Løs problemer med bekreftelseskoder for betalingsmåter

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Hvis du blir bedt om å bekrefte betalingsmåten, kan du kanskje fullføre bekreftelsen med en midlertidig belastning som vises i transaksjonsloggen eller kontoutskriften for kortet ditt. Hvis du opplever problemer med bekreftelseskoder, kan du følge trinnene nedenfor.

Viktig: Det er ikke sikkert at koden vises i transaksjonsloggen din med en gang. Vent et par dager før du feilsøker problemet.

Du kan prøve følgende for å løse problemet umiddelbart:

Du kan prøve å løse problemer med bekreftelseskoder ved å følge trinnene nedenfor.

Jeg får en feilmelding når jeg ber om koden

Hvis du får feilmeldingen «Kunne ikke sende koden», kan du prøve følgende:

• Legg til midler på kontoen, og prøv på nytt.
  • Sjekk at alle kortopplysningene er riktige, for eksempel navn, adresse og verifiseringskode. Hvis opplysningene er riktige, kan du prøve å legge det til på nytt.
  • Bekreft med dokumenter, hvis dette alternativet er tilgjengelig.

Tips: Hvis ingen av disse løsningene fungerer, må du bruke en annen betalingsmåte.

Jeg finner ikke koden

Hvis du ikke finner bekreftelseskoden, kan du prøve følgende:

1. Gå til kontoutskriften eller transaksjonsloggen for kortet du vil bekrefte.
  2. Se etter en midlertidig belastning på rundt USD 1,95 merket «GOOGLE». Beløpet kan variere litt avhengig av valutaen.
  3. Ved siden av den midlertidige belastningen og identifikatoren vises det en 6-sifret bekreftelseskode. Du finner identifikatoren når du skriver inn bekreftelseskoden på payments.google.com.

Hvis det har gått mer enn 7 dager siden du ba om koden og du fortsatt ikke finner den, kan du prøve følgende:

Koden godtas ikke

Hvis koden ikke godtas, kan du prøve følgende:

• Sjekk at du skrev inn bekreftelseskoden for riktig kort.
  • Sjekk hvor lenge det er siden du ba om koden. Hvis det har gått mer enn 14 dager, er koden utløpt, og da må du prøve på nytt.
  • Hvis du har slettet kortet etter du ba om bekreftelseskoden, er koden ugyldig. Legg til kortet på nytt, be om en ny kode, og prøv igjen.
  • Hvis koden har færre enn 6 sifre, kan du bekrefte med dokumenter, hvis dette alternativet er tilgjengelig.

Tips: Hvis ingen av disse løsningene fungerer, må du bruke en annen betalingsmåte.

Jeg får ikke skrevet inn koden

Hvis du ikke får skrevet inn koden, kan du prøve følgende:

• Hvis du har slettet kortet etter du ba om bekreftelseskoden, er koden ugyldig. Legg til kortet på nytt, be om en ny kode, og prøv igjen.
  • Bekreft med dokumenter, hvis dette alternativet er tilgjengelig.
  • Hvis ingen av disse løsningene fungerer, må du bruke en annen betalingsmåte.

Fikk ikke refusjon for den midlertidige belastningen

Hvis kontoen din ble belastet, kan det ta opptil 30 dager før refusjonen vises på kontoutskriften.

Hvis du ikke bruker bekreftelseskoden, blir refusjonen behandlet innen 14 dager. Når refusjonen er behandlet, kan det ta opptil 2 uker til før refusjonen vises i kontoen din.

Hvis du ikke har mottatt refusjonen etter 30 dager, kan du kontakte Google Brukerstøtte.