Oppdateringer av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (mai 2024)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mai 2024 oppdaterer vi de landsspesifikke retningslinjene for helsetjenester og legemidler for Australia med følgende tekst:

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker, telemedisin

No issues detected and positive check mark icon Tillatt med begrensninger

Nettapoteker

Google tillater markedsføring av nettapoteker såfremt de er bekreftet av LegitScripts program for sertifisering av selgere av helsetjenester ELLER de innfrir ett av følgende krav på delstats- og områdenivå:

• Apoteker i New South Wales, Sør-Australia, Tasmania, Victoria og Vest-Australia må være registrert hos relevante regulerende myndigheter: Pharmacy Council of New South Wales, Pharmacy Regulation Authority South Australia, Tasmanian Pharmacy Authority, Victorian Pharmacy Authority eller Pharmacy Registration Board of Western Australia.
  • Apoteker i Queensland, Northern Territory og Australian Capital Territory må eies eller kontrolleres av en farmasøyt som er registrert hos Pharmacy Board of Australia.

Telemedisin

Google tillater markedsføring av telemedisinleverandører såfremt de er bekreftet av LegitScripts program for sertifisering av selgere av helsetjenester.

Annonser som er målrettet mot Australia, kan ikke bruke termer knyttet til reseptbelagte legemidler i annonseteksten eller på annonsedestinasjonen.

Annonsørene må være sertifisert av Google. Slik søker du.

De oppdaterte retningslinjene publiseres 23. mai 2024. Annonsører kan søke om sertifisering i henhold til de nye retningslinjene fra og med denne datoen. Etter endringen av retningslinjene 23. mai må annonsører som er sertifisert i henhold til de tidligere retningslinjene for nettapoteker, søke om sertifisering på nytt innen 90 dager. Annonsører som ikke har fullført sertifiseringsprosessen i løpet av perioden på 90 dager, kan ikke lenger markedsføre nettapoteker i Australia.

Brudd på disse retningslinjene medfører ikke at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart og uten forvarsel. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

(Lagt ut 23. april 2024)