Uppdatering av policyn för sjukvård och läkemedel (oktober 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I oktober 2023 gör vi två uppdateringar i Google Ads policy för sjukvård och läkemedel:

• Formuleringen i Policyn för försäljning av receptbelagda läkemedel uppdateras för att förtydliga omfattningen, och policyn ändrar namn till Tjänster för receptbelagda läkemedel. Den här uppdateringen påverkar inte Googles sätt att tillämpa policyn. Sidan Policy för sjukvård och läkemedel uppdateras för att återspegla den nya formuleringen den 10 oktober 2023.
  • Landsspecifika krav för Frankrike i policyn för sjukvård och läkemedel uppdateras för att tillåta att LegitScript-certifierade telemedicinleverantörer marknadsför sina tjänster i Frankrike. Vi börjar tillämpa denna policy den 10 oktober 2023.

Policysidan för sjukvård och läkemedel uppdateras för att återspegla följande text:

Tjänster för receptbelagda läkemedel

Google begränsar marknadsföring av tjänster relaterade till förskrivning, utlämning och försäljning av receptbelagda läkemedel. Företag som omfattas av denna policy omfattar men är inte begränsade till nätapotek och telemedicinleverantörer.

Vi avgör om en annonsör marknadsför sådana tjänster baserat på ett antal faktorer, som innehållet i annonserna, på webbplatsen eller i appen samt de produkter och tjänster du erbjuder. För att skydda användarna och av andra skäl är vi mycket försiktiga när vi tillämpar denna policy. Det gäller i synnerhet målsidor som länkar eller hänvisar till innehåll som på något vis verkar vara eller underlätta förskrivning, utlämning eller försäljning av läkemedel online.

Länder

Google tillåter endast marknadsföring av vissa tjänster relaterade till receptbelagda läkemedel i dessa länder: Australien, Brasilien, Danmark, Frankrike, Förenade kungariket, Hongkong, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Ryssland, Slovakien, Sverige, Taiwan, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike. Kontrollera det landsspecifika avsnittet i policyn för hälsovård och läkemedel för information om de typer av tjänster som får marknadsföras samt kraven i respektive land.

Sökord

I enlighet med policyn tillåter Google att certifierade annonsörer lägger bud på sökord som innehåller termer gällande receptbelagda läkemedel endast i följande länder: Australien, Danmark, Förenade kungariket, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Slovakien, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Certifiering

Annonsörer måste certifieras av Google för att få visa annonser för tjänster för receptbelagda läkemedel — se hur du ansöker nedan. Certifieringskraven varierar beroende på land – kontrollera de landsspecifika begränsningarna för vart och ett av länderna där du planerar att annonsera.

De landsspecifika reglerna för policyn för sjukvård och läkemedel uppdateras för att återspegla en policyändring för Frankrike:

Frankrike

Produkt

Tillåtet?

Tjänster för receptbelagda läkemedel

ja, bekräftat Tillåtet med begränsningar

Google tillåter marknadsföring av telemedicintjänster av leverantörer som är certifierade av LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring Program, som tillhandahåller telemedicincertifiering för webbplatser som erbjuder virtuella sjukvårdstjänster och underlättar förskrivning. Annonsörer får inte marknadsföra receptbelagda läkemedel i sina annonser, på målsidorna och i sina sökord.

Läs mer eller ansök om LegitScript-certifiering.

Annonsörerna måste även vara certifierade av Google. Se hur du ansöker.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

(Upplagt i augusti 2023)