Päivityksiä terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaan käytäntöön (lokakuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaan käytäntöön tehdään lokakuussa 2023 kaksi päivitystä:

• Reseptilääkkeiden myyntiä koskevan käytännön kieliasu päivitetään käytännön laajuuden selventämiseksi, ja käytännön nimeksi vaihdetaan "Reseptilääkepalvelut". Päivitys ei vaikuta tämän Googlen käytännön täytäntöönpanoon. Terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön sivu päivitetään uuden kieliasun mukaisesti 10.10.2023.
  • Google päivittää terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön Ranskaa koskevia vaatimuksia siten, että LegitScript-sertifioinnin saaneet yritykset voivat mainostaa terveydenhuollon etäpalveluita Ranskassa. Päivitettyä käytäntöä aletaan soveltaa 10.10.2023.

Terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön sivu päivitetään seuraavasti

Reseptilääkepalvelut

Google rajoittaa sellaisten palveluiden mainontaa, jotka liittyvät verkossa tapahtuvaan lääkereseptien myöntämiseen ja reseptilääkkeiden jakeluun ja myyntiin Tämä käytäntö koskee muun muassa verkkoapteekkeja ja terveydenhuollon etäpalveluiden tarjoajia.

Selvitämme, mainostaako mainostaja kyseisiä palveluita, tutkimalla useita eri tekijöitä, kuten mainosten, sivuston tai sovelluksen sisältöä sekä tarjottuja tuotteita tai palveluita. Käyttäjien turvallisuuden takaamiseksi ja muista syistä olemme erityisen tarkkoja siitä, että tätä käytäntöä noudatetaan. Tutkimme erityisen huolellisesti laskeutumissivut, jotka näyttävät viittaavan verkossa tapahtuvaan lääkereseptien myöntämiseen, lääkkeiden jakeluun tai myyntiin liittyvään sisältöön tai joissa on linkki tällaiseen sisältöön.

Maat

Google sallii joidenkin reseptilääkkeisiin liittyvien palveluiden mainostamisen vain seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Brasilia, Hongkong, Israel, Itävalta, Japani, Kanada, Kenia, Kiina, Meksiko, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Taiwan, Tanska, Tšekki, Uusi-Seelanti, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat. Tarkista terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön maakohtaisista rajoituksista, minkälaisia palveluita kussakin maassa voi mainostaa ja mitä vaatimuksia niihin liittyy.

Avainsanat

Tämän käytännön mukaan Google sallii mainontaluvan saaneiden mainostajien tehdä hintatarjouksia reseptilääketermejä sisältävistä avainsanoista vain seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Israel, Itävalta, Japani, Kanada, Kenia, Norja, Portugali, Saksa, Slovakia, Tanska, Tšekki, Uusi-Seelanti, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Mainontalupa

Mainostajien on saatava Googlelta mainontalupa voidakseen mainostaa reseptilääkepalveluita. Katso hakuohjeet alta. Lupavaatimukset vaihtelevat maittain. Tarkista maakohtaiset rajoitukset kaikkien niiden maiden osalta, joissa aiot mainostaa.

Terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön maakohtaiset vaatimukset päivitetään Ranskaa koskevan käytäntömuutoksen mukaisesti

Ranska

Tuote

Sallittu?

Reseptilääkepalvelut

kyllä, vahvistettu Sallittu tietyin rajoituksin

Google sallii terveydenhuollon etäpalveluiden mainokset palveluntarjoajilta, jotka ovat saaneet LegitScriptin Healthcare Merchant Certification and Monitoring Program ‑hyväksynnän. Kyseisessä ohjelmassa tarjotaan terveydenhuollon etäpalveluiden sertifiointia yrityksille, jotka tarjoavat virtuaalisia terveydenhoitopalveluita ja reseptilääkkeisiin liittyviä palveluita. Mainostajat eivät saa mainostaa reseptilääkkeitä mainoksissa, laskeutumissivuilla tai avainsanoissa.

Lue lisää LegitScript-sertifioinnista tai hae sertifiointia.

Mainostajalla on lisäksi oltava Googlen myöntämä mainontalupa. Katso hakuohjeet.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

(Julkaistu elokuussa 2023)