Uppdatering av policyn för sjukvård och läkemedel (juni 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I juni 2023 uppdateras Google Ads-policyn för sjukvård och läkemedel för att förtydliga begränsningar av annonser om receptbelagda djurläkemedel som inte är vanligt förekommande för missbruk eller annan felaktig användning. För närvarande får annonsörer använda ett litet antal förhandsgodkända termer relaterade till receptbelagda djurläkemedel i annonser inriktade på målgruppssegment som visas anpassade annonser, däribland remarketinglistor. Efter denna uppdatering och i linje med policyn för anpassade annonser kan annonsörer använda termer relaterade till receptbelagda djurläkemedel när läkemedlen och de förtecknade ingredienserna är avsedda för djur och inte är vanligt förekommande för missbruk eller annan felaktig användning.

Uppdateringen behåller befintliga begränsningar gällande receptbelagda djurläkemedel enligt policyn för sjukvård och läkemedel:

Begränsade termer relaterade till djurläkemedel

För kampanjer inriktade på Kanada eller USA begränsar Google användningen av termer relaterade till receptbelagda djurläkemedel när läkemedlen är avsedda för djur och inte är vanligt förekommande för missbruk eller annan felaktig användning. Receptbelagda djurläkemedel som tenderar att missbrukas av människor eller där annan felaktig användning riskeras, omfattas av policyn för begränsade läkemedelstermer. Du behöver inte vara certifierad för att visa annonser, men du måste vara certifierad för att kunna använda sökordsinriktning med termer relaterade till receptbelagda djurläkemedel i Kanada och USA. Se hur du ansöker.

(Upplagt i juni 2023)