Oppdatering av retningslinjene om misbruk av annonsenettverket (februar 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mai 2023 blir Google Ads-retningslinjene om skadelig eller uønsket programvare delt inn i tre separate retningslinjer: skadelig programvare, infiserte nettsteder og uønsket programvare. 9. mai 2023 begynner vi å håndheve disse retningslinjene, med en påfølgende opptrapping over ca. 4 uker. Frem til disse nye retningslinjene trer i kraft, fortsetter Google å håndheve de gjeldende retningslinjene om skadelig programvare.

Hva endres?

• Skadelig programvare: Virkeområdet for retningslinjene om skadelig programvare blir avgrenset i den hensikt å forby bevisst distribusjon av skadelig programvare som kan skade eller gi uautorisert tilgang til enheter, nettverk eller datamaskiner. Dette forbudet gjelder for annonser og eventuell programvare som appen din eller nettstedet ditt er vert for eller har linker til, uavhengig av om programvaren markedsføres via Googles annonseringsnettverk. Brudd på retningslinjene om skadelig programvare blir fra nå av ansett som et grovt brudd.
  • Infiserte nettsteder: Et infisert nettsted er et nettsted eller en destinasjon der noen har manipulert eller hacket koden på måter som er til fordel for en tredjepart, uten at eieren av eller den som drifter nettstedet eller destinasjonen, er klar over dette, og ofte på måter som er til skade for de som bruker nettstedet eller destinasjonen. Det ikke lov til å bruke destinasjoner som er hacket eller kompromittert, i annonser. Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart og uten forvarsel. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.
  • Uønsket programvare: Vi tillater ikke annonser og destinasjoner som bryter med Googles retningslinjer om uønsket programvare. Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart og uten forvarsel. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå denne oppdateringen av retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine faller inn under retningslinjenes virkeområde, og fjern i så fall de aktuelle annonsene før 9. mai 2023.

(Lagt ut i februar 2023)