Updates van het Beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen (maart 2024)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In maart 2024 wordt het Google Ads-beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen geüpdatet om online apotheken toe te staan hun services te promoten in België en Zuid-Afrika, en om toe te staan dat aanbieders van gezondheidszorg op afstand hun services ook in Zuid-Afrika kunnen promoten.

De volgende landspecifieke informatie wordt toegevoegd aan de pagina met het beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen:

België

Product Toegestaan?

Online apotheken

No issues detected and positive check mark icon Toegestaan met beperkingen

Google staat de promotie toe van online apotheken als ze zijn geregistreerd bij het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Adverteerders mogen geen reclame maken voor geneesmiddelen op recept in hun advertenties of op hun landingspagina's.

Adverteerders moeten bovendien door Google gecertificeerd zijn. Meer informatie over hoe u zich aanmeldt

Zuid-Afrika

Product Toegestaan?
Online apotheken, gezondheidszorg op afstand

No issues detected and positive check mark icon Toegestaan met beperkingen

Google staat de promotie toe van online apotheken en aanbieders van gezondheidszorg op afstand als ze voldoen aan de volgende vereisten:

Adverteerders mogen geen reclame maken voor geneesmiddelen op recept in hun advertenties of op hun landingspagina's. Adverteerders moeten bovendien door Google gecertificeerd zijn. Meer informatie over hoe u zich aanmeldt

Bij schending van dit beleid krijgt u een waarschuwing voordat uw account wordt opgeschort. We sturen u minstens 7 dagen vóór de accountopschorting een waarschuwing.

(Gepost op 1 maart 2024)