Gezondheidszorg en medicijnen

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake gezondheidszorg en medicijnen wordt eind januari 2012 gewijzigd. Het beleid zal duidelijker weerspiegelen dat Google Ads reclame verbiedt voor de volgende producten, ongeacht claims over de wettigheid ervan:

• Kruiden- en dieetsupplementen met actieve farmaceutische of gevaarlijke ingrediënten
  • Producten die niet door de overheid zijn goedgekeurd of die zonder recept verkrijgbaar zijn en die zodanig worden gepromoot dat wordt geïmpliceerd dat ze veilig of effectief zijn ter voorkoming of behandeling van een ziekte of aandoening
  • Producten waarvan wordt gesuggereerd of beweerd dat ze even effectief zijn als anabole steroïden
  • Producten waarvan wordt gesuggereerd of beweerd dat ze even effectief zijn als medicijnen voor gewichtsverlies op recept
  • Producten die efedra bevatten
  • hCG (humaan choriongonadotrofine) in verband met gewichtsverlies/gewichtsbeheersing of indien gepromoot in combinatie met anabole steroïden
  • Producten waarvoor valse of misleidende gezondheidsclaims worden gedaan
  • Producten waarvan de naam lijkt op die van anabole steroïden, medicijnen voor gewichtsverlies, medicijnen op recept, gereguleerde drugs of medicijnen, of andere producten die niet zijn toegestaan volgens dit beleid en die daardoor tot verwarring kunnen leiden

De wijziging geldt voor alle landen. We hebben deze beslissing genomen met het oog op de gebruikersveiligheid. Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving bijgewerkt om deze wijziging te weerspiegelen.
(Gepubliceerd op 10 januari 2012)