Oppdatering av retningslinjene for gambling og spill (desember 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

22. januar 2024 blir de landsspesifikke vilkårene for Frankrike i Google Ads-retningslinjene for gambling og spill oppdatert på følgende måte for å fjerne referansen til nettkasino.

Produkt Er dette tillatt? Detaljer
Nettgambling No issues detected and positive check mark icon Tillatt med begrensninger

Google tillater annonser for nettgamblingstypene nedenfor, såfremt annonsøren er registrert hos ANJ (Autorité Nationale des Jeux), fremviser gyldig driftslisensnummer og drives fra et «.fr»-domene. Et videre krav er at landingssiden og eventuelle bildeannonser inneholder en advarsel mot overdreven eller sykelig spilling og henviser til hjelpe- og informasjonssystemet i tråd med spillelovgivningen:

• nettgambling
  • nettbingo
  • sportstipping
  • lotterier

Gamblingsaggregatorer er nettsteder som inneholder informasjon om eller sammenligning av andre gamblingstjenester, men der det ikke tilbys gamblingaktiviteter som krever lisens. Slike nettsteder kan bare inneholde linker til ANJ-lisensierte gamblingsnettsteder som ikke drives eller kontrolleres av aggregatoren. På aggregatornettsteder må det vises en melding på landingssiden med advarsel mot overdreven eller sykelig spilling.

Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.
Gamblingsrelaterte produkter No issues detected and positive check mark icon Tillatt med begrensninger

Google tillater annonser for de gamblingsrelaterte produktene nedenfor, såfremt annonsøren er registrert hos ANJ (Autorité Nationale des Jeux), fremviser gyldig driftslisensnummer og drives fra et «.fr»-domene. Et videre krav er at landingssiden og eventuelle bildeannonser inneholder en advarsel mot overdreven eller sykelig spilling og henviser til hjelpe- og informasjonssystemet i tråd med spillelovgivningen:

• kampanjeprodukter knyttet til gambling, for eksempel gamblingsrelaterte kuponger, bonuskoder og lignende
  • undervisnings- og opplæringsmateriell knyttet til gambling, for eksempel bøker og e-bøker
  • informasjon knyttet til gambling, for eksempel tips, odds og handikap
Annonsørene må også sertifiseres av Google. Slik søker du.

Annonsører må søke om sertifisering.

Siden med retningslinjene for gambling og spill oppdateres når endringen trer i kraft 22. januar 2024.

(Lagt ut 22. desember 2023)