Oppdateringer av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (mars 2024)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mars 2024 oppdateres retningslinjene for helsetjenester og legemidler i Google Ads. Oppdateringen innebærer at det blir tillatt for nettapoteker å markedsføre tjenestene sine i Belgia og Sør-Afrika, og at telemedisinleverandører kan markedsføre tjenestene sine i Sør-Afrika.

Følgende landsspesifikke retningslinjer blir lagt til i retningslinjene for helsetjenester og legemidler:

Belgia

Produkt Er dette tillatt?

Nettapoteker

No issues detected and positive check mark icon Tillatt med begrensninger

Google tillater markedsføring av nettapoteker såfremt de er registrert hos det føderale byrået for legemidler og helseprodukter (Federal Agency for Medicines and Health Products). Annonsører kan ikke markedsføre reseptbelagte legemidler gjennom annonsene eller landingssidene sine.

Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

Sør-Afrika

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker, telemedisin

No issues detected and positive check mark icon Tillatt med begrensninger

Google tillater markedsføring av nettapoteker og telemedisinleverandører såfremt følgende krav er oppfylt:

Annonsører kan ikke markedsføre reseptbelagte legemidler gjennom annonsene eller landingssidene sine. Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

Brudd på disse retningslinjene medfører ikke at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart og uten forvarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi sperrer kontoer.

(Lagt ut 1. mars 2024)