Alcohol

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake alcohol wordt omstreeks 23 april 2013 gewijzigd. Ook na de aanstaande beleidswijziging blijft Google advertenties voor alcoholische dranken, waaronder wijn, bier en sterke drank, accepteren, maar er worden wel enkele geografische beperkingen ingevoerd. Deze beperkingen hangen samen met de vraag of de advertentie reclame maakt voor een alcoholische drank of voor de online verkoop van alcohol.

Landen waar we merkgerelateerde of informatieve advertenties zullen toestaan die reclame maken voor alcoholische dranken
Argentinië
Australië
Oostenrijk
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
Colombia
Costa Rica
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Djibouti
Dominicaanse Republiek
Ecuador
El Salvador
Estland
Frankrijk
Duitsland
Ghana
Griekenland
Honduras
Hongkong
Hongarije
IJsland
Ierland
Israël
Italië
Japan
Kenia
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Mexico
Nederland
Nieuw-Zeeland
Nicaragua
Nigeria
Panama
Paraguay
Peru
Filipijnen
Portugal
Puerto Rico
Roemenië
Senegal
Singapore
Slowakije
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
Turkije
Oeganda
Oekraïne
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Uruguay
Venezuela
Landen waar we advertenties zullen toestaan die reclame maken voor de online verkoop van alcoholische dranken
Argentinië
Australië
Oostenrijk
België
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
Colombia
Costa Rica
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Djibouti
Ecuador
Estland
Frankrijk
Duitsland
Ghana
Griekenland
Hongkong
Hongarije
IJsland
Ierland
Israël
Italië
Japan
Kenia
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Mexico
Nederland
Nieuw-Zeeland
Nigeria
Panama
Peru
Filipijnen
Portugal
Puerto Rico
Roemenië
Senegal
Singapore
Slowakije
Zuid-Afrika
Spanje
Zweden
Zwitserland
Oeganda
Oekraïne
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Uruguay

Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving overeenkomstig deze wijziging bijgewerkt.
(Geplaatst op 25 maart)