Updates van Beleid voor financiële producten en services in Italië en Turkije (augustus 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Nieuwe verificatievereisten voor bepaalde adverteerders van financiële services

Google updatet het Beleid voor financiële producten en services om nieuwe verificatievereisten te introduceren voor adverteerders die Italië of Turkije targeten. Op 1 november 2023 beginnen we met de handhaving van dit beleid. Het kan 6 tot 8 weken duren voordat de handhaving helemaal op niveau is. Zodra het beleid van kracht is, kunnen adverteerders die het nieuwe verificatieproces niet hebben afgerond, geen advertenties voor financiële services meer laten lopen in deze landen. Google heeft eerder verificatievereisten voor financiële services ingevoerd in Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Portugal, Singapore, Spanje, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.

Bureaus en andere klanten van Google Ads die advertentiecampagnes beheren namens de betrokken adverteerders, moeten ook het verificatieproces doorlopen.

Adverteerders die rechtstreeks worden gereguleerd ('First-party Adverteerders' of 'Gemachtigde Adverteerders') door een regelgevende instantie voor financiële services, mogen na 1 november alleen adverteren voor financiële services in Italië en Turkije als ze (1) verificatie verkrijgen via onze externe partner op het gebied van naleving (G2) en daarna (2) verificatie voor financiële services aanvragen bij Google. Als onderdeel van het verificatieproces door G2 vraagt G2 adverteerders onder meer om informatie over het soort financiële services dat ze bieden, of ze een vergunning hebben om deze services te bieden en hun registratienummer. Adverteerders moeten aantonen dat ze van de relevante regelgevende instantie voor financiële services rechtstreeks toestemming hebben gekregen om activiteiten op het gebied van financiële services te verrichten of dat ze zijn vrijgesteld van die vereiste. Zodra ze door G2 zijn geverifieerd, moeten adverteerders bij Google een aanvraag indienen voor verificatie voor financiële services via de unieke verificatiecode die ze hebben gekregen van G2.

Adverteerders die financiële services bieden of promoten met de goedkeuring van een first-party of een gemachtigde adverteerder, maar die niet rechtstreeks zijn gemachtigd door een regelgevende instantie om financiële services te verlenen ('Goedgekeurde Derde Adverteerders'), kunnen geen verificatie aanvragen. De first-party of de gemachtigde adverteerder moet namens hen verificatie aanvragen.

Onze nalevingspartner G2 begint op 31 augustus 2023 met de verwerking van aanvragen voor verificatie voor financiële services.

Ga naar de links hieronder voor meer informatie over de vereisten voor verificatie voor financiële services en om de verificatie te starten.

Neem deze beleidsupdate door om na te gaan of uw advertenties onder het toepassingsgebied van het beleid vallen. Als dat zo is, start en doorloop dan het verificatieproces voordat de handhaving begint of verwijder deze advertenties vóór diezelfde datum.

(Gepost in augustus 2023)