuussa kohtuullisen näkyvään paikkaan raportointidataa, jossa kerrotaan Googleen käytetty rahasumma ja tulokset (vähintään kulut sekä käyttäjien klikkaukset ja impressiot kyseisen Mainostajan tilillä). Google voi Mainostajan pyynnöstä jakaa tälle Mainostajaan liittyvää tietoa.

7. Hyvitykset. Varauspohjaisten Display-mainosten osalta Google toimittaa sovitun kokonaismäärän Display-mainoksia kampanjan loppuun mennessä. Jos Google ei tee niin, Kohdan 9 b) mukaisesti Asiakkaan, joka haluaa kiistauttaa tällaisista Display-mainoksista Googlelle suoritetun maksun, on tehtävä vaatimus Vaatimusajan kuluessa. Jos Google vahvistaa, kohtuullisesti toimien, vaatimuksen olevan oikeutettu, Google ei veloita Asiakasta toimittamatta jääneistä Display-mainoksista, tai jos Asiakas on jo suorittanut maksun, Google järjestää kohtuullisen harkintansa ja Kohdan 9 b) mukaisesti i) mainoshyvityksiä, jotka tulee käyttää Viimeiseen käyttöpäivään mennessä, ii) Display-mainosten sijoittelun vastaavaan sijaintiin 60 päivän kuluessa siitä, kun Google on vahvistanut vaatimuksen olevan oikeutettu, tai iii) pidennyksen kampanjan voimassaoloaikaan. Jos Googlen Käytännöt sen sallivat, mainoshyvitykset voidaan maksaa takaisin, kun Asiakas sulkee tilinsä. Google ei voi taata huutokauppapohjaisten Mainosten toimittamista, eivätkä hyvitykset siksi koske näitä Mainoksia.

8. Maksaminen. Asiakas maksaa kaikki Ohjelman yhteydessä kertyneet kulut käyttämällä Googlen kyseiselle Asiakkaalle (kulloinkin) hyväksymää maksutapaa Googlen (esim. Ohjelman käyttöliittymässä tai Lisäystilauksessa) määrittelemän, kaupallisesti kohtuullisen ajan kuluessa. Myöhästyneistä maksuista peritään 1,5 prosentin kuukausikorko (tai suurin lain sallima korko, jos se on tätä pienempi). Hinnat eivät sisällä veroja. Asiakas maksaa i) kaikki verot ja muut viranomaiskulut sekä ii) kohtuulliset kustannukset ja asianajokulut, jotka aiheutuvat Googlelle sen periessä myöhästyneitä maksuja, joita ei ole kiistetty hyvässä uskossa. Maksut perustuvat asianomaisen Ohjelman laskutusehtoihin (esim. klikkauksiin, impressioihin tai konversioihin). Maksujen osat, joita ei ole kiistetty hyvässä uskossa, tulee maksaa kokonaisuudessaan. Kumpikaan osapuoli ei voi kuitata näiden Ehtojen mukaista maksua toisella näiden Ehtojen mukaisesti suoritettavalla maksulla. Google voi, kohtuullisesti toimien, jatkaa tai muuttaa hyvitystä tai peruuttaa sen milloin tahansa. Google ei ole velvollinen julkaisemaan Mainoksia, jos se johtaa luottorajan ylittymiseen. Jos Google ei toimita Mainoksia valittuihin Kohteisiin tai Määränpäihin, Asiakkaan on Kohdan 9 b) mukaisesti vaadittava mainoshyvityksiä Vaatimusajan kuluessa, minkä jälkeen Google, kohtuullisesti toimien, myöntää hyvitykset todettuaan vaatimuksen oikeutetuksi. Hyvitykset tulee käyttää Viimeiseen käyttöpäivään mennessä. Asiakas ymmärtää, että kolmannet osapuolet saattavat kerryttää Asiakkaan Mainoksille impressioita tai klikkauksia kiellettyjä tai sopimattomia tarkoituksia varten, jolloin Asiakkaan on Kohdan 9 b) mukaisesti vaadittava mainoshyvityksiä Vaatimusajan kuluessa, minkä jälkeen Google, kohtuullisesti toimien, myöntää hyvitykset todettuaan vaatimuksen oikeutetuksi. Hyvitykset tulee käyttää Viimeiseen käyttöpäivään mennessä. Jos Googlen Käytännöt sen sallivat, mainoshyvitykset voidaan maksaa takaisin, kun Asiakas sulkee tilinsä. LAIN SALLIMISSA RAJOISSA JA KOHDAN 9 B) MUKAISESTI ASIAKAS LUOPUU KAIKISTA VAATIMUKSISTA LIITTYEN OHJELMASTA AIHEUTUNEISIIN KULUIHIN, ELLEI VAATIMUSTA TEHDÄ VAATIMUSAJAN KULUESSA.

9. Vastuuvapauslausekkeet. A) LAIN SALLIMISSA RAJOISSA JA ALLA OLEVAN KOHDAN 9 B) MUKAISESTI KUMPIKIN OSAPUOLI OMASTA JA TYTÄRYHTIÖIDENSÄ PUOLESTA SULKEE POIS KAIKKI EPÄSUORAT TAKUUT, JOTKA LIITTYVÄT RAJOITUKSETTA ESIMERKIKSI LOUKKAAMATTOMUUTEEN, TYYDYTTÄVÄÄN LAATUUN, SOVELTUMISEEN KAUPANKÄYNTIIN JA SOVELTUVUUTEEN MIHIN TAHANSA TARKOITUKSEEN. LAIN SALLIMISSA RAJOISSA JA ALLA OLEVAN KOHDAN 9 B) MUKAISESTI OHJELMAT JA GOOGLEN, SEN TYTÄRYHTIÖIDEN JA KUMPPANEIDEN MITTAUSKOKONAISUUDET TOIMITETAAN "SELLAISENAAN" JA ASIAKKAAN JA MAINOSTAJAN VALITSEMANA JA RISKILLÄ, EIVÄTKÄ GOOGLE, SEN TYTÄRYHTIÖT TAI GOOGLEN KUMPPANIT ANNA MITÄÄN TAKEITA TAI VAKUUTUKSIA LIITTYEN OHJELMIIN TAI NIIDEN TULOKSIIN. B) TIETYT LAIT SILLÄ OIKEUDENKÄYTTÖALUEELLA, JOLLA ASIAKAS ON, ESIMERKIKSI AUSTRALIAN KULUTTAJALAKI, SAATTAVAT MÄÄRITELLÄ OIKEUKSIA JA HYVITYSKEINOJA JA LISÄTÄ NÄIHIN EHTOIHIN OLETETTUJA EHTOJA, JOITA EI VOIDA SULKEA POIS. KYSEISIÄ OIKEUKSIA, HYVITYSKEINOJA JA OLETETTUJA EHTOJA EI SULJETA POIS NÄILLÄ EHDOILLA. SIINÄ MÄÄRIN KUIN KYSEISET LAIT SALLIVAT GOOGLEN RAJOITTAA NIIDEN SOVELTAMISTA, GOOGLEN NÄIHIN LAKEIHIN LIITTYVÄ VASTUU RAJOITTUU SEN OMAN VALINNAN MUKAAN PALVELUIDEN TOIMITTAMISEEN UUDELLEEN TAI NIIDEN KUSTANNUSTEN MAKSUUN, JOTKA AIHEUTUVAT PALVELUIDEN TOIMITTAMISESTA UUDELLEEN. JOS NÄIDEN EHTOJEN MUODOSTAMA SOPIMUS ON AUSTRALIAN KULUTTAJALAIN MUKAINEN PIENYRITYSTÄ KOSKEVA SOPIMUS ("SMALL BUSINESS CONTRACT"), ASIAKAS VOI VALINTANSA MUKAAN TEHDÄ MAINOSHYVITYKSIÄ KOSKEVAN VAATIMUKSEN KOHTIEN 3, 7 TAI 8 MUKAISESTI; TAI ANTAA GOOGLEN MÄÄRITELLÄ, GOOGLEN VALINNAN MUKAAN, TOIMITTAAKO SE UUDELLEEN PALVELUT, JOITA VAATIMUS KOSKEE, VAI MAKSAAKO SE ASIAKKAALLE KUSTANNUKSET SIITÄ, ETTÄ PALVELUT, JOITA VAATIMUS KOSKEE, TOIMITETAAN UUDELLEEN.

10. Vastuurajoitus. MIKÄÄN NÄISSÄ EHDOISSA TAI MAHDOLLISISSA LISÄYSTILAUKSISSA EI SULJE POIS TAI RAJOITA KUMMANKAAN OSAPUOLEN VASTUUTA I) KUOLEMANTAPAUKSESTA TAI HENKILÖVAHINGOSTA, JOKA ON AIHEUTUNUT OSAPUOLEN TAI SEN PALVELUKSESSA OLEVIEN HENKILÖIDEN, TYÖNTEKIJÖIDEN TAI EDUSTAJIEN HUOLIMATTOMUUDESTA; II) PETOKSESTA TAI VILPILLISESTÄ HARHAANJOHTAMISESTA; III) KOHDASTA 11 (VAHINGONKORVAUS); IV) ASIAKKAAN TEKEMISTÄ RIKKOMUKSISTA, JOTKA KOSKEVAT KOHTIA 3 A), 14 D) TAI KOHDAN 1 VIIMEISTÄ VIRKETTÄ; V) SELLAISTEN SUMMIEN MAKSAMISESTA, JOTKA OVAT ERÄÄNTYNEET JA KUULUVAT TOISELLE OSAPUOLELLE EHTOJEN NORMAALIN TÄYTTÄMISEN SEURAUKSENA; TAI VI) MISTÄÄN, MITÄ EI LAIN MUKAAN VOIDA SULKEA POIS TAI RAJOITTAA. LAIN SALLIMISSA RAJOISSA MUTTA AINA EDELLISEN VIRKKEEN JA KOHDAN 9 B) MUKAISESTI A) KUMPAAKAAN OSAPUOLTA TAI SEN TYTÄRYHTIÖITÄ EI VOI PITÄÄ VASTUUNALAISENA NÄIDEN EHTOJEN PERUSTEELLA TAI NIIHIN LIITTYEN (OLI KYSE ESIMERKIKSI SOPIMUSEHDOISTA TAIKKA RAJOITUKSETTA HUOLIMATTOMUUDESTA TAI MUISTA RIKKOMUKSISTA) TOISELLE OSAPUOLELLE AIHEUTUNEESTA I) TUOTTOJEN MENETYKSESTÄ; II) ODOTETTUJEN SÄÄSTÖJEN MENETYKSESTÄ; III) LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDEN MENETYKSESTÄ; IV) DATAN MENETYKSESTÄ TAI KORRUPTOITUMISESTA; V) KOLMANNEN OSAPUOLEN VAATIMUKSISTA AIHEUTUVASTA MENETYKSESTÄ TAI VAHINGOSTA; TAI VI) EPÄSUORISTA, ERITYISLUONTEISISTA TAI VÄLILLISISTÄ MENETYKSISTÄ (RIIPPUMATTA SIITÄ, ENNAKOIVATKO OSAPUOLET KYSEISIÄ MENETYKSIÄ SINÄ PÄIVÄNÄ, KUN ASIAKAS HYVÄKSYI NÄMÄ EHDOT); JA B) KOHDAN 10 A) MUKAISESTI KUMMANKIN OSAPUOLEN KOKONAISVASTUU TOISELLE OSAPUOLELLE MISTÄ TAHANSA TAPAHTUMASTA TAI TOISIINSA LIITTYVISTÄ TAPAHTUMISTA NÄIDEN EHTOJEN MUKAISESTI TAI NIIHIN LIITTYEN ON ENINTÄÄN SUUREMPI SEURAAVISTA: I) SUMMA, JOKA ASIAKKAAN ON MAKSETTAVA GOOGLELLE EHTOJEN MUKAISESTI NIILTÄ KOLMELTA KUUKAUDELTA, JOTKA EDELTÄVÄT SITÄ KUUKAUTTA, JONA TAPAHTUMA (TAI ENSIMMÄINEN TOISIINSA LIITTYVISTÄ TAPAHTUMISTA) ILMENI; JA II) 25 000 AUSTRALIAN DOLLARIA.

11. Vahingonkorvaus. Asiakas sitoutuu puolustamaan ja turvaamaan Googlea, sen Kumppaneita, edustajia, tytäryhtiöitä ja käyttöoikeuksien myöntäjiä (kukin yksinään "Turvattu henkilö") kaikilta vastuilta, vahingoilta, menetyksiltä, kuluilta, maksuilta (mukaan luettuina asianajokuluilta) ja kolmannen osapuolen väitteisiin tai oikeustoimiin liittyviltä kuluilta siltä osin kuin ne aiheutuvat Mainoksista, Kohteista, Määränpäistä, Palveluista, Käytöstä tai Asiakkaan tekemästä Ehtojen rikkomuksesta tai liittyvät niihin, paitsi jos ne liittyvät Turvattuun henkilöön siinä määrin, että kolmannen osapuolen vaatimus tai vastuu aiheutuu suoraan siitä, että a) kyseinen Turvattu henkilö on toiminut huolimattomasti tai väärin tai b) kyseinen Turvattu henkilö on rikkonut Ehtoja. Kumppanit ovat tässä Kohdassa tarkoitettuja ulkopuolisia edunsaajia.

12. Ehtojen muutokset. Google voi tehdä näihin Ehtoihin vähäisiä muutoksia milloin tahansa, mutta Google ilmoittaa olennaisista muutoksista kohtuullisesti etukäteen. Ehtojen muutokset julkaistaan osoitteessa google.com/ads/terms, ja Google ilmoittaa olennaisista muutoksista myös muulla kohtuullisella tavalla. Muutoksia ei sovelleta takautuvasti, ja ne tulevat voimaan aikaisintaan 30 päivän kuluttua ilmoituksesta. Oikeudellisista syistä tehtävät kiireelliset muutokset tulevat kuitenkin voimaan välittömästi ilmoituksen jälkeen. Kumpikin osapuoli voi irtisanoa nämä Ehdot milloin tahansa ilmoittamalla siitä toiselle osapuolelle, mutta i) kampanjoita, joita ei ole peruttu Kohdan 5 mukaisesti, ja uusia kampanjoita voidaan julkaista ja varata ja ii) Ohjelmien jatkuvaan käyttöön sovelletaan tämän jälkeen Ohjelmia koskevia, voimassa olevia Googlen käyttöehtoja (luettavissa osoitteessa google.com/ads/terms). Google voi, kohtuullisesti toimien, milloin tahansa jäädyttää Asiakkaan mahdollisuuden osallistua Ohjelmiin maksuongelmien vuoksi, oikeudellisista syistä tai jos Google epäilee tai on todennut Asiakkaan rikkoneen Käytäntöjä tai näitä Ehtoja tai mikäli Google uskoo, että näin voidaan välttää haitan aiheuttaminen tai vastuuseen joutuminen käyttäjälle, kolmannelle osapuolelle tai Googlelle. Kaikissa tapauksissa Asiakkaan kampanjoiden jatkaminen jäädyttämisen jälkeen on Googlen kohtuullisen harkinnan varassa.

13. Kiistojen ratkaisu. Mikäli näistä Ehdoista aiheutuu tai niihin liittyy kiista (kukin yksinään "Kiista"), osapuolet pyrkivät ratkaisemaan Kiistan hyvässä uskossa 60 päivän kuluessa siitä, kun toinen osapuoli on ilmoittanut Kiistasta kirjallisesti. Mikään näissä Ehdoissa ei estä kumpaakaan osapuolta hakemasta yksilöllistä tilapäistä tuomiota miltä tahansa toimivaltaisen oikeudenkäyttöalueen tuomioistuimelta.

14. Muut ehdot. A) KAIKKIIN NÄISTÄ EHDOISTA TAI OHJELMISTA AIHEUTUVIIN TAI NIIHIN LIITTYVIIN VAATIMUKSIIN SOVELLETAAN KALIFORNIAN LAKIA LUKUUN OTTAMATTA KALIFORNIAN LAINVALINTASÄÄNTÖJÄ, PAITSI NIILTÄ OSIN KUIN KALIFORNIAN LAKI ON RISTIRIIDASSA YHDYSVALTOJEN LAIN KANSSA TAI YHDYSVALTOJEN LAKI KORVAA KALIFORNIAN LAIN. B) LUKUUN OTTAMATTA KOHDASSA 13 KUVATTUJA TILANTEITA KAIKKI NÄISTÄ EHDOISTA TAI OHJELMISTA AIHEUTUVAT TAI NIIHIN LIITTYVÄT VAATIMUKSET KÄSITELLÄÄN YKSINOMAAN KALIFORNIASSA SANTA CLARAN PIIRIKUNNASSA LIITTOVALTION TAI OSAVALTION TUOMIOISTUIMISSA; OSAPUOLET MYÖNTÄVÄT NÄILLE TUOMIOISTUIMILLE TOIMIVALLAN SUHTEESSA OSAPUOLIIN. NIILTÄ OSIN KUIN SOVELLETTAVA PAIKALLINEN LAKI ESTÄÄ TIETTYJEN KIISTOJEN RATKAISEMISEN KALIFORNIALAISESSA TUOMIOISTUIMESSA, ASIAKAS VOI NOSTAA TÄLLAISIA KIISTOJA KOSKEVIA KANTEITA ASIAKKAAN PAIKALLISISSA TUOMIOISTUIMISSA. SAMOIN JOS SOVELLETTAVA PAIKALLINEN LAKI ESTÄÄ ASIAKKAAN PAIKALLISTA TUOMIOISTUINTA SOVELTAMASTA KALIFORNIAN LAKIA TÄLLAISIIN KIISTOIHIN, NIIHIN SOVELLETAAN ASIAKKAAN MAAN, OSAVALTION TAI MUUN TOIMIALUEEN ASIANMUKAISIA PAIKALLISIA LAKEJA. c) Nämä Ehdot muodostavat osapuolten koko sopimuksen liittyen Ehtojen aiheeseen ja korvaavat kaikki aiemmat tai samanaikaiset sopimukset, jotka liittyvät samoihin aiheisiin. Tämä ei vaikuta vastuuseen aiemmista valheellisista, harhaanjohtavista tai petollisista väitteistä tai vääristelyistä. d) Asiakkaalla ei ole oikeutta kommentoida julkisesti näissä Ehdoissa määriteltyä osapuolten välistä suhdetta (ellei laki niin edellytä tai ellei se ole laissa sallittua). e) Kaikki irtisanomista tai rikkomusta koskevat ilmoitukset tai Kohdan 13 mukaiset ilmoitukset tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa toisen osapuolen lakiosastolle (tai jos lakiosastosta ei ole tietoa, toisen osapuolen ensisijaiselle yhteyshenkilölle tai muuhun tiedossa olevaan osoitteeseen). Googlen lakiosastolle osoitetut ilmoitukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen legal-notices@google.com. Kaikki muut Asiakkaalle osoitetut ilmoitukset tehdään kirjallisesti ja lähetetään Asiakkaan tiliin yhdistettyyn sähköpostiosoitteeseen. Kaikki muut Googlelle tarkoitetut ilmoitukset tehdään kirjallisesti ja osoitetaan Asiakkaan ensisijaiselle yhteyshenkilölle Googlella tai toimitetaan muulla Googlen ilmoittamalla tavalla. Ilmoitus katsotaan vastaanotetuksi, kun se on vahvistettu kirjallisesti tai sähköisesti. Nämä ilmoituksiin liittyvät vaatimukset eivät koske oikeudellista tiedoksiantoa, johon sovelletaan asiaankuuluvaa lakia. f) Lukuun ottamatta Googlen Kohdan 12 mukaisesti näihin Ehtoihin tekemiä muutoksia, mahdollisista muutoksista tulee sopia osapuolten kesken ja niissä tulee nimenomaisesti todeta, että tarkoitus on muuttaa näitä Ehtoja. Kummankaan osapuolen ei katsota luopuneen oikeuksistaan, mikäli osapuoli ei käytä näiden Ehtojen mukaisia oikeuksiaan (tai viivyttää niiden käyttöä). Jos mikä tahansa näihin Ehtoihin sisältyvä sopimusehto todetaan täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen sopimusehto mitätöidään ja Ehtojen muut kohdat pysyvät voimassa. g) Kumpikaan osapuoli ei saa siirtää mitään näiden Ehtojen osaa ilman toisen osapuolen kirjallista suostumusta muille kuin tytäryhtiölle ja silloinkin vain siinä tapauksessa, että i) siirronsaaja sitoutuu kirjallisesti noudattamaan näitä Ehtoja, ii) luovuttava osapuoli pysyy vastuussa näiden Ehtojen mukaisista velvollisuuksista, jos siirronsaaja laiminlyö ne, ja iii) luovuttava osapuoli on ilmoittanut toiselle osapuolelle siirrosta. Muut siirto- tai luovutusyritykset ovat pätemättömiä. h) Lukuun ottamatta Kohdassa 11 nimenomaisesti mainittua näihin Ehtoihin ei liity ulkopuolisia edunsaajia. i) Näiden Ehtojen seurauksena osapuolten välille ei synny minkäänlaista edustussuhdetta, kumppanuutta tai yhteisyritystä. j) Kohta 1 (vain viimeinen virke) ja Kohdat 8–14 pysyvät voimassa näiden Ehtojen voimassaolon päättymisen jälkeen. k) Osapuolet tai niiden tytäryhtiöt eivät ole vastuussa velvollisuuksiensa hoitamatta jättämisestä tai hoitamisen viivästymisestä, jos tämä johtuu olosuhteista, joihin osapuoli tai tytäryhtiö ei ole voinut kohtuudella vaikuttaa.