Päivitys Google Ads ‑käytäntöihin (elokuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Googlen käytäntö päivitetään marraskuussa 2023, jonka jälkeen impressioita rajoitetaan sellaisen mainonnan osalta, johon liittyy suurempi väärinkäytön tai huonon käyttökokemuksen riski. Sellaisissa tilanteissa vain ehdot täyttävien mainostajien mainokset voivat näkyä rajoituksetta.

Google voi rajoittaa mainosten näkymistä, jos muun kuin ehdot täyttävän mainostajan ja mainoksessa mainitun brändin välinen suhde on epäselvä tai kun mainokset ovat geneerisiä eikä niissä näy brändiä lainkaan. Vaikka mainostajan tarkoitus ei olisi johtaa käyttäjää harhaan tai esiintyä jonakin muuna, tällaiset tilanteet voivat hämmentää ja saada käyttäjän luulemaan, että hän reagoi jonkin toisen mainostajan mainokseen. Tällaiset mainokset eivät välttämättä riko Google Adsin käytäntöjä, mutta niihin liittyy suurempi väärinkäytön tai huonon käyttökokemuksen riski. Siksi brändättyä ja geneeristä mainontaa rajoitetaan, kunnes mainostaja täyttää ehdot ja saavuttaa Googlen ja käyttäjien luottamuksen.

Tämä käytäntö ei vaikuta ehdot täyttävien mainostajien mainontaan. Ehtojen täyttämistä arvioidaan useilla eri mittareilla, joita ovat esimerkiksi tilin määritteet ja maturiteetti, aiempi käytäntöjen noudattaminen ja henkilöllisyyden todentamisen tila. Tutustu Mainosten näyttö rajallista ‑käytäntöön tarkemmin.

Huomaa, että tämä käytäntö on erillinen Googlen nykyisistä mainontaluvista, jotka kieltävät muita kuin mainontaluvan saaneita mainostajia näyttämästä tiettyjä mainoksia. Lue lisää mainosten näkymistä koskevista ehdoista.

(Julkaistu elokuussa 2023)