Päivityksiä terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaan käytäntöön (toukokuu 2024)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön Australiaa koskevia vaatimuksia päivitetään toukokuussa 2024. Päivitetty käytäntö on seuraavanlainen:

Tuote Sallittu?
Verkkoapteekit, digitaaliset terveyspalvelut

No issues detected and positive check mark icon Sallittu tietyin rajoituksin

Verkkoapteekit

Google sallii verkkoapteekkien mainonnan, jos ne ovat saaneet todennuksen LegitScriptin Healthcare Merchant Certification ‑ohjelman kautta TAI jos ne täyttävät jonkin seuraavista osavaltio- ja territoriokohtaisista vaatimuksista:

• Uudessa Etelä-Walesissa, Etelä-Australiassa, Tasmaniassa, Victoriassa ja Länsi-Australiassa olevien apteekkien on oltava asianmukaisen sääntelyviranomaisen rekisterissä: Pharmacy Council of New South Wales, Pharmacy Regulation Authority South Australia, Tasmanian Pharmacy Authority, Victorian Pharmacy Authority tai Pharmacy Registration Board of Western Australia.
  • Queenslandissa, Pohjoisterritoriossa ja Australian pääkaupunkiterritoriossa olevien apteekkien on oltava Pharmacy Board of Australian rekisteröimän apteekkarin omistuksessa tai hallinnassa.

Digitaaliset terveyspalvelut

Google sallii digitaalisten terveyspalveluiden mainonnan, jos ne ovat saaneet todennuksen LegitScriptin Healthcare Merchant Certification ‑ohjelman kautta.

Australiaan kohdistetuissa mainoksissa tai niiden kohteissa ei saa käyttää reseptilääketermejä.

Mainostajilla on oltava Googlen myöntämä mainontalupa. Katso hakuohjeet.

Käytäntöpäivitys julkaistaan 23.5.2024. Mainostajat voivat hakea uuden käytännön mukaista mainontalupaa kyseisestä päivästä alkaen. Käytäntöpäivityksen jälkeen mainostajien, joilla on aiemman verkkoapteekkeja koskevan käytännön mukainen mainontalupa, on haettava mainontalupaa uudelleen 90 päivän kuluessa. 90 päivän jälkeen mainostajat, jotka eivät ole saaneet mainontalupaa, eivät saa mainostaa verkkoapteekkeja Australiassa.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

(Julkaistu 23.4.2024)