Beeldadvertenties: 'trick to click'

Rond 20 augustus wordt het Google Ads-beleid ten aanzien van 'trick to click' in beeldadvertenties gewijzigd. Deze wijziging houdt in dat randloze advertenties met een zwarte, witte of transparante achtergrond niet langer zijn toegestaan. De wijziging geldt voor alle landen. Deze beslissing is genomen om de ervaring van gebruikers en uitgevers te verbeteren en om de handhaving te vereenvoudigen. We zullen een melding verzenden naar adverteerders voor wie deze wijziging geldt.

Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving bijgewerkt op basis van deze wijziging.
(Gepubliceerd in augustus 2013)