Krav til adresseelementer

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Med adresseelementer kan annonser inneholde en adresse, et telefonnummer og annen informasjon (f.eks. åpningstider og vurderinger) knyttet til en spesifikk bedriftsbeliggenhet.

Adresseelementer og adresseelementer for samarbeidspartnere er underlagt de vanlige retningslinjene for Google Ads, retningslinjene for tekst, bilder og videoer samt kravene nedenfor.

Vanligvis brukes det en Google-bedriftsprofil til å opprette og levere data til adresseelementer i en Google Ads-konto. Informasjonen om den aktuelle bedriften og bildene av beliggenheten administreres direkte fra Google-bedriftsprofilen, ikke i Google Ads. Google-bedriftsprofiler er bare tilgjengelige i enkelte støttede land.

Tillatelse fra eieren av beliggenheten

Vi tillater ikke følgende:

rødt x-tegn markedsføring av en bedriftsbeliggenhet uten eksplisitt godkjenning fra eieren av bedriften knyttet til den aktuelle beliggenheten

Fysisk beliggenhet er ikke tilgjengelig

Vi tillater ikke følgende:

rødt x-tegn Den angitte beliggenheten gjenkjennes ikke av Google.

• Eksempel: Adresse: Strandgaten 555, Bergen, Maldivene

rødt x-tegn Den angitte beliggenheten er stengt.

Produktet eller tjenesten er ikke relevant for beliggenheten

Vi tillater ikke følgende:

rødt x-tegn Den angitte beliggenheten samsvarer ikke med bedriften som kjører annonsen.

Merk: Denne begrensningen gjelder ikke for adresseelementer for samarbeidspartnere.

• Eksempel:
    • Annonsøren er en bank i Oslo, mens den angitte beliggenheten er en bank i Stavanger.

rødt x-tegn Produktet eller tjenesten i annonsen blir ikke solgt eller tilbudt på den angitte beliggenheten.

• Eksempler:
    • Landingssiden handler om kjøleskap, mens den angitte beliggenheten er et supermarked som ikke selger kjøleskap.
    • Landingssiden handler om kjøleskap, mens den angitte beliggenheten er en massasjesalong.

Finn ut hvordan du kan korrigere annonser eller utvidelser som ikke ble godkjent. Hvis du ikke får endret beliggenheten i tråd med dette kravet, må du laste opp en annen beliggenhet, altså en beliggenhet som samsvarer med retningslinjene. Hvis du er uenig i avgjørelsen vår eller har korrigert elementet, kan du anke avgjørelsen knyttet til retningslinjene direkte fra Google Ads-kontoen din (hvis du har en). Alternativt kan du bruke skjemaet for spørsmål om retningslinjene og annonser som ikke er godkjent.

Relaterte retningslinjer og vanlige årsaker til avslag

Google Ads-retningslinjene nedenfor er spesielt relevante for dette annonseformatet. Brudd på disse retningslinjene er ofte årsaken til at slike annonser ikke godkjennes. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Redaksjonelle krav

Standardkravene knyttet til klarhet, rettskrivning og bruk av stor forbokstav og symboler gjelder for alle annonser. Du finner mer informasjon i de redaksjonelle retningslinjene.

Villedende innhold

All informasjon skal være riktig og gjenspeile det du markedsfører. Du finner mer informasjon i retningslinjene om villedende innhold.

Tilbud som ikke er tilgjengelige

Produkter og tjenester skal ha riktig pris, være enkle å finne på annonsedestinasjonen og samsvare med overskriftene og beskrivelsene. Du finner mer informasjon i retningslinjene om tilbud som ikke er tilgjengelige.

Uklar relevans

All informasjon må være relevant for produktet eller tjenesten du annonserer for. For eksempel må alle annonsefeltene som sendes inn, representere den samme annonsøren og være relevante for produktet som markedsføres. Du finner mer informasjon i retningslinjene om uklar relevans.
For nettstedslinker innebærer dette at linkteksten tydelig skal angi hvilket produkt, hvilken tjeneste eller hvilket annet innhold som er tilgjengelig på linkens destinasjon.

Språk som ikke støttes

Alle annonser og utvidelser må være på et språk som støttes, og lede til en destinasjon der teksten er skrevet på et språk som støttes. Du finner mer informasjon i retningslinjene om språk som ikke støttes.

Varemerker

Google kan fjerne annonser eller elementer etter klager fra varemerkeeiere. Annonsørene har ansvar for å bruke varemerker på riktig måte i annonsetekst, elementer og bedriftsinformasjon. Du finner mer informasjon i retningslinjene for varemerker.