Hoe automatisering wordt gebruikt voor contentbeheer

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Advertenties worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het beleid van Google Ads, zodat we ze veilig en geschikt voor iedereen kunnen houden. We beoordelen de meeste advertenties binnen één werkdag.

We gebruiken een combinatie van de AI van Google en menselijke evaluatie om advertenties te vinden en te verwijderen die ons beleid schenden en die schadelijk zijn voor gebruikers en het hele Google Ads-ecosysteem. Onze handhavingstechnologieën kunnen AI van Google gebruiken, gemodelleerd op beslissingen van reviewers, om onze gebruikers te beschermen en onze advertentieplatforms veilig te houden. Content die het beleid schendt, wordt verwijderd door AI van Google of gemarkeerd als er een genuanceerder oordeel nodig is. Getrainde operators en analisten voeren contentevaluaties uit waar algoritmen een probleem mee kunnen hebben, bijvoorbeeld omdat er meer inzicht nodig is in de context van de advertentie. De resultaten van deze handmatige beoordelingen gebruiken we om trainingsgegevens te ontwikkelen en onze machinelearning-modellen verder te verbeteren.

Als we content of accounts beoordelen om te bepalen of ze ons beleid schenden, houden we rekening met verschillende gegevens wanneer we een beslissing nemen, waaronder de content van het advertentiemateriaal (bijvoorbeeld advertentietekst, zoekwoorden, en eventuele afbeeldingen en video) en de gekoppelde advertentiebestemming. We houden ook rekening met accountgegevens (bijvoorbeeld geschiedenis van eerdere beleidsschendingen) en andere informatie die wordt geleverd via rapportagemechanismen (waar van toepassing) en ons onderzoek.