Handelsmerken: Landvereisten

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In de afgelopen jaren hebben we het handelsmerkbeleid van Google Ads gestroomlijnd. In 2009 hebben we dit beleid bijgewerkt in meer dan 100 landen, en in 2010 hebben we soortgelijke wijzigingen doorgevoerd in Europa. In al deze landen heeft het beleid geleid tot meer keuze voor gebruikers en heeft het beleid ervoor gezorgd dat grote en kleine bedrijven hun campagnes eenvoudiger kunnen beheren, zodat ze met meer klanten kunnen communiceren.

Wanneer adverteerders zoekwoorden selecteren voor hun Google Ads-campagnes, hoeven ze binnenkort niet meer aan verschillende beleidsregels voor handelsmerken te voldoen, maar nog slechts aan één. We gaan het beleid voor de volgende landen consistent maken met ons wereldwijd beleid: Australië, Brazilië, China, Hongkong, Macau, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Taiwan. Deze beleidswijziging gaat in op 23 april 2013.

Ons handelsmerkbeleid is bedoeld om gebruikers meer keuzes te bieden via Google-advertenties. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop een klant de keuze heeft uit producten van verschillende merken in een fysieke winkel. Zelfs als de klant bijvoorbeeld zoekt naar een bepaald merk sportschoenen, zijn er vele verschillende mogelijkheden waarmee de klant kenmerken, prijzen en meer kan vergelijken om zo de meest geschikte sportschoen te vinden. Hetzelfde idee is ook van toepassing op internet: mensen die naar een product van een bepaald merk zoeken, kunnen eenvoudig informatie vinden over producten van vergelijkbare merken om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.

Ga voor meer informatie over het handelsmerkbeleid van Google Ads naar ons Helpcentrum.