Oppdatering av retningslinjene om upassende innhold (februar 2024)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I februar 2024 oppdaterer Google retningslinjene om upassende innhold for å tydeliggjøre definisjonen av «sensitive hendelser».

En «sensitiv hendelse» er en uforutsett hendelse eller utvikling som utgjør en betydelig risiko for Googles evne til å gi grunnsannhet og relevant informasjon av høy kvalitet samt redusere ufølsomt eller utnyttende innhold i fremtredende funksjoner og funksjoner for inntektsgenerering. Når det inntreffer sensitive hendelser, kan vi iverksette ulike tiltak for å håndtere disse risikoene.

Eksempler på sensitive hendelser er hendelser som har betydelig sosial, kulturell eller politisk innvirkning, for eksempel sivile nødssituasjoner, naturkatastrofer, nødssituasjoner knyttet til folkehelse, terrorisme og relaterte aktiviteter, konflikter eller omfattende voldshendelser.

Eksempler på hva vi forbyr (listen er ikke uttømmende):

• produkter eller tjenester som utnytter, avviser eller tolererer den sensitive hendelsen, inkludert ågerprising eller kunstig prisøkning som forhindrer eller begrenser tilgangen til livsnødvendige forsyninger, og salg av produkter eller tjenester som ikke er tilstrekkelige i forhold til det den sensitive hendelsen krever
  • bruk av søkeord knyttet til en sensitiv hendelse i den hensikt å få økt trafikk
  • påstander om at ofre for en sensitiv hendelse selv er ansvarlige, eller lignende tilfeller der skylden blir lagt på ofrene, påstander om at ofre for en sensitiv hendelse ikke fortjener hjelp eller støtte, påstander om at ofre fra enkelte land er ansvarlige for eller fortjener en global folkehelsekrise

(Lagt ut 9. januar 2024)