Update van het Beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen (juni 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In juni 2023 wordt het Google Ads-beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen geüpdatet om beperkingen te verduidelijken rond op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen die niet gevoelig zijn voor misbruik door mensen of ander misbruik. Momenteel kunnen adverteerders een kleine set vooraf goedgekeurde termen met betrekking tot op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen in advertenties gebruiken die doelgroepsegmenten voor gepersonaliseerd adverteren targeten, zoals remarketinglijsten. Met deze update kunnen adverteerders, in lijn met het Beleid voor gepersonaliseerd adverteren, termen met betrekking tot op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen gebruiken in gevallen waarin de geneesmiddelen en vermelde bestandsdelen bedoeld zijn voor toepassing op dieren en niet gevoelig zijn voor misbruik door mensen of ander misbruik.

Met deze update blijven bestaande beperkingen voor termen met betrekking tot op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen van het Beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen behouden:

Beperkte termen met betrekking tot diergeneesmiddelen

Voor campagnes die zijn getarget op Canada of de Verenigde Staten beperkt Google het gebruik van termen met betrekking tot op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen als de geneesmiddelen bedoeld zijn voor toepassing op dieren en niet gevoelig zijn voor misbruik door mensen of ander misbruik. Op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen die gevoelig zijn voor misbruik door mensen of ander misbruik vallen onder het Beleid voor termen met betrekking tot geneesmiddelen op recept. Hoewel u niet hoeft te zijn gecertificeerd om uw advertenties te tonen, moet u wel zijn gecertificeerd om zoekwoordtargeting te gebruiken voor termen met betrekking tot op recept verkrijgbare diergeneesmiddelen in Canada en de Verenigde Staten. U vindt hier meer informatie over hoe u zich aanmeldt.

(Gepost: juni 2023)