Beeldadvertenties: 'trick to click'

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Rond 20 augustus wordt het Google Ads-beleid ten aanzien van 'trick to click' in beeldadvertenties gewijzigd. Deze wijziging houdt in dat randloze advertenties met een zwarte, witte of transparante achtergrond niet langer zijn toegestaan. De wijziging geldt voor alle landen. Deze beslissing is genomen om de ervaring van gebruikers en uitgevers te verbeteren en om de handhaving te vereenvoudigen. We zullen een melding verzenden naar adverteerders voor wie deze wijziging geldt.

Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving bijgewerkt op basis van deze wijziging.
(Gepubliceerd in augustus 2013)