Update van het Google Ads-beleid (augustus 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In november 2023 updatet Google het beleid om vertoningen te beperken in bepaalde advertentieweergavescenario's waarbij er een hogere kans is op misbruik of een slechte gebruikerservaring. In deze specifieke scenario's kunnen alleen gekwalificeerde adverteerders hun advertenties zonder enige beperking laten lopen.

Google beperkt misschien de advertenties van niet-gekwalificeerde adverteerders als de relatie tussen de adverteerder en het in de advertentie genoemde merk onduidelijk is of als de advertenties heel algemeen zijn en geen branding bevatten. Een adverteerder wil gebruikers misschien niet bewust misleiden of een verkeerde voorstelling van zichzelf te geven, maar deze scenario's kunnen gebruikers verwarren en laten denken dat ze interactie hebben met de gewenste adverteerder. Hoewel deze advertenties misschien niet het beleid van Google Ads schenden, zorgen ze voor een hogere kans op misbruik of een slechte gebruikerservaring. Daarom kunnen sommige adverteerders maar beperkt algemene en merkadvertenties laten lopen terwijl ze vertrouwen opbouwen bij Google en onze gebruikers om een gekwalificeerde adverteerder te worden.

Dit beleid heeft geen invloed op de advertenties van gekwalificeerde adverteerders. Adverteerders die in aanmerking willen komen voor kwalificatie worden beoordeeld op meerdere criteria, zoals accountkenmerken, hoelang het account al actief is, geschiedenis op het gebied van beleidsnaleving en de identiteitsverificatiestatus. Ga naar het beleid Beperkte advertentieweergave voor meer informatie.

Dit beleid staat los van de bestaande Google-certificeringen die het niet-gecertificeerde adverteerders verbieden om specifieke advertenties te laten lopen. Meer informatie over geschiktheid voor advertentieweergave

(Gepost in augustus 2023)