Uppdatering av policyn om sjukvård och läkemedel (maj 2024)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I maj 2024 kommer den landsspecifika policyn om sjukvård och läkemedel i Australien att uppdateras till detta:

Produkt Tillåtet?
Nätapotek, telemedicin

No issues detected and positive check mark icon Tillåtet med begränsningar

Nätapotek

Google tillåter marknadsföring av nätapotek om de har verifierats enligt LegitScripts ”Healthcare Merchant Certification Program” ELLER om de uppfyller ett av de följande kraven på delstats- eller territorienivå:

• Apotek i New South Wales, South Australia, Tasmanien, Victoria och Western Australia måste vara registrerade hos den relevanta tillsynsmyndigheten: Pharmacy Council of New South Wales, Pharmacy Regulation Authority South Australia, Tasmanian Pharmacy Authority, Victorian Pharmacy Authority eller Pharmacy Registration Board of Western Australia.
  • Apotek i Queensland, Northern Territory eller Australian Capital Territory måste ägas eller kontrolleras av en farmaceut som har registrerats av Pharmacy Board of Australia.

Telemedicin

Google tillåter marknadsföring av telemedicinleverantörer om de har verifierats enligt LegitScripts ”Healthcare Merchant Certification Program”.

För annonser med inriktning på Australien får termer för receptbelagda läkemedel inte användas i annonsen eller målet.

Annonsörerna måste vara certifierade av Google. Se hur du ansöker.

Policyuppdateringen publiceras 23 maj 2024. Annonsörer kan ansöka om certifiering enligt den nya policyn på detta datum. Efter policyändringen 23 maj måste annonsörer som har certifierats enligt den gamla policyn för nätapotek ansöka om certifiering igen inom 90 dagar. Efter de 90 dagarna får annonsörer som inte har gått igenom certifieringsprocessen inte längre marknadsföra nätapotek i Australien.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

(Upplagt 23 april 2024)