Oppdatering av annonsering for finansielle tjenester Italia og Tyrkia (august 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Vi innfører nye krav til bekreftelse for visse annonsører som markedsfører finansielle tjenester

Google oppdaterer retningslinjene for finansielle produkter og tjenester med nye krav til bekreftelse for annonsører som målretter annonser mot Italia og Tyrkia. Vi begynner å håndheve disse oppdaterte retningslinjene 1. november 2023, og vi forventer å fullføre denne prosessen i løpet av 6–8 uker. Annonsører som ikke har fullført den nye bekreftelsesprosessen innen denne datoen, kan ikke lenger vise annonser for finansielle tjenester i de aktuelle landene. Google har tidligere innført krav om bekreftelse for annonsører som markedsfører finansielle tjenester i Australia, Brasil, Frankrike, Tyskland, India, Indonesia, Portugal, Singapore, Spania, Taiwan og Storbritannia.

Vær oppmerksom på at byråer og andre Google Ads-kunder som administrerer annonsekampanjer på vegne av berørte annonsører, også må bekreftes.

Etter 1. november må annonsører som er direkte regulert av myndigheter for finansielle tjenester («førstepartsannonsører» eller «autoriserte annonsører») og vil annonsere for finansielle tjenester i Italia eller Tyrkia, (1) innhente bekreftelse fra den eksterne samarbeidspartneren vår, G2, og så (2) søke Google om bekreftelse for finansielle tjenester. Som en del av G2s bekreftelsesprosess spør G2 annonsørene blant annet om hvilke typer finansielle tjenester de tilbyr, om de har lisens til å tilby disse tjenestene, og om registreringsnummeret deres. Annonsørene må dokumentere at de har autorisasjon direkte fra den relevante myndigheten for finansielle tjenester til å drive virksomhet knyttet til finansielle tjenester, eller at de er fritatt fra dette kravet. Når de er bekreftet av G2, må annonsørene søke Google om bekreftelse for finansielle tjenester ved å bruke den unike bekreftelseskoden de har fått av G2.

Annonsører som tilbyr eller markedsfører finansielle tjenester som er godkjent av en førstepartsannonsør eller autorisert annonsør, men ikke har direkte autorisasjon fra myndigheter til å tilby finansielle tjenester («godkjente tredjepartsannonsører»), kan ikke søke om bekreftelse. I stedet må førstepartsannonsøren eller den autoriserte annonsøren søke om bekreftelse på deres vegne.

Partneren vår for overholdelse av regler, G2, begynner å behandle søknader om bekreftelse for finansielle tjenester 31. august 2023.

Følg linkene nedenfor hvis du vil finne ut mer om de nye kravene til bekreftelse for finansielle tjenester og hvordan du starter bekreftelsesprosessen.

Gjennomgå denne oppdateringen av retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine faller inn under retningslinjenes virkeområde. Hvis de gjør det, må du starte og fullføre bekreftelsesprosessen eller fjerne de aktuelle annonsene før vi begynner å håndheve de nye retningslinjene.

(Lagt ut i august 2023)