Päivityksiä rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön (elokuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Uusia todennusvaatimuksia tietyille rahoituspalvelujen mainostajille

Google lisää rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön uusia todennusvaatimuksia mainostajille, jotka kohdistavat mainoksia Italiaan tai Turkkiin. Päivitetty käytäntö tulee voimaan 1.11.2023. Koko täytäntöönpanossa menee yhteensä noin 6–8 viikkoa. Tämän jälkeen mainostajat, jotka eivät ole läpäisseet uutta todennusmenettelyä, eivät saa enää mainostaa rahoituspalveluja näissä maissa. Google on jo aiemmin ottanut rahoituspalveluja koskevat todennusvaatimukset käyttöön Australiassa, Brasiliassa, Espanjassa, Indonesiassa, Intiassa, Portugalissa, Ranskassa, Saksassa, Singaporessa, Taiwanissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Huomaathan, että todennusvaatimukset koskevat myös mainostoimistoja ja muita Google Ads ‑asiakkaita, jotka huolehtivat mainonnasta sellaisten yritysten puolesta, joita tämä päivitys koskee.

Voidakseen mainostaa rahoituspalveluja Italiassa tai Turkissa 1.11. jälkeen mainostajien, jotka kuuluvat rahoituspalvelujen sääntelyviranomaisen suoran sääntelyn piiriin ("Ensimmäisenä osapuolena toimivat mainostajat" tai "Valtuutetut mainostajat"), on 1) saatava todennus ulkoisen käytäntökumppanimme G2:n kautta ja sen jälkeen 2) haettava Googlelta todennusta rahoituspalvelumainontaa varten. G2:n todennusmenettelyn yhteydessä G2 pyytää mainostajan rekisteröintinumeroa ja kysyy muun muassa, millaisia rahoituspalveluja mainostaja tarjoaa ja onko tällä lupa tarjota kyseisiä palveluita. Mainostajan on osoitettava, että asiaankuuluva rahoituspalvelujen sääntelyviranomainen on antanut mainostajalle suoran valtuutuksen rahoituspalvelujen tarjoamiseen tai että mainostaja on vapautettu kyseisestä vaatimuksesta. Saatuaan G2:lta todennuksen mainostajan on haettava Googlelta todennusta rahoituspalvelumainontaa varten käyttämällä G2:lta saamaansa yksilöllistä vahvistuskoodia.

Mainostajat, jotka ovat saaneet rahoituspalvelujen tarjoamiseen tai mainontaan hyväksynnän Ensimmäisenä osapuolena toimivalta mainostajalta tai Valtuutetulta mainostajalta mutta eivät ole saaneet sääntelyviranomaiselta suoraa valtuutusta rahoituspalvelujen tarjoamiseen ("Hyväksytyt kolmantena osapuolena toimivat mainostajat"), eivät voi hakea todennusta. Ensimmäisenä osapuolena toimivan mainostajan tai Valtuutetun mainostajan on haettava todennusta kyseisten mainostajien puolesta.

Käytäntökumppanimme G2 alkaa käsitellä rahoituspalvelutodennusta koskevia hakemuksia 31.8.2023.

Seuraavissa linkeissä on lisätietoa uusista rahoituspalveluja koskevista todennusvaatimuksista ja todennuksen aloittamisesta:

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla päivitetyn käytännön alaisia mainoksia. Jos on, suorita todennus tai poista tällaiset mainokset, ennen kuin uusia vaatimuksia aletaan soveltaa.

(Julkaistu elokuussa 2023)