Relevantie, duidelijkheid en nauwkeurigheid: telefoonnummers in advertentietekst

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Vanaf de komende weken staan we het gebruik van telefoonnummers in de advertentietekst van nieuwe advertenties niet meer toe. Adverteerders die nog steeds telefoonnummers in hun Google Ads-advertenties willen promoten, kunnen hiervoor de functie voor oproepextensies gebruiken. We publiceren dit bericht nu, zodat adverteerders voldoende leadtijd hebben om wijzigingen aan te brengen in hun advertenties.

Met ingang van juli 2013 gaan we met terugwerkende kracht advertenties afkeuren waarvan de tekst telefoonnummers bevat.

We voeren deze wijziging door om een veiligere, consistentere gebruikerservaring te waarborgen op desktopcomputers, tablets en mobiele apparaten.

Nadat het nieuwe beleid is ingegaan, wordt de pagina Relevantie, duidelijkheid en nauwkeurigheid bijgewerkt om deze wijziging te weerspiegelen.
(Gepubliceerd in februari)