Helsestell og legemidler

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Google Ads' retningslinjer for helsestell og medisiner endres i slutten av januar 2012. Det vil gå klarere frem av disse retningslinjene at Google Ads ikke tillater markedsføring av følgende produkter, uansett om de hevdes å være legale:

• naturmedisiner og kosttilskudd med aktive farmasøytiske eller farlige ingredienser
  • produkter som ikke er godkjent av myndighetene eller reseptfrie produkter som markedsføres på en måte som antyder at de er sikre eller effektive for bruk til forebygging eller behandling av sykdommer eller lidelser
  • produkter som antydes eller hevdes å være like effektive som anabole steroider
  • produkter som antydes eller hevdes å være like effektive som reseptbelagte legemidler for vekttap
  • produkter som inneholder efedra
  • hCG (human chorionic gonadotropin, også kalt choriongonadotropin eller koriongonadotropin) i forhold til vekttap/vektkontroll, eller i forbindelse med anabole steroider
  • produkter som markedsføres ved hjelp av falske eller villedende påstander om helseeffekt
  • produkter med navn som kan forveksles med anabole steroider, legemidler for vekttap, reseptbelagte legemidler, kontrollerte substanser eller andre produkter som ikke er tillatt i henhold til disse retningslinjene

Endringen gjelder i alle land. Vi har tatt denne beslutningen av hensyn til brukernes sikkerhet. Når de nye retningslinjene trer i kraft, oppdateres beskrivelsen av retningslinjene slik at den gjenspeiler denne endringen.
(Lagt ut 10. januar 2012)