Uppdatering av Google Ads-policyer (augusti 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I november 2023 uppdaterar Google sina policyer för att begränsa exponeringar i vissa annonsvisningssituationer som med högre sannolikhet leder till felaktig användning eller en dålig användarupplevelse. I dessa specifika situationer kan endast kvalificerade annonsörer visa sina annonser utan begränsning.

Google kan begränsa okvalificerade annonsörers annonser när relationen mellan annonsören och varumärket som omnämns i annonsen är oklar, eller när det förekommer generiska annonser utan några varumärken. Vi förstår att annonsörer kanske inte avsiktligt försöker vilseleda användare eller framställa sig själva på ett oriktigt sätt, men situationer av det här slaget kan vilseleda användarna att tro att de interagerar med en annan annonsör än vad de faktiskt gör. Även om dessa annonser inte strider mot Google Ads-policyer riskerar de att leda till felaktig användning eller ge en dålig användarupplevelse. Vissa annonsörer kommer därför att ha begränsad möjlighet att visa generiska annonser eller annonser med varumärken medan de bygger upp sitt förtroende hos Google och våra användare för att bli en kvalificerad annonsör.

Kvalificerade annonsörers annonser begränsas inte av den här policyn. Annonsörerna utvärderas enligt flera kvalificeringskriterier, som kontots attribut och mognad, tidigare policyefterlevnad och identitetsverifieringsstatus. Mer information finns i policyn för annonsvisning med maxgräns.

Observera att den här policyn skiljer sig från Googles befintliga certifieringar, som förhindrar att ocertifierade annonsörer visar specifika annonser. Läs mer om kvalificering för annonsvisning.

(Upplagt i augusti 2023)