Gebruikersveiligheid: Kortlopende leningen

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake gebruikersveiligheid wordt rond half januari 2012 gewijzigd. Het beleid wordt gewijzigd om kortlopende leningen te verbieden waarin het volgende ontbreekt:

• Gevolgen van achterstallige betaling
  • Gevolgen van uitblijvende betaling
  • Praktijk/beleidscode inzake verantwoordelijk lenen
  • Openbaarmaking van kosten, waaronder het jaarrentepercentage (APR, annual percentage rate)
  • Openbaarmaking van beleid inzake verlenging
  • Legitieme contactgegevens/fysieke adres
  • Naleving van andere geldende wet- en regelgeving inzake kortlopende leningen

Momenteel is niet alle bovengenoemde informatie vereist. De wijziging geldt voor alle landen. We hebben deze beslissing genomen om de veiligheid en bescherming van onze gebruikers te waarborgen. Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving bijgewerkt op basis van deze wijziging.
(Geplaatst op 3 januari 2012)