Softwarebeleid

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake software wordt op 15 oktober 2012 bijgewerkt. De update verbiedt illegale, misleidende, bedrieglijke, schadelijke of intimiderende gebruikerservaringen in de downloadruimte van de software en verbetert de duidelijkheid en controle voor gebruikers in verband met gedownloade software.

Hieronder vindt u meer informatie:

• Eerlijke openbaarmaking: voorafgaand aan de installatie of download moeten gebruikers een duidelijk beeld krijgen van het beleid en de belangrijkste functies van de software en de specifieke effecten die de software op hun computer heeft.
  •
  • Transparante installatie: gebruikers moeten voldoende gelegenheid krijgen om alle voorgestelde installatie-opties en veranderingen in het systeem te bekijken wanneer ze de software downloaden, en zij mogen niet worden misleid of bedrogen bij de goedkeuring van dergelijke wijzigingen.
  •
  • Eenvoudige verwijdering: het moet voor gebruikers eenvoudig zijn om een applicatie volledig uit te schakelen of te verwijderen.
  •
  • Duidelijk gedrag: applicaties die van invloed zijn op de instellingen van de computer, moeten duidelijk maken wat deze veranderingen inhouden, dat ze verantwoordelijk zijn voor deze veranderingen en moeten vermelden hoe de gebruiker deze wijzigingen ongedaan kan maken.
  •
  • Privacy respecteren: applicaties mogen geen naar de persoon te herleiden informatie verzamelen of verzenden zonder volledige, duidelijke en nauwkeurige openbaarmaking en toestemming.
  •
  • Goed gezelschap houden - Leveranciers van applicaties mogen niet toestaan dat hun producten worden gebundeld met applicaties die niet voldoen aan deze richtlijnen.

De wijziging geldt voor alle landen. Deze verandering in het handhavingsbeleid heeft te maken met een standaardevaluatie na de lancering, feedback van gebruikers en de natuurlijke evolutie van de downloadruimte van de software. Bekijk een voorbeeld van het bijgewerkte beleid inzake software, dat het huidige beleid op 15 oktober zal vervangen.
(Geplaatst op 14 september 2012)